Archive for March, 2006

Geen proces Bobbejaanland

Friday, March 24th, 2006

In 2001 zou het Nederlandse bedrijf Nauta Bussink een grote spin ‘n puke attractie aan Bobbejaanland leveren, met een totale waarde van 1,8 miljoen euro. Bobbejaanland had bij bestelling van deze attractie reeds 1,13 miljoen euro aanbetaald, maar de bouw van de attractie is nooit afgemaakt.

In een eerder proces besliste de rechter dat de Nederlanders het geld voor de aanbetaling moesten teruggeven. Dat is nooit gebeurd, de firma is failliet. Bobbejaanland wilde het bedrijf daarop voor de rechter dagen voor oplichting, maar de raadkamer in Turnhout stelde in december van vorig jaar het vijftal buiten vervolging.

"We zijn ontgoocheld. We beseffen dat we naar onze centen kunnen fluiten, maar de beslissing raakt ons niet echt", zegt Rudi Rasschaert, directeur bij Bobbejaanland. "Het verlies is in de boekhouding weggeschreven. Het geding werd aangespannen door de vorige eigenaar. Bij de overname van Bobbejaanland waren we op de hoogte van de procedure."

Bobbejaanland is in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 1 april gaat het park opnieuw open. Er komen twee nieuwe attracties en twee nieuwe shows.

Je eigen Alton Towers DVD

Thursday, March 23rd, 2006

Hiervoor heeft Alton Towers 100 digitale videocamera’s laten installeren bij de grotere attracties. Bezoekers die bij binnenkomst zo’n park DVD willen hebben, krijgen een armbandje die een radiofrequentie uitzend zodat het systeem weet dat deze persoon elke attractie op film wil hebben. Bij het instappen wordt de persoon door het systeem herkend en start het filmen.

Op het einde van de dag kan men de 30 minuten durende DVD ophalen waarop 7 minuten eigen beeldmateriaal op staat. De overige minuten zijn gevuld met algemene parkbeelden.

Dit is de eerste keer dat dit systeem op zo’n grote schaal wordt ingezet. De makers van het systeem geven aan dat het tevens gebruikt kan worden om verdwaalde kinderen in het park op te sporen.

Julianatoren klaar voor 2006!

Wednesday, March 22nd, 2006

Nog steeds zijn niet alle herstelwerkzaamheden voltooid. Een ingezakt dak en verwrongen hopen staal resteerden, toen de botsauto-attractie in november niet bestand bleek tegen de combinatie van zware sneeuw en wind. De puinhoop is opgeruimd, maar sinds de stormschade weet eigenaar Dick Kreekel hoe de regelgeving in Nederland in elkaar steekt.

"Het gaat niet goed in Nederland!", zegt hij. "Hier in het park zijn we met man en macht aan het werk geweest met Kerstmis en oud en nieuw om alles op tijd af te krijgen, maar vervolgens verval je in vergunningprocedures en moet je vele weken wachten voor je mag herbouwen. We willen bijvoorbeeld (tijdelijk) een grote tent plaatsen en daarvoor een betonnen vloer storten, maar we moeten wachten. Ik heb best begrip voor hoe procedures in elkaar steken, maar met zoiets als stormschade zou het toch anders geregeld moeten worden. Er zijn bedrijven die aan zoiets failliet gaan."

Het park gaat 29 maart weer open. Liever had hij de poorten al op 19 maart weer geopend, zegt Kreekel. "Daar hebben we naartoe gewerkt, maar doordat we nog niet verder mogen lukte dat niet."

In januari trok Kreekel een al bij de gemeente ingediend plan nog schielijk terug, omdat hij vreesde geen goedkeuring te krijgen van de commissie ruimtelijke kwaliteit. Die nieuwbouw zal pas na het toeristische seizoen worden gerealiseerd en sluit aan op het plan om het park ook ‘s winters open te kunnen stellen. De tent waarvoor het pretpark nu op een bouwvergunning wacht, komt op de plaats van de nieuwbouw. De tijdelijke voorziening biedt bezoekers onder meer een plek om te schuilen bij regen. Er komen picknickbanken en tijdelijke attracties. Door de gekozen constructie ondervinden bezoekers volgens Kreekel geen hinder van de reconstructie.

Vorig jaar trok de Koningin Julianatoren met 475.000 bezoekers circa 25.000 mensen meer dan in 2004. Als lokkertje wordt dit jaar bij abonnementen opnieuw een kaartje voor het Dolfinarium cadeau gedaan, evenals een kaartje voor het Archeon.

Het Apeldoornse pretpark had eind vorig seizoen geen plannen om in nieuwe attracties te investeren. Noodgedwongen, als gevolg van de vernielde botsautobaan, zijn er alsnog enkele nieuwe attracties aangeschaft. De Julianatoren hoopt op 29 maart een attractie te kunnen presenteren die ook iets oudere kinderen aanspreekt, Juls Tollende Hoed. Verder komt er op het dak van het helikoptergebouw een echte Russische MIG-straaljager. In de cockpit worden filmpjes vertoond.

