Archive for May, 2004

Superman: Ride of Steel heropend

Monday, May 31st, 2004

Op 1 mei jongstleden viel de 55-jarige Stanley Modarsky aan het einde van de rit uit de trein en overleed korte tijd later. Een overheidsonderzoek, verricht door de Massachusetts Department of Public Safety, kwam tot de conclusie dat de beugel van Modarsky niet goed gesloten was door zijn grote buikomvang en overgewicht. Ook had Modarsky aan het personeel moeten vermelden dat hij leidde aan "cerebral palsy", een gedeeltelijke verlamming.

Volgens Ron Stewart, general manager van Six Flags New England, zijn er adequate maatregelen getroffen om een herhaling van dit vreselijk incident in de toekomst te voorkomen. Zo zijn er metalen staven en scheen-beugels in de treinen geplaatst om de voeten van passagiers ten alle tijden in de trein te houden. Ook is er een veiligheidsriempje toegevoegd aan de zijkant van de beugel, zodat het personeel snel kan zien of iemand te groot is om gebruik te maken van de attractie.

Gasten met gips mogen geen gebruik maken van de attractie, aldus park officials. Ook zijn er borden bij de attractie geplaatst waarop vermeld staat dat gasten "tenminste twee benen en beide armen en genoeg lichaamskracht" moet bezitten om een ritje in Superman: Ride of Steel te mogen maken.

Roller Coaster Challenge 2004

Monday, May 17th, 2004

Rick’s Avonturen Burcht

Monday, May 3rd, 2004