Archive for June, 2007

Hollywood Summer Nights

Tuesday, June 26th, 2007

Tijdens lange, zwoele zomeravonden genieten van sterren, muziek en entertainment. Daar draait het om bij de Hollywood Summer Nights die van 23 juni t/m 25 augustus elke zaterdagavond plaatsvinden in Movie Park Germany. Het park is tijdens deze avonden tot 22:00 uur, soms 23:00 uur, geopend en er zijn speciale ‘Afternoon-tickets’ verkrijgbaar (€ 17, geldig vanaf 15.00 uur).

Van film tot Elvis

Zangeres Judith Lafeber bijt, samen met een aantal andere internationale artiesten en een 24-man sterk orkest, op 23 juni de spits af met de Nacht van de Filmmuziek. Deze avond, een reis langs de mooiste filmmelodieën, wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk. De daaropvolgende Hollywood Summer Nights staan ook in het teken van muziek en brengen bezoekers in de sfeer van onder meer de seventies, Abba, Elvis Presley en Latijns-Amerika.

Nieuwe Attracties

Movie Park Germany kwam dit jaar al eerder met nieuwe bezienswaardigheden. Zo werd eind april het 15.000 vierkante meter grote Nickland geopend, met onder meer SpongeBob’s waterattractie ‘Splash Battle’ en Jimmy Neutron’s Atomic Flyer, een achtbaan voor het hele gezin. De even nieuwe en net zo grote Santa Monica Pier biedt vijf nieuwe attracties: een reuzenrad, de Crazy Surfer – een op een golvende rail roterende schijf -, zelf bestuurbare Jet-ski’s en twee interactieve kinderattracties. De tijd van de Beach Boys is weer helemaal terug!

Programma Hollywood Summer Nights 2007

* Zaterdag 23 juni: Nacht van de filmmuziek
* Zaterdag 30 juni: Gospel night
* Zaterdag 7 juli: Seventies party
* Zaterdag 14 juli: Rock meets musical & Absolutely Abba
* Vrijdag 20 juli: That’s the way it was
* Zaterdag 21 juli: That’s the way it was
* Zaterdag 28 juli: Funky soul night
* Zaterdag 4 augustus: Latin Night
* Zaterdag 11 augustus: We will rock you night
* Zaterdag 18 augustus: REL Sommerfest
* Zaterdag 25 augustus: RTL II event night

Movie Park Germany

Movie Park Germany, onderdeel van de StarParks Groep, bestaat ruim tien jaar en richt zich op de wereld van film en entertainment. Het park ligt bij Arnhem over de grens, nabij Bottrop / Oberhausen. Het telt rond de 40 attracties voor groot en klein, waaronder een grote stuntshow, een parade met veel filmhelden, de meest uitdagende stalen en houten achtbanen van Europa, een 4-D-bioscoop met SpongeBob, het Nickland van Nickelodeon en een jaarlijkse Halloween Horror Party. Het park trekt jaarlijks gemiddeld 1,5 miljoen bezoekers, waarvan een kleine 40% afkomstig is uit Nederland. Movie Park Germany is in de periode van 31 maart t/m 4 november dagelijks geopend, van 10:00 uur tot 18:00 uur. In juli en augustus is het park tot 20:00 uur geopend, tijdens de Hollywood Summer Nights tot 22:00 uur, soms 23:00 uur.

Pré-opening Troy

Tuesday, June 26th, 2007

Paradepaard van Formaat

Vanaf december 2006 is er gebouwd aan de houten achtbaan, die het nieuwe paradepaard van Attractiepark Toverland wordt. De coaster, genaamd Troy, is maar liefst 35 meter hoog en heeft een tracklengte van ruim 1.000 meter. Een ‘woody’ van dit formaat is uniek in Nederland en het ontwerp is door de Amerikaanse leverancier GCII speciaal voor Toverland op maat gemaakt.

Europees Paradepaard

De baan in Toverland is de derde houten achtbaan die in een Nederlands attractiepark gepositioneerd is. Qua hoogte, snelheid én lengte van de track is de houten achtbaan één van de grootste van Europa. Directeur Caroline Maessen omschrijft een rit als; "Een unieke ride vol met heerlijke bochten en verrassende wendingen. En de vaart… die blijft de gehele rit op zo’n 90 kilometer per uur, ongelooflijk snel. Toch is de attractie geschikt voor jong én oud, een familie-ride waar je uitstapt met een grootse glimlach."

