Archive for September, 2007

Efteling verhaalt schade ‘DVH’

Friday, September 21st, 2007

Woensdag stopte de ketting ermee die de bootjes in de attractie terug naar de haven trekt. De attractie telt negen boten, die in geval van storing worden ontruimd, dat is ook gebeurd. De veiligheid van de passagiers is nooit in het geding geweest.

Olav Vugts, woordvoerder van het park, zegt dat er eerst uitgezocht wordt waardoor de problemen met de ketting zijn ontstaan. "Dat onderzoek vindt nu plaats". De komende weken wordt gekeken wat de oplossingen precies zijn. "Pas dan gaan we kijken of er schade is en door wie die is veroorzaakt. Het is wel zo dat diegene die samen met ons deze attractie heeft gebouwd naar een oplossing gaat zoeken."

Bezoekersdaling

De attractie is de nieuwste lokker van het park. Betekent dit nu een bezoekersdaling? "Dat zou kunnen", geeft Vugts toe. Maar loopt het park daardoor ook inkomsten mis? "Iedereen weet dat de Efteling uit meer bestaat dan alleen de Vliegende Hollander, maar er zijn zeker ook mensen die dit jaar een bezoekje even overslaan." Om hoeveel bezoekers het precies gaat is niet duidelijk.

Volgens Vugts zijn kinderziektes normaal bij nieuwe attracties. Daar hebben Villa Volta en Droomvlucht ook last van gehad. "Dit is geen kinderziekte meer. Dit is een engineeringsfout." Kinderziektes zijn te verhelpen, volgens hem. "Deze storing is niet op te lossen." Toch is besloten om dit seizoen open te gaan. "De attractie was toen klaar en goedgekeurd door onafhankelijke instanties. Hij was prima." Dat blijkt nu dus anders uit te pakken.

Reputatie

De reputatie van de Efteling gaat niet omhoog. Laatst stond ook de Python stil. De ontruimingspoging verliep toen niet geheel vlekkeloos, omdat de attractie weer begon te rijden, terwijl mensen op het hoogste punt probeerde uit te stappen. "Dat was een menselijke fout, geen technische fout."

Veiligheid

Bij de bouw van de Vliegende Hollander is zelfs een medewerker overleden. Dit moet het imago van het pretpark toch schaden. "Het zal zeker niet bijdragen aan een positief imago, maar mensen waarderen toch dat veiligheid boven op staat. Wij hebben liever een attractie van 20 miljoen geopend en niet dicht."

Het Brabantse park streeft er naar om volgend seizoen de attractie gewoon open te stellen. "De storing wordt opgelost." Vugts denkt dat mensen dan met een gerust hart het bootje instappen. "Ik zal ze voorgaan."

Bron: Nieuwsbedrijf

Plopsaland betaalt 125.000 euro

Wednesday, September 19th, 2007

De 47-jarige man uit Heusden (bij Gent) raakte op 26 juni 2001 zwaargewond toen hij uit het reuzenrad stapte en de rem van het rad losschoot. Uit angst dat zijn 2,5-jarige zoontje uit de gondel zou vallen, greep de man zich aan het rad vast. Toen hij dat niet meer volhield, viel hij naar beneden.

Hij raakte zwaargewond aan rug en benen en is sindsdien arbeidsongeschikt. De man had 250.000 euro geëist van Plopsaland.

NICK Kids’ Choice Award

Wednesday, September 19th, 2007

De verkiezing van de eerste Kids’ Choice Award in Duitsland wordt in de namiddag opgenomen in Studio 7 van Movie Park Germany en wordt diezelfde avond om 20:15 uur uitgezonden op TV. Behalve de prijsuitreiking is er in de show een live optreden van LaFee en Nevio, beide genomineerd in de rubriek lievelingszangeres. Daarnaast zal de genomineerde zanger en acteur Jimi Blue Ochsenknecht, bekend uit de film Wilde Kerle, zijn debuutsingle I’m lovin ten gehore brengen. Ook de Amerikaans-Duitse jongenband US5 is van de partij. Kids die willen stemmen hun favoriete ster, kunnen t/m 17 oktober terecht op www.nick.de. Onder de stemmers worden gratis kaarten voor de show verloot. Kaarten zijn vanaf 20 september te koop aan de kassa van Movie Park Germany en kosten € 19,90 (inclusief toegang tot het park).

