Archive for March, 2005

Blijdorp bouwt een speeltuin

Thursday, March 31st, 2005

Op de plek waar tot voor kort de Przewalskipaarden huisden is een nieuwe speeltuin gepland die dit voorjaar zal worden geopend. Er is al gestart met het inrichten van het terrein. De speeltuin krijgt een Afrikaans uiterlijk en zal de huidige Kiboko-speeltuin vervangen. Deze heeft de tand des tijds met moeite doorstaan. Miljoenen kinderhandjes hebben de oude speeltuin zodanig ‘beroerd’, dat het geen optie meer is om hem voor wederom op te lappen. Bovendien is er sterk behoefte aan een grotere speelcapaciteit door de grote toename van de bezoekersaantallen in de afgelopen jaren.

De totale oppervlakte van de nieuwe speeltuin bedraagt ongeveer 750 m2, wat voldoende moet zijn om 500 tot 750 kinderen tegelijk te kunnen laten spelen.

De speeltuin zal van ver af al zichtbaar zijn, omdat het beeld grotendeels wordt bepaald door een veertien meter hoge toren met vier verdiepingen en heel veel spannende speelmogelijkheden. Vanuit de klimtoren zijn via glijbanen en touwbruggen andere verrassende speeltoestellen te bereiken. Voor de allerkleinsten wordt een apart gedeelte ingericht. Een belangrijke sponsor van de nieuwe speeltuin is het SchiedamVlaardingen Fonds.

In het najaar volgt de toevoeging van een restaurant in Afrikaanse stijl op de plek van de huidige papegaaienverblijven naast de Kiboko. De oude speeltuin zal gesloopt worden om plaats te maken voor een grote voliere met Afrikaans-Europese weidevogels en een grote ‘zwerm’ bijeneters.

De oranje kangoeroe in actie

Wednesday, March 30th, 2005

Hij heeft van deze ‘achtbaanhoofdstad van Europa’ getracht een heus familiepark te maken. Dit wordt extra benadrukt door de nieuwe attracties Splash Battle, Boris’ Ballen Bak en Boris’ Klauter Eiland. Stuk voor stuk attracties die met name bedoeld lijken te zijn voor de kleinere bezoekers, maar net zo goed leuk kunnen zijn voor de wat oudere jongeren!

Afgelopen vrijdag was de Grand Opening van Walibi World. Het park en de grootste nieuwe attractie, Splash Battle, zijn nu officieel geopend. Een fotoverslag van deze bijzondere dag mag natuurlijk niet ontbreken op Whoosh Magazine… dus kijk snel naar de ‘Gerelateerde Links’ aan de rechterkant van je beeldscherm!

Meer over de Grand Opening van Walibi World kun je lezen in het desbetreffende nieuwsbericht. Informatie over de openingsdag en huidige status van Splash Battle kun je lezen in dat nieuwsbericht.

Opening El Volador uitgesteld

Wednesday, March 30th, 2005

El Volador is het prototype van een Huss Topple Tower. Mede daarom is Filip De Witte, algemeen directeur van Bellewaerde Park, extra voorzichtig met het naar buiten brengen van nieuws over deze attractie. Vandaag kwam dan toch het bericht dat er complicaties waren opgetreden tijdens het testen van El Volador en dat Bellewaerde de opening voor onbepaalde tijd moest uitstellen. Hieronder het persbericht;

We hebben op advies van de constructeur beslist de eerste publieksvlucht van El Volador voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Aanvankelijk werd nog gedacht, ondanks de vertraging door het slechte weer van februari, dat El Volador toch operationeel zou zijn voor de opening van het park. Uiteindelijk is gebleken dat het inhalen van de verloren tijd onmogelijk was en nemen de veiligheids- en functioneringstesten van de nieuwe attractie onverwacht nog meer tijd in beslag, dan oorspronkelijk vooropgesteld door de constructeur.

El Volador is de allereerste attractie ter wereld van dit type, met een complexe combinatie van de nieuwste technologieën. Nog nooit eerder werden dergelijke technieken samengebracht in één attractie. Bijgevolg moet er des te meer aandacht en tijd besteed worden aan uitgebreide testen. El Volador zal opengesteld worden voor het publiek van zodra alle testen optimaal en succesvol zijn uitgevoerd en goedgekeurd door de betrokken veiligheidsinstanties.