Stijging Bezoekersaantallen

Met de komst van Troy is Attractiepark Toverland ervan overtuigd dat het park zich weer steviger op de spreekwoordelijke attractiekaart positioneert. "Toverland werkt verder om een attractiepark te worden van internationaal formaat en deze houten achtbaan draagt daar zeker aan bij. We hebben nu een stijging van tenminste 10% bezoekers geprognosticeerd ten opzichte van 2006 en dat aantal kan alleen maar groeien", aldus Maessen.

Openingsweekend

Om de opening van de houten coaster te vieren heeft Toverland speciaal voor de pers een zogenaamde pré-opening georganiseerd op vrijdag 29 juni 2007, rond de klok van 11.00 uur. Vanaf dit tijdstip zal Troy voor alle bezoekers geopend zijn en de échte coasterliefhebbers staan al te trappelen om hun eerste rit te beleven. De pré-opening wordt gevolgd door een feestelijk openingsweekend, met als hoogtepunt de officiële opening op zondag 1 juli 2007, eveneens rond de klok van 11.00 uur.

Zomer 2007 in de Efteling

Thursday, June 21st, 2007

Dag van het Sprookje op 7-7-’07, van 7 tot 7

Op 7 juli staat de Efteling in het teken van de Dag van het Sprookje. Omwille van de bijzondere datum dit jaar (7/7/’07), en omdat het Nederlandse attractiepark vlakbij de grens haar 55e verjaardag viert, belooft het een onvergetelijk sprookjesfeest te worden, van zeven uur ’s morgens tot zeven uur ‘s avonds.

Bezoekers die 7 of 77 jaar worden in de zevende maand van 2007, of die geboren zijn op 7 juli 1977 (7/7/’77), genieten op deze dag gratis toegang van 7 tot 9 uur. Op het programma staan de opening van Sprookjes-Waterpret, de première van de nieuwe openluchtvoorstelling van Sprookjesboom ‘Er was eens’, de Grote Sprookjesquiz met als hoofdprijs een leven lang gratis toegang tot de Efteling, en als uitsmijter een nooit gezien Sprookjespopconcert.

Zeven is altijd al een sprookjesachtig getal geweest. Denk maar aan de Zeven Dwergen, de Zevenmijlslaarzen of de Zeven Geitjes. Een overzicht van het extra magische aanbod in de Efteling op 7-7-´07:

* 7e of 77e verjaardag in juli 2007? Of geboren op 7/7/´77? Gratis toegang tussen 7 en 9 uur!
Alle bezoekers die zich tussen 7 en 9 uur melden aan de hoofdingang en die met een officieel document laten zien dat ze in de maand juli van dit jaar 7 of 77 jaar worden (geboortejaar 1930 of 2000), of geboren zijn op 7 juli 1977 (30e verjaardag) mogen het park gratis bezoeken.

* 8.07 uur: Opening Sprookjes-Waterpret
Op 7 juli kunnen bezoekers voor het eerst kennismaken met Sprookjes-Waterpret op het Dwarrelplein, vlakbij de ingang. Deze nieuwe mini-attractie met ‘springend’ water in een sprookjesbeeldentuin is vanaf dan het hele jaar door te bezoeken.

* 9.07 uur: Première openluchtvoorstelling Sprookjesboom ‘Er was eens’
In het knusse openluchttheater in het Sprookjesbos kun je de hoofdrolspelers uit de tv-serie Sprookjesboom (Ketnet), zoals de Boze Wolf, Langnek en Klein Duimpje, live ontmoeten. De nieuwe voorstelling duurt 20 minuten en is vanaf dan dagelijks te zien om 12, 13.30 en 15 uur.

* 14.07 uur: De Grote Sprookjesquiz geeft levenslang Efteling-abonnement cadeau
Met de Grote Sprookjesquiz gaat de Efteling op zoek naar de beste sprookjeskenner. Wie past het glazen muiltje? Wie strooit broodkruimeltjes om de weg terug naar huis te vinden? De antwoorden op deze en heel wat moeilijkere vragen worden achterhaald in de Grote Sprookjesquiz op de Speelweide. Alle bezoekers kunnen meedingen naar de hoofdprijs: een Efteling-abonnement voor het leven! Inschrijven is niet nodig, wel moet je om 14.07 uur aanwezig zijn op de Speelweide.

