Archive for October, 2007

Halloween in Walibi Belgium

Thursday, October 4th, 2007

In 2006 kwamen meer dan 140.000 bezoekers naar Waver afgezakt om dit spektakel mee te maken. Dit jaar doet Walibi zijn naam van pionier terug alle eer aan met 3 nieuwe Halloween attracties en maar liefst 5 nocturnes!

Nieuw! Horror Fest

In de gloednieuwe attractie Horror Fest komen de bekendste horrorverhalen en –legendes allertijden tot leven. In deze doorloop-attractie met 8 scenes lopen de bezoekers doorheen hun ergste nachtmerrie.

Nieuw! Hotel Fant’ôme, the second

In dit hotel lopen wel heel vreemde gasten rond. Ook het kamermeisje, de receptioniste en de butler voeren iets in hun schild. In dit hotel is het makkelijk inchecken, maar kun je het ooit nog verlaten?

Nieuw! Twilight Zone II

Een UFO is achter de oude molen van het park neergestort, samen met een passagiersvliegtuig. De crash heeft voor een enorme krater gezorgd. De gestrande aliens gaan een oorlog aan met de passagiers die de crash overleefd hebben. De overwinnaars van dit duel zouden zich wel eens tegen de bezoekers van Walibi kunnen keren!

Vijf Halloween nocturnes

Door het overweldigend succes van de 4 Halloween nocturnes vorig jaar, wordt er dit jaar een extra nocturne voorzien. Van 27 tot en met 31 oktober kunnen de bezoekers extra lang griezelen tot 22:00 uur tijdens de speciale Halloween Horror Nights. Er is dan tevens extra straatanimatie voorzien met heksen, vuurspuwers, steltenlopers en monsters die bij het vallen van de duisternis bezit nemen van het park.

Speciaal voor de allerkleinsten

Ook de allerkleinste bezoekers kunnen hun hartje ophalen in Walibi. Er is gratis schmink voor alle kinderen die voor eventjes een griezelig Halloween gezicht willen trekken. In Walibi’s Halloween show zijn de vriendjes van Walibi de kangoeroe verdwenen door het toedoen van een gemene trol. De kinderen dienen samen met Walibi naar de vermiste vriendjes te zoeken, maar gelukkig hebben ze de hulp van 2 elfjes.

Elke dag wordt het best verklede kind verkozen tijdens de grote Halloween verkleedwedstrijd. Elk kind tot 12 jaar dat verkleed naar het park komt, maakt kans op een gratis jaarabonnement van Walibi.

Een mysterieuze magiër toont zijn kunsten tijdens de Magic Show. Zijn assistenten worden weggetoverd, in tweeën gedeeld en terug tevoorschijn getoverd. Je gelooft je ogen niet!

Halloween… een groot succes

Het Halloweenfestival in Walibi wordt alsmaar populairder. In 2006 kwamen maar liefst 140.000 bezoekers griezelen in Walibi! Daarmee is de Halloween periode uitgegroeid tot de belangrijkste periode van het jaar voor Walibi. Qua opkomst is deze te vergelijken met de topweken in het hoogseizoen. Op topdagen ontvangt het park tot 18.000 bezoekers per dag.

Troy beste nieuwe attractie 2007

Thursday, October 4th, 2007

Prijzenfestival bij Toverland

Na de verovering van de Attractie Award 2004, de huldiging van één van de Toverland medewerkers tot dienstverlener 2004 én de Award voor het Vriendelijkste Personeel in 2005 is Attractiepark Toverland wederom in de prijzen gevallen. Dit maal heeft het park de Rides Award 2007 ontvangen als winnaar in de categorie Beste nieuwe attractie van 2007 met hun nieuwe aanwinst Troy.

Diverse categorieën

Gedurende een maand hebben lezers van de Telegraaf en bezoekers van Rides.nl hun stem mogen uitbrengen op hun favoriete park in vier categorieën, onder andere de categorie Beste nieuwe attractie van 2007. Bij de diverse categorieën kon een keuze gemaakt worden uit alle Europese parken. Bijna 4000 stemmen zijn geteld en met 36% is Troy gekozen tot topattractie. In de categorie Meest vernieuwende Park van 2007 moest Toverland het Duitse Movie Park Germany net voor laten gaan.

Troy

De razendsnelle houten achtbaan Troy werd afgelopen zomer officieel geopend. Dit paradepaard is maar liefst 35 meter hoog, raast met 90 km/ uur over de baan en heeft een tracklengte van ruim 1.000 meter. Een woody van dit formaat is uniek in Nederland en het ontwerp is door de Amerikaanse leverancier GCII speciaal voor Toverland op maat gemaakt.

Troy is de derde houten achtbaan die in een Nederlands attractiepark gepositioneerd is. Qua hoogte, snelheid én lengte van de track is deze houten achtbaan één van de grootste van Europa.

Nergens meer veilig…

Monday, October 1st, 2007

Al acht seizoenen lang is Halloween het meest populaire evenement van Walibi World. Dit is niet voor niets. "Ons doel is om onze gasten een avond vol Halloween spanning te bezorgen, die ze nergens anders kunnen vinden. Wij gaan hierin zo ver mogelijk en balanceren op de uiterste rand van intensiteit. In 2006 waren twee Halloween Fright Nights volledig uitverkocht. Daarom bieden we nu de mogelijkheid om vooraf entreebewijzen online te kopen," aldus Marjolein van de Stolpe, Hoofd Operationele Zaken van Walibi World.