Bellewaerde verontschuldigt zich oprecht voor dit ongemak, maar weigert compromissen te sluiten op vlak van veiligheid.

Hydra, the Revenge getest

Tuesday, March 29th, 2005

B&M boert goed het laatste jaar. Na de oplevering van de Silver Bullet regent het nieuwe B&M achtbanen in Amerika. Op het moment zijn er 2 in aanbouw. Sheikra is nu net opgebouwd terwijl Hydra, the Revenge al flink wat testritjes heeft gemaakt. De eerste rit met mensen heeft uiteindelijk een week geleden plaatsgevonden.

Het ontwerp van Hydra, the Revenge is opmerkelijk te noemen. Nadat je het station verlaat schiet je al gelijk de eerste inversie in. Hierna volgen nog 6 andere inversies waaronder de grootste kurkentrekker die tot nu toe in een achtbaan is gebruikt. Ook de cobra roll ziet er opmerkelijk uit. Is de interesse gewekt? Dan kan je gerust een kijkje nemen op de speciale site die Dorneypark heeft gemaakt voor de bouw van Hydra, the Revenge.

Hydra, the Revenge staat op de plek waar eerst Hercules heeft gestaan. Net zoals Hercules is ook Hydra een verwijzing naar het verleden. Hercules was vroeger, in de Romeinse tijd, een groot strijder. Na een tijdje beging hij een misdaad, om zijn geweten te sussen moest hij 12 fysiek zware taken volbrengen. Het verslaan van Hydra was een van deze taken. In Dorneypark is het hem niet gelukt om deze taak te volbrengen, 1 september 2003 moest Hercules zich overgeven.

De opening van Hydra, the Revenge zal 7 mei plaatsvinden.

Splash Battle is open!

Sunday, March 27th, 2005

Zaterdagmiddag was het dan eindelijk zover, na vele tests was het mogelijk om de Splash Battle open te stellen voor het publiek. Helaas nog maar met 3 karretjes, maar de attractie draaide en werd zeer positief ontvangen door de aanwezige bezoekers in Walibi World.

Bij de opening van het park waren er problemen met het transport systeem van de Splash Battle. Wanneer de baan te nat werd slipten de karretjes en kwamen ze niet meer vooruit. De oplossing voor dit probleem was om er nieuwe banden op te zetten, alleen waren deze nog niet gearriveerd in Walibi World toen de opening begon.

Vandaag zijn er nog 3 extra karretjes op de Splash Battle gezet. Van de in totaal 8 karretjes zijn er nu 6 in actie. Walibi World is zeer trots op het resultaat wat men tot nu toe heeft kunnen bereiken.

“Er is de afgelopen dagen keihard gewerkt om de attractie af te krijgen en het is gelukt! De gasten die vandaag al in de attractie zijn geweest, waren dolenthousiast! Vandaag wordt de elektronica van een aantal boten nog afgesteld en morgen kunnen de gasten weer volop genieten van een spannend avontuur in de Splash Battle“, aldus Marcel Schonenberg.

Nog niet alle problemen met Splash Battle zijn opgelost. De fonteinen naast de baan kunnen nog niet worden uit geschoten zoals de bedoeling is. Mede daarom krijgen gasten een regenjas aangeboden bij het instappen om ze een beetje tegen het water te beschermen. Het is alleen niet te voorkomen dat de gasten toch nat uit de attractie stappen.

Komende week zal de attractie volledig afgesteld worden en hoopt men alle kinderziektes te kunnen verhelpen.

El Volador getest

Sunday, March 27th, 2005

Het was een hard gelach voor de eerste bezoekers van Bellewaerde dit jaar. De nieuwe aanwinst van het park kon helaas niet op tijd openen om de bezoekers te trakteren op een ritje. Er werd zowel tijdens als na openingstijd flink getest met deze nieuwe attractie.

Met El Volador heeft Bellewaerde een wereldprimeur. Deze toren, die draait en slingert, is de eerste grote attractieuitbreiding in het park sinds jaren en is speciaal uitgekozen omdat uit publieksonderzoek bleek dat de vele bezoekers graag een vernieuwende attractie in het park zouden zien verschijnen.

Meer informatie over El Volador is te vinden in de special, en in het speciale nieuwsbericht naar aanleiding van het werfbezoek. Op Themepark.nl zijn de eerste foto’s van El Volador in actie verschenen.