* 17.07 uur: Sprookjespopconcert
Sprookjesbosbewoners zoals Roodkapje, Sneeuwwitje en Repelsteeltje brengen op de Speelweide een uniek Sprookjespopconcert voor jong en oud. Alle bezoekers worden uitgenodigd om mee te zingen en te dansen!

Het park sluit deze dag uitzonderlijk pas om 19 uur.

Efteling Zeven Mijls Zomer: elke dag tot 21 uur

Van 9 juli tot en met 26 augustus viert de Efteling haar vertrouwde Zeven Mijls Zomer. In deze periode blijft de ‘Wereld vol Wonderen’ elke dag open tot 21 uur (i.p.v. 18 uur). Bezoekers kunnen genieten van zomerse entertainment en een extra dagelijkse voorstelling van de nieuwe parkshow TiTaTovenaar om 19 uur in het Efteling Theater.

Zeven lange Zomeravonden met gratis live optredens

Op de Zomeravonden, elke zaterdag tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer, blijft het park open tot maar liefst middernacht. De Efteling trakteert de bezoekers alle Zomeravonden op veel muziek in een sfeervol verlicht attractiepark. Telkens komen verschillende stijlen voor jong én oud aan bod: van Belle Perez tot Gerard Joling, van Djumbo tot Peter Koelewijn. Bovendien treedt er elke Zomeravond een verrassingsgast op.

Het programma (onder voorbehoud):

* Zaterdag 14 juli: Thomas Berge, Harry Slinger, Nurlaila Karim en Ch!pZ
* Zaterdag 21 juli: Gerard Joling, Marianne Weber, Edsilia Rombley en KUS
* Zaterdag 28 juli: Belle Perez, de Dutch Divas & Ben Cramer, Voulez Vous en EliZe
* Zaterdag 4 augustus: Peter Koelewijn, Lee Towers, Grad Damen en The EuroStars
* Zaterdag 11 augustus: Gordon, Koos Alberts, All-Music en Heren van Oranje
* Zaterdag 18 augustus: Do, Dries Roelvink, Corry Konings en Djumbo
* Zaterdag 25 augustus: Sita, Wesley, Karin Bloemen en Jan Keizer

Tijdens de pauzes tussen de live optredens vindt er voor het hoofdpodium een muzikale entertainmentact plaats. Bovendien treedt er elke Zomeravond een verrassingsgast op die pas op de avond zelf bekendgemaakt zal worden.

Op de kiosken bij restaurants de Steenbok en het Witte Paard kunnen bezoekers elke Zomeravond genieten van een andere allround muziekband.

Het park blijft op de Zomeravonden open tot middernacht.

Phantasialand bouwt nieuw hotel

Wednesday, June 20th, 2007

Hotel Matamba, dankt haar naam aan het voormalige koninkrijk, vóór de koloniale tijd, in de huidige provincie Malanie in Angola. Het hotel sluit qua sfeer en thema perfect aan bij het aangrenzende Afrikaanse themagebied ‘Deep in Africa’. Vanzelfsprekend wordt Hotel Matamba een familievriendelijk hotel met 120 kamers, uitgerust met twee, vier of zes bedden al naar gelang de wens van de gasten. Daarnaast zullen er drie luxueuze suites worden ingericht.

Ook met de inwendige mens is rekening gehouden. Hotel Matamba krijgt een groot buffetrestaurant met 120 plaatsen, een à la carte restaurant met 90 plaatsen en een grote lobby-bar.

De zakelijke gasten zal de geweldige ambiance en de uitzonderlijke architectuur van Hotel Matamba zéker ook aanspreken. Voor hen staan zes nieuwe conferentieruimten ter beschikking.

Phantasialand beschikt nu reeds over een viersterrenhotel Ling Bao, een twee sterren accommodatie Hotel Garni Berggeist, een familie tipi-tentenkamp dat Smokey’s Digger Camp heet en een camper- accommodatie.

Met dit tweede grote hotel, een investering van 16,5 miljoen euro, maakt Phantasialand een duidelijke stap in de richting van de toekomst om het park en resort verder te ontwikkelen tot bestemming voor een kort vakantieverblijf. Hotel Matamba zal tenminste 60 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren.