Geen proces Bobbejaanland

In 2001 zou het Nederlandse bedrijf Nauta Bussink een grote spin ‘n puke attractie aan Bobbejaanland leveren, met een totale waarde van 1,8 miljoen euro. Bobbejaanland had bij bestelling van deze attractie reeds 1,13 miljoen euro aanbetaald, maar de bouw van de attractie is nooit afgemaakt.

In een eerder proces besliste de rechter dat de Nederlanders het geld voor de aanbetaling moesten teruggeven. Dat is nooit gebeurd, de firma is failliet. Bobbejaanland wilde het bedrijf daarop voor de rechter dagen voor oplichting, maar de raadkamer in Turnhout stelde in december van vorig jaar het vijftal buiten vervolging.

"We zijn ontgoocheld. We beseffen dat we naar onze centen kunnen fluiten, maar de beslissing raakt ons niet echt", zegt Rudi Rasschaert, directeur bij Bobbejaanland. "Het verlies is in de boekhouding weggeschreven. Het geding werd aangespannen door de vorige eigenaar. Bij de overname van Bobbejaanland waren we op de hoogte van de procedure."

Bobbejaanland is in volle voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 1 april gaat het park opnieuw open. Er komen twee nieuwe attracties en twee nieuwe shows.

Comments are closed.