Topvakantie voor Plopsa-parken

Ook Plopsa Indoor Hasselt kende een stijging van bijna 10% vergeleken met de hete zomer van 2006. Absolute uitblinker is Plopsa Coo. Dit park mocht tijdens juli en augustus ruim 207.000 bezoekers ontvangen. Dit is een vierde meer dan vorig jaar.

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne mocht de afgelopen twee maanden in totaal 447.000 bezoekers ontvangen. Dat is een stijging met 13% ten opzichte van de zomervakantie (juli en augustus) 2006. Deze stijging is te danken aan de weersomstandigheden: niet te warm maar ook niet te nat. Kortom, ideaal weer voor een bezoekje aan Plopsaland.

De investeringen, de vernieuwde Ploptuin met drie nieuwe attracties, bleek een publiekstrekker. Daarnaast blijven ook de nieuwe attracties van vorig jaar, de SuperSlash en de SpringFlyer erg populair. Tevens zorgden evenementen zoals de K3-Prinsessendagen en de Nocturnes steevast voor een ware volkstoeloop.

Dankzij deze succesvolle zomer neemt Plopsaland een voorsprong op de verwachte 750.000 bezoekers en haalt Plopsaland dit jaar zo goed als zeker de 800.000 bezoekers voor het eerst sinds het ontstaan van Plopsaland.

Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt ontving tijdens de zomervakantie 8,5% meer bezoekers in vergelijking met juli en augustus 2006, toen het land gebukt ging onder een hittegolf. De stijging is vooral te danken aan het typisch Belgische zomerweer van de laatste weken. Deze goede bezoekerscijfers tonen dan ook dat Plopsa Indoor Hasselt zich amper 2 jaar na opening al een gevestigde waarde mag noemen. Tegen het einde van het jaar verwacht Plopsa Indoor Hasselt zo’n 300.000 bezoekers.

Plopsa Coo

Het Waalse Plopsa-park brak deze zomer alle records. Plopsa Coo ontving maar liefst 207.000 bezoekers tijdens de zomermaanden. Een stijging met ruim 23% ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode. Dit schitterend resultaat is te danken aan investeringen, zoals het charmante dorpspleintje Vieux Coo met verschillende attracties, die een echte Plopsa-stempel op de toeristische site gedrukt hebben. Daarnaast lokten de avondopeningen, Het Feest van de Waterval, heel wat bezoekers naar het park. Bovendien hebben heel wat Waalse bezoekers het voormalige Télécoo (her)ontdekt.

Plopsa Coo verwacht de kaap van 300.000 bezoekers dit jaar te overschrijden. Dit zou een verdubbeling zijn van het aantal bezoekers tov 2005 toen het vroegere Télécoo 150.000 bezoekers mocht ontvangen. Vorig jaar, het eerste jaar na de overname, ontving Plopsa Coo 225.000 bezoekers.

Comments are closed.