Bron: De Stentor

Televisietoren als Langnek?

Tuesday, March 21st, 2006

Wat dat precies moet zijn, weet KPN nog niet. De Efteling wacht de gesprekken met KPN af.

Vorige week liet KPN weten woningen te willen bouwen in de tv-toren van Roosendaal. KPN zoekt nieuwe bestemmingen voor 26 radio- en tv-torens in Nederland. Dat heeft alles te maken met het wegvallen van de telefoonstraalverbindingen. De torens blijven wel gewoon de RTV-signalen doorgeven.

Bron: Teletekst

Vogelpest in Disney?

Friday, March 10th, 2006

Disneyland Resort Paris sprak de geruchten fel tegen en bestempelde ze als "onacceptabele leugens". Volgens het pretpark verzonnen de vakbonden het gerucht om de druk op te voeren bij de CAO-onderhandelingen. In Frankrijk heerst grote angst over de verspreiding van het vogelgriepvirus. De politie is ingezet om wilde eenden dood te schieten en de brandweer haalt overal in het land dode duiven op.

2005; goed Efteling-jaar!

Friday, March 10th, 2006

Vandaag maakte De Efteling de voorlopige resultaten over 2005 bekend. Het afgelopen jaar besteedde De Efteling uitgebreid aandacht aan de 200ste geboortedag van Hans Christian Andersen. Het Sprookjesbos was uitgebreid met "het Meisje met de Zwavelstokjes", een nieuwe Sprookjesshow met sprookjes de Deense schrijver stond op de planken van het theater en er werden talloze activiteiten georganiseerd. Daarnaast is er voortdurend aandacht voor kwaliteitsverbeteringen. Zo werd het groenontwikkelingsplan voortgezet, de Bobbaan en de Python kregen nieuwe treinen en in het hele park was nieuw gecomponeerde Efteling-muziek te horen.

Bezoekers
In 2005 brachten bijna 3,2 miljoen mensen een bezoek aan attractiepark De Efteling (85.000 minder bezoekers dan vorig jaar). Het voor- en naseizoen trokken meer bezoekers dan verwacht; de zomermaanden juli en augustus ieten door slecht zomerweer daarentegen tegenvallende bezoekersaantallen zien. Ook de Winter Efteling, die voor de zevende maal werd georganiseerd, was even succesvol als voorgaande jaren.

Voorlopige financiële resultaten
De voorlopige financiële resultaten voor alle bedrijfsonderdelen laten een positieve ontwikkeling zien. Het boekjaar wordt naar verwachting afgesloten met een bedrijfsresultaat (resultaat voor belastingen en bijzondere baten en lasten) van € 14,3 miljoen ten opzichte van 12,4 miljoen in het jaar 2004. De totale bedrijfsopbrengsten stegen van € 94 miljoen in 2004 naar € 95,5 miljoen in 2005. Aan deze stijging hebben alle bedrijfsonderdelen bijgedragen.

Prijzen in 2005
De Efteling sleepte in 2005 diverse prijzen in de wacht. In januari werd het park door het Nationaal Schoolreis Magazine uitgeroepen tot de Schoolreisbestemming van het Jaar. In februari volgde de THEA Classic Award (voor life time achievement) door de IAAPA, de overkoepelende organisatie van alle attractieparken ter wereld. In juni werd De Efteling door de Brand Asset TM Valuator uitgeroepen tot het Sterkste Merk van Nederland.

De musical De Kleine Zeemeermin, pas de tweede grote familieproductie op de planken van het Efteling Theater, ontving drie nominaties voor een Musical Award. Samen met haar adviesbureau Foodstep sleepte De Efteling in 2005 de NEXT Best Practice Award in de wacht. In december tot slot, kreeg de televisieserie Sprookjes een Vlaamse RTV-nominatie voor het beste jeugdprogramma.

Verwachtingen voor 2006
In het voorjaar van 2006 opent De Efteling de nieuwe spectaculaire attractie De Vliegende Hollander. Deze € 20 miljoen kostende attractie combineert elementen van een darkride, een achtbaan en een waterbaan. Met deze attractie hoopt De Efteling de resultaten van 2005 tenminste te evenaren. De resultaten zullen, zoals steeds, sterk afhangen van de weersomstandigheden.

Walibi World in 2006

Thursday, March 9th, 2006

De afgelopen jaren is er in Walibi World voor bijna 100 miljoen euro geïnvesteerd in de thematisering van het park en de bouw van nieuwe attracties en shows. Denk aan de verschillende sensationele attracties als megacoaster Goliath, de grootste, steilste en snelste achtbaan van de Benelux. Afgelopen seizoen kwam er zelfs een wereldprimeur bij, de Splash Battle. Deze spetterende attractie heeft het afgelopen seizoen de publieksprijs voor leukste nieuwe attractie van Nederland gewonnen!