Oscar namens de jeugd

De Kids’ Choice Award bestaat in de Verenigde Staten al twintig jaar en is daar uitgegroeid tot een Oscar namens de jeugd. De Amerikaanse versie van de Kids’ Choice Award werd dit jaar gepresenteerd door de populaire zanger Justin Timberlake. Bekende Hollywoodsterren als Nicole Kidmann, Jack Black, Robby Williams en Will Smith betraden bij de prijsuitreiking de rode loper. Geheel volgens de NICK-traditie werden de sterren geëerd door ze onder te spuiten met groen slijm, afkomstig uit grote kanonnen. Hetzelfde zal 18 oktober gebeuren in Movie Park Germany.

Halloween Horror Feest

De uitreiking van de NICK Kids’ Choice Award vindt plaats tijdens het jaarlijkse Halloween-seizoen in Movie Park Germany. Het film- en entertainmentpark organiseert van eind september t/m begin november elke vrijdag- en zaterdagavond, en op woensdagavond 31 oktober een Halloween Horror Feest. Het park wordt dan onveilig gemaakt door angstaanjagende monsters. Bezoekers kunnen verdwalen in duistere labyrinten, een rit maken met de Terror Train of een spannende Halloween Show bijwonen. Movie Park Germany is tijdens deze avonden tot 22:00 uur geopend en er zijn speciale After Dark tickets te koop (€ 22,00; geldig vanaf 17:00 uur). Voor jonge Halloweenfeestvierders is er een kindvriendelijk dagprogramma met pompoenen versieren, een kostuumwedstrijd en traditionele Halloween-spelletjes. Het Halloween Feest voor kinderen vindt elke vrijdag t/m zondag en in de eerste week van oktober dagelijks vanaf 12:00 uur plaats in het monstervrije themagebied Kinderland.

Hollander vliegt niet meer

Thursday, September 13th, 2007

Woensdag viel de ketting stil die de negen sloepen van de Vliegende Hollander door het water trekt, legde directeur Olaf Vugts donderdag uit. Enkele tientallen inzittenden moesten worden geëvacueerd.

De ketting is met geen mogelijkheid meer in beweging te krijgen. Al het water moet uit de attractie worden gelaten om de oorzaak te ontdekken en het probleem te herstellen. Het gaat om een helemaal nieuw probleem, anders dan de talloze kinderziekten die de Vliegende Hollander sinds de opening dit jaar teisterden.

Vugts weet nu al dat de reparatie veel tijd vergt. Ook in het winterseizoen blijft de attractie daarom dicht, kondigde hij aan. "Het is een moeilijke, maar duidelijke beslissing."

De Vliegende Hollander is een unieke mix van achtbaan, waterbaan en een donkere, mistige tocht langs fraai opgetuigde schepen uit het verleden. De nieuwe attractie zou eigenlijk al juni 2006 worden opengesteld, maar door technische problemen werd die datum niet gehaald. Het bouwwerk kostte 20 miljoen euro en het is daarmee de duurste attractie in het park.

De Efteling spreekt van een financiële tegenvaller en imagoschade. Maar over de aansprakelijkheid wil de directie het nog niet hebben. Verschillende aannemers hebben de attractie gebouwd. Vugts benadrukt dat de veiligheid van het publiek nooit in het geding is geweest.

10-jarigen gratis naar Plopsa

Thursday, September 6th, 2007

Plopsaland heeft op 15 en 16 september 2 redenen om een serieus feest te organiseren. Niet alleen wordt dan de verjaardag van Kabouter Plop gevierd, maar ook de serie Kabouter Plop is jarig en bestaat 10 jaar!

Taart voor alle kinderen!

Plopsaland De Panne is volop bezig met de voorbereidingen voor het verjaardagsfeest van Kabouter Plop. Het wordt een superfeest met een parade en een spetterende Verjaardagsshow met Kabouter Plop, Kwebbel, Lui en Klus. Bovendien worden alle aanwezige kinderen (tot 12 jaar) getrakteerd op een lekker stuk taart! Wie, net als Plop, 10 jaar is, krijgt er nog een prachtig cadeau bovenop; een gratis toegangsticket voor Plopsaland De Panne!

Gratis toegang voor jarige 10-jarigen

Iedereen die geboren is in 1997 kan het verjaardagsfeest namelijk gratis bijwonen. Al wat de jarigen hiervoor moeten doen is naar Plopsaland De Panne afzakken. Op vertoon van een identiteitsbewijs met vermelding van geboortedatum, krijgt de 10-jarige een gratis toegangsticket aan het onthaal van Plopsaland.

Topvakantie voor Plopsa-parken

Saturday, September 1st, 2007

Ook Plopsa Indoor Hasselt kende een stijging van bijna 10% vergeleken met de hete zomer van 2006. Absolute uitblinker is Plopsa Coo. Dit park mocht tijdens juli en augustus ruim 207.000 bezoekers ontvangen. Dit is een vierde meer dan vorig jaar.

