Efteling verhaalt schade ‘DVH’

Woensdag stopte de ketting ermee die de bootjes in de attractie terug naar de haven trekt. De attractie telt negen boten, die in geval van storing worden ontruimd, dat is ook gebeurd. De veiligheid van de passagiers is nooit in het geding geweest.

Olav Vugts, woordvoerder van het park, zegt dat er eerst uitgezocht wordt waardoor de problemen met de ketting zijn ontstaan. "Dat onderzoek vindt nu plaats". De komende weken wordt gekeken wat de oplossingen precies zijn. "Pas dan gaan we kijken of er schade is en door wie die is veroorzaakt. Het is wel zo dat diegene die samen met ons deze attractie heeft gebouwd naar een oplossing gaat zoeken."

Bezoekersdaling

De attractie is de nieuwste lokker van het park. Betekent dit nu een bezoekersdaling? "Dat zou kunnen", geeft Vugts toe. Maar loopt het park daardoor ook inkomsten mis? "Iedereen weet dat de Efteling uit meer bestaat dan alleen de Vliegende Hollander, maar er zijn zeker ook mensen die dit jaar een bezoekje even overslaan." Om hoeveel bezoekers het precies gaat is niet duidelijk.

Volgens Vugts zijn kinderziektes normaal bij nieuwe attracties. Daar hebben Villa Volta en Droomvlucht ook last van gehad. "Dit is geen kinderziekte meer. Dit is een engineeringsfout." Kinderziektes zijn te verhelpen, volgens hem. "Deze storing is niet op te lossen." Toch is besloten om dit seizoen open te gaan. "De attractie was toen klaar en goedgekeurd door onafhankelijke instanties. Hij was prima." Dat blijkt nu dus anders uit te pakken.

Reputatie

De reputatie van de Efteling gaat niet omhoog. Laatst stond ook de Python stil. De ontruimingspoging verliep toen niet geheel vlekkeloos, omdat de attractie weer begon te rijden, terwijl mensen op het hoogste punt probeerde uit te stappen. "Dat was een menselijke fout, geen technische fout."

Veiligheid

Bij de bouw van de Vliegende Hollander is zelfs een medewerker overleden. Dit moet het imago van het pretpark toch schaden. "Het zal zeker niet bijdragen aan een positief imago, maar mensen waarderen toch dat veiligheid boven op staat. Wij hebben liever een attractie van 20 miljoen geopend en niet dicht."

Het Brabantse park streeft er naar om volgend seizoen de attractie gewoon open te stellen. "De storing wordt opgelost." Vugts denkt dat mensen dan met een gerust hart het bootje instappen. "Ik zal ze voorgaan."

Bron: Nieuwsbedrijf

Comments are closed.