Plezier voor iedereen!
De belangrijkste verandering van het afgelopen seizoen was de uitbreiding van attracties voor alle leeftijden. Walibi Land, het themadeel met attracties speciaal voor de allerkleinsten, is fors uitgebreid met nieuwe attracties als Boris’ Ballen Fabriek en Boris’ Klauter Eiland. Ook kun je Walibi én zijn vriendjes hier persoonlijk ontmoeten of ze bewonderen in hun eigen show! Door deze uitbreidingen is er in een perfecte mix ontstaan aan attracties voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, een echte held bent of het juist iets rustiger aan wilt doen… het kan in Walibi World!

Op 14 april 2006 opent Walibi het park weer voor een dag die eruit springt! Het wordt een seizoen vol spannende belevenissen, twee vernieuwde shows én een gloednieuw evenement, Waanzinnig Walibi.

Walibi is de meest enthousiaste oranje supporter van Nederland
In de zomer is het park iedere avond lekker lang open tot 21.00 uur. Tijdens de WK voetbal wordt het een echt oranje feest in Walibi World. Op een groot scherm zullen alle wedstrijden, die tijdens de openingstijden van het park beginnen, rechtstreeks worden getoond. Samen met de bezoekers zal de knaloranje Walibi het Nederlands Elftal zo enthousiast aanmoedigen dat ze wel kampioen moeten worden!

Twee vernieuwde shows
In het grote King Solomon’s theater van Walibi World én in de sfeervolle Crazy Horse Saloon vind je het komende seizoen twee vernieuwde shows! Je bent getuige van de "making off" van de stuntshow King Solomon’s Mines. De krachten van deze eeuwenoude Tempel zijn echter nog niet uitgewerkt. Dit zorgt voor een verrassende en spannende wending waar je als toeschouwer zélf deel van uitmaakt. In de Crazy Horse Saloon maakt het rondrijdende circus zijn opwachting. De grote vraag is: is het een truc of is het echt…?

Evenementen in Walibi World
In 2006 worden veel spannende en leuke evenementen georganiseerd in het park zoals het nieuwe Waanzinnig Walibi en het zeer populaire New Year’s Eve en Halloween. Op deze dagen is het park extra lang geopend! Vanaf 14 t/m 30 april is er in Walibi World de leuke Jans Jans en de kinderen tentoonstelling en op 4 juni zal het park helemaal in het teken staan van de leukste grootouders en kleinkinderen van Nederland tijdens de Opa en Oma dag.

Nieuw: Waanzinnig Walibi
Kom op 25 mei naar Waanzinnig Walibi! Tot 23.00 uur kun je waanzinnig lang genieten van alle attracties en shows en natuurlijk van de meest waanzinnige verrassingen. Het belooft een waanzinnig gekke boel te worden…

Wegens succes uitgebreid: New Year’s Eve
Oud en Nieuw vieren midden in de zomer én tot middernacht genieten in Walibi World? Dat kan op woensdagavond 19 en 26 juli en 2, 9 en 16 augustus. Het wordt een geweldig nieuwjaarsfeest inclusief oliebollen, champagne en natuurlijk een knallend vuurwerk als afsluiter!

Happy & Scary Halloween
Vanaf vrijdag 13 oktober t/m zondag 29 oktober is het Halloween in Walibi World. Overdag kun je gezellig griezelen tijdens Happy Halloween maar neem ‘s avonds je stalen zenuwen maar mee! Iedere vrijdag, zaterdag én op zondag 29 oktober is het tot 22.00 uur Scary
Halloween. Als de rillingen over je rug lopen en het zweet in je handen staat, weet je dat het is begonnen…

10 mln bezoekers voor Aqualibi

Thursday, March 9th, 2006

Voor de familie van Kaat kon de krokusvakantie niet beter gestart zijn. Toen ze vanmorgen in Aqualibi nietsvermoedend een ticketje kochten werden ze uitbundig ontvangen door Walibi en Luc De Roo, directeur van Aqualibi. Dochter Kaat was immers de 10 miljoenste bezoeker van het tropisch zwemparadijs.

"Het kwam als een complete verrassing. We komen speciaal van Gent om een dagje te ontspannen in Aqualibi. Het is een ideaal daguitstapje waar we allemaal van genieten", aldus mama Vera.

Aqualibi werd in 1987 ingehuldigd en is sedertdien één van Europa’s meest vermaarde waterparken. Dankzij de vele waterattracties, zijn zachte tropische klimaat en zijn veelvoud aan tropische planten is Aqualibi een echt tropisch waterparadijs. Aqualibi is bekend als het waterparadijs bij uitstek met de langste glijbanen van België en een uniek wildwateravontuur doorheen de jungle, de Rapido.

Jaarlijks komen er meer dan 500.000 bezoekers naar Aqualibi. De drukste periodes zijn de schoolvakanties, meerbepaald de krokus- en de kerstvakantie. Ook de maanden juli en augustus zijn traditiegetrouw drukke maanden.

Aqualibi's 10 miljoenste bezoekers

Bron Afbeelding: CoasterPlace