Walibi World is open!

Saturday, March 26th, 2005

Biddinghuizen, 25 maart 2005 – Het was vandaag feest in Flevoland. Walibi World (voormalig Six Flags Holland) is vandaag spetterend geopend! Walibi en Walibelle, de gastheer en gastvrouw van het park, openden het park en presenteerden op feestelijke wijze hun hartveroverende vriendjes van over de hele wereld!

Naast de meer dan vijftig attracties en shows presenteerde het park een nieuwe show en drie nieuwe attracties. De wereldprimeur Splash Battle, Boris Ballen Fabriek en Boris Klauter Eiland waren enorm populair bij de gasten. Onder deze gasten bevonden zich meer dan honderd bekende Nederlanders met gezin!

Om tien uur begonnen de eerste gasten zich al te verzamelen voor het reuzenrad. Op het podium stond een enorm stripboek over de avonturen van Walibi en zijn vriendjes, met ernaast de enthousiaste medewerkers van Walibi World in hun nieuwe Walibi kleding. Toen Walibi en Walibelle het podium betraden, kon het feest echt beginnen! Na een kort welkom door Marcel Schonenberg, General Manager van Walibi World, openden zij samen symbolisch het boek. Met veel vuurwerk, special effects, ballonnen en muziek kwamen er uit dit boek de hartveroverende vriendjes van Walibi en Walibelle! Mama Lily het Nijlpaard, Oscar de Kat, Rocky de Bever, Wok de Draak en Splash de Olifant maakten er samen met de gasten én medewerkers van Walibi World een swingend feest van. Hierna gingen de medewerkers naar hun plek in het park en werd Walibi World officieel tot geopend verklaard.

Na de opening werden de gasten meegenomen naar de wereldprimeur: Splash Battle. Bij aankomst was de cartoonesk gedecoreerde attractie gehuld in een dikke laag mist en was het verdacht stil. Splash de Olifant probeerde de attractie leven in te blazen en na een paar keer blazen lukte het! Deze unieke interactieve attractie is voor iedereen die van spanning, competitie en actie houdt. De inzittenden maken een spannende boottocht langs spuitende geisers, klaterende watervallen en door mistige
tunnels. Ieder bemanningslid heeft een eigen waterkanon waarmee op verschillende doelen én uiteraard op elkaar kan worden geschoten. Je bepaalt zelf of je nat wordt of niet, door de waterelementen met je waterkanon uit te schakelen. Splash Battle
wordt gepresenteerd door Fruit Shoot. In Engeland is het allernieuwste fruitdrankje Fruit Shoot al lang een hit en sinds kort hebben we het ook in Nederland. Fruit Shoot staat voor actie en is jong, enthousiast en avontuurlijk, dus alles wat Splash Battle ook is!

Walibi World is een park boordevol spanning en plezier voor iedereen, bekend geworden door attracties als Goliath en Robin Hood. Met de nieuwe naam verbreedt het park haar positionering van tieners en jong volwassenen naar gasten van alle
leeftijden! Met toevoeging van nieuwe attracties en shows en entertainment ontstaat de perfecte balans, waardoor iedereen samen een onvergetelijke dag kan beleven in Walibi World, van grootouder tot kleinkind.

In het Walibi theater vond de primeur plaats van de nieuwste show “Walibi en z’n vriendjes”. De aanwezige kinderen maakten hier kennis met Walibi en zijn hartveroverende vriendjes. De nieuwe show is niet het enige wat er nieuw is in Walibi Land, het themadeel dat speciaal is gemaakt voor de jongste gasten. Boris’ Ballen Fabriek is speciaal gemaakt voor kinderen van 0 tot 80 jaar. Hier kunnen gasten van alle leeftijden samen interactief spelen. In het paviljoen middenin Boris’ Pannenkoekenhuis kan iedereen toveren! Magische luchtstromen zorgen er voor dat de zachte gekleurde ballen zweven en prachtige mobielen laten bewegen. In de speciale gladiator arena kan met zachte ballen worden geschoten op verschillende doelen. Alle ballen in het net opgevangen? Trek dan aan de speciale hendel en zorg dat het ballen gaat regenen! Via kruipgangen en glijbanen kan een strategische plek worden ingenomen voor een echt ballengevecht! Op Boris’ Klauter Eiland kun je naar hartelust klimmen en klauteren. Samen naar grote hoogte klimmen en via de snelle glijbaan weer naar beneden glijden. Een attractie waar echte avonturiers zich uren kunnen vermaken.