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne mocht de afgelopen twee maanden in totaal 447.000 bezoekers ontvangen. Dat is een stijging met 13% ten opzichte van de zomervakantie (juli en augustus) 2006. Deze stijging is te danken aan de weersomstandigheden: niet te warm maar ook niet te nat. Kortom, ideaal weer voor een bezoekje aan Plopsaland.

De investeringen, de vernieuwde Ploptuin met drie nieuwe attracties, bleek een publiekstrekker. Daarnaast blijven ook de nieuwe attracties van vorig jaar, de SuperSlash en de SpringFlyer erg populair. Tevens zorgden evenementen zoals de K3-Prinsessendagen en de Nocturnes steevast voor een ware volkstoeloop.

Dankzij deze succesvolle zomer neemt Plopsaland een voorsprong op de verwachte 750.000 bezoekers en haalt Plopsaland dit jaar zo goed als zeker de 800.000 bezoekers voor het eerst sinds het ontstaan van Plopsaland.

Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt ontving tijdens de zomervakantie 8,5% meer bezoekers in vergelijking met juli en augustus 2006, toen het land gebukt ging onder een hittegolf. De stijging is vooral te danken aan het typisch Belgische zomerweer van de laatste weken. Deze goede bezoekerscijfers tonen dan ook dat Plopsa Indoor Hasselt zich amper 2 jaar na opening al een gevestigde waarde mag noemen. Tegen het einde van het jaar verwacht Plopsa Indoor Hasselt zo’n 300.000 bezoekers.

Plopsa Coo

Het Waalse Plopsa-park brak deze zomer alle records. Plopsa Coo ontving maar liefst 207.000 bezoekers tijdens de zomermaanden. Een stijging met ruim 23% ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode. Dit schitterend resultaat is te danken aan investeringen, zoals het charmante dorpspleintje Vieux Coo met verschillende attracties, die een echte Plopsa-stempel op de toeristische site gedrukt hebben. Daarnaast lokten de avondopeningen, Het Feest van de Waterval, heel wat bezoekers naar het park. Bovendien hebben heel wat Waalse bezoekers het voormalige Télécoo (her)ontdekt.

Plopsa Coo verwacht de kaap van 300.000 bezoekers dit jaar te overschrijden. Dit zou een verdubbeling zijn van het aantal bezoekers tov 2005 toen het vroegere Télécoo 150.000 bezoekers mocht ontvangen. Vorig jaar, het eerste jaar na de overname, ontving Plopsa Coo 225.000 bezoekers.

Virtuele versie Walibi World

Saturday, September 1st, 2007

De game heeft drie levels waarin Eccky zich achtereenvolgens in de Space Shot, Goliath en Crazy River bevindt. In september zal er elke vrijdag gekeken worden naar de highscores. Degene die op dat moment bovenaan staat wint dertig kaartjes voor Walibi World, genoeg om zijn hele klas mee te nemen. Ook de nummers twee tot en met vijf winnen entreebewijzen. In totaal zullen er op deze manier bijna 200 tickets voor Walibi World weggegeven worden.

In oktober zal Walibi World weer in Halloweenstijl gehuld zijn. Ook het virtuele pretpark krijgt een make-over en zal helemaal in het teken staan van deze griezelige feestdag.

Succesvolle samenwerking

Dit project volgt op een eerdere samenwerking tussen Walibi World en Eccky. Tussen 16 mei en 25 juni maakte Eccky onderdeel uit van het mediapakket voor de "Als je Walibi hebt gedaan kan je de hele wereld aan" campagne van Walibi World. Tijdens de campagneperiode genereerde Eccky 43.923 bezoeken aan de Walibi World site en was het merk Walibi World 463.287 maal zichtbaar in verschillende Eccky locaties. Brand New Telly, het creatief bureau van Walibi World, heeft naar aanleiding van deze succesvolle resultaten in overleg met Walibi World besloten de samenwerking met Eccky uit te breiden.

Wouter van der Pauw van Brand New Telly: "Het digitale pretpark is onderdeel van een rond verhaal dat wij vertellen. Het voegt iets toe aan de campagne van Walibi World maar ook aan de beleving van Eccky. We interacteren op een leuke manier met een specifieke doelgroep en dat zorgt voor de gewenste resultaten". Ook Walibi World is enthousiast over de campagnes met Eccky vanwege het succes in de doelgroep: "We kiezen ervoor om ( …) in ‘gesloten kanalen’ met deze doelgroep te communiceren, in hun eigen taal, in de omgeving waarin zij zich bevinden zonder meekijk gedrag van moeders", aldus Monique de Kievit, directeur Marketing & Sales Walibi World.