Tijdens de Halloween Fright Nights heersen Dr. Shock en zijn leger van gruwelijke monsters over Walibi World. De bezoekers zijn nergens meer veilig, want in de verschillende Haunted Houses, Scarezones en shows worden ze meegezogen in een bloedstollende nachtmerrie.

Nieuw! Club Roxy: After Hours

In het krankzinnige ziekenhuis van Dr. Shock: House of Shock: Resurrection voeren doorgedraaide doktoren en zusters lugubere experimenten op patiënten uit. Blijven bezoekers toeschouwers of worden zij onderdeel van een experiment? In de Mystery Ranch: Alien Attack loert overal gevaar. De dodelijke aliens zijn in strijd met kettingzaag bewapende rednecks en zorgen ervoor dat iedereen richting het maïsveld wordt gedreven. Snel wegvluchten blijkt hier helaas geen optie… Nieuw is dit jaar Club Roxy: After Hours. Een underground party loopt totaal uit de hand en slaat om in lugubere en bloedstollende gebeurtenissen. Gelukkig onderdrukken basdreunen de angstkreten van de bezoekers.

Nieuw! Harvest, een spookstad die tot leven komt

De door Dr. Shock verzamelde angst is omgezet in verse monsters bij The Point of Fear. Deze verse, hongerige monsters zijn op zoek naar nieuwe monsters… Wie gaan dat worden? Boeren, burgers en buitenlui, welkom in Carnival of Freaks. Beleef angstige momenten met de freaks van het carnival. Het enige circus waar de clowns lachen en de gasten schreeuwen om genade. Harvest, de nieuwe spookstad in Walibi World, komt weer tot leven. In 1933 is deze stad overvallen door een vreselijke ziekte. De bloeddorstige zombies jagen op vers bloed.

Nieuw! Chainsaw Drill Team

Bij de start van de Halloween Fright Nights demonstreert Dr. Shock zijn angstmachine tijdens de Scarymony. Wie heeft het lef om deze test te doorstaan? Het leger van het monsters van Dr. Shock is angstaanjagend groot geworden. Het is tijd voor een nieuwe leider! Zal deze gecreëerd worden tijden de eindshow Ultimatie Shock Therapie? Alle bezoekers moeten op blijven letten, want uit het niets is daar het Chainsaw Drill Team. Marcherend door het park, zoeken zij ledematen van bezoekers.

Walibooehhh!!! Gezellig griezelen

De Halloween Fright Nights zijn te intens voor jonge kinderen. De adviesleeftijd voor dit evenement is 12 jaar en ouder. Gezinnen met jonge kinderen kunnen overdag, in de periode van 13 tot en met 28 oktober 2007, gezellig griezelen met de familie vogelverschrikker en de plaaggeest tijdens Waliboehhh!!!

Ontmoet de Vogelverschrikkers

Monday, October 1st, 2007

Gezinnen met kinderen kunnen dit ontdekken tijdens de herfstvakantie, van 13 tot en met 28 oktober 2007, in Walibi World. Het park staat overdag in het teken van gezellig griezelen tijdens Walibooehh!!!

Walibi Land, het gebied met attracties voor de kleine helden, is tijdens Walibooehh!!! omgetoverd tot een groot boerenerf bewoond door de familie vogelverschrikker. Via grote houten deuren kunnen kinderen met hun ouders een kijkje nemen in de spookboerderij, waar de vogelverschrikkers zijn te vinden. Als iedereen durft natuurlijk! Kijk wel uit voor Opa vogelverschrikker, want die is in een diepe slaap en mag absoluut niet wakker worden gemaakt. Dat wordt zachtjes doen! Maar dit is niet alles. Zus Jetje is jarig, maar niemand kan haar vinden. Papa vogelverschrikker vraagt aan de kinderen om haar te zoeken in het maïsdoolhof. Goed zoeken wordt beloond met een snoepje, maar pas wel op dat niemand hier verdwaald…

Plaaggeest gezocht

De plaaggeest dwaalt rond door Walibi World en heeft een hekel aan vrolijkheid en plezier. Hij haalt de raarste streken uit om Walibi en z’n vriendjes te grazen te nemen. Komt iemand de plaaggeest tegen? Roep dan de politieagent, die kan de plaaggeest oppakken. Maar of dat gaat lukken… In de spannende show Walibi en de Plaaggeest, in het Walibi Theater, ziet iedereen hoe dit af gaat lopen.

Halloween Fright Nights

Waliboeehh!!! doorstaan? Dan is het tijd om kennis te maken met de Halloween Fright Nights. Een angstaanjagend leger van gruwelijke monsters zorgt ervoor dat de bezoekers zich nergens meer veilig voelen. De Halloween Fright Nights vinden plaats op elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond in de periode van 13 tot en met 28 oktober 2007 van 18:00 uur tot 22:00 uur. De adviesleeftijd voor deze avonden is 12 jaar en ouder.