Dat het park niet alleen van naam is veranderd, is ondertussen wel duidelijk. Het park streeft er met de nieuwe attracties en alle veranderingen in het park naar om iedereen een geweldige dag te laten beleven, of je nu van spanning, ontspanning, show of attracties houdt. “Zo’n eerste openingsdag is heel spannend voor ons, want dan kunnen we zien of alles, waar we zo hard naartoe hebben gewerkt, enthousiast wordt ontvangen door de gasten, waar we het uiteindelijk allemaal voor doen. Vandaag viel alles op z’n plek, de gasten hadden het samen naar hun zin en de nieuwe attracties waren enorm populair, een goed gevoel”, aldus Marcel Schonenberg.

Grand Opening Movie Park Germany

Thursday, March 24th, 2005

Een opening van een nieuw park is altijd spannend, niet alleen voor de pers maar uiteraard ook voor alle medewerkers van het park. Mede om die reden is er ook voor gekozen om de officiële opening pas te doen als het park al een week geopend is. Op deze manier hoopt Movie Park een groot aantal van de kinderziektes, die zo goed als onvermijdelijk zijn, uit de attracties te krijgen vóór de officiële opening.

Om 9:45 uur begonnen de fesitiviteiten dan echt. Buiten Marylin Monroe, de Blues Brothers en Charlie Chaplin had Movie Park ook nog een drummer speciaal uit Frankrijk laten komen om de opening te vergezellen met een flink aantal beats. De trommel was ook speciaal overgekomen met een grote vrachtwagen, op zich niet zo gek wanneer je bedenkt dat de trommel een doorsnede had van ongeveer 2 meter.

Na een flink tromgeroffel en andere musicale inspanningen werd dan uiteindelijk het rode gordijn open getrokken en kwamen alle characters die Movie Park rijk is naar buiten gelopen. Naast de bekende figuren uit Ice Age zoals Scrat en Sid kwamen ook SpongeBob en een flink aantal zelf ontwikkelde personages onder de vernieuwde poort door gelopen.

Na deze ceremonie was het tijd om het park daadwerkelijk te gaan bezoeken. Naast een flink aantal naamsveranderingen openden er ook drie ‘nieuwe’ attracties. SpongeBob Squarepants 4D, Time Riders en Ice Age Adventure zijn de namen van deze attracties. Hieronder vind je een korte uitleg van deze vermaakzaken.

Te beginnen met SpongeBob Squarepants 4D. Het oude Roxy Theater is deze winter helemaal omgebouwd. In plaats van de 400 plaatsen die het theater eerst bezat zijn er nu 200 luxe zetels beschikbaar. Het gaat hier niet om normale zetels, maar om bewegende stoelen met ook nog andere effecten zoals luchtstromen. Ook zijn er in het theater zelf een flink aantal lampen opgehangen om de effecten in de 3D SpongeBob film extra kracht bij te zetten. Het resultaat is een verwarrende samengang van film en beweging die flink op de lachspieren werkt!

Time Riders is de tweede attractie die het park heeft verbouwd. In het oude Batman theater heeft John Cleese zijn intrek genomen. De extravagante uitvinder heeft een tijdcapsule uitgevonden en jij bent als gast één van de eerste die mee mag op expeditie. Zowel de hoofdshow als de twee voorshows zijn zeer goed uitgewerkt en schieten hierin Batman duidelijk voorbij.

Ruim 50 nieuwe animatronics zijn er in de attractie Ice Age Adventure te zien. Ook vele delen van het oude decor zijn onherkenbaar aangepast aan het nieuwe thema, en met succes. Al sinds de eerste openingsdag, ruim een week terug, is Ice Age een hit. Terwijl nog steeds niet alles af is wordt het verhaal wel duidelijk uitgelegd. Bovendien zijn de kleine oneffenheden totaal niet storend.

De Grand Opening van Movie Park was zonder meer veelbelovend, en de nieuwe attracties voegen zeer zeker iets toe aan het park. We kijken nu al vol verwachting uit naar de volgende grote uitbreiding van het park, de vervanger van Gremlins Invasion.

Movie Park is dit seizoen dagelijks geopend tot 31 oktober.