Zomer 2007 in de Efteling

Dag van het Sprookje op 7-7-’07, van 7 tot 7

Op 7 juli staat de Efteling in het teken van de Dag van het Sprookje. Omwille van de bijzondere datum dit jaar (7/7/’07), en omdat het Nederlandse attractiepark vlakbij de grens haar 55e verjaardag viert, belooft het een onvergetelijk sprookjesfeest te worden, van zeven uur ’s morgens tot zeven uur ‘s avonds.

Bezoekers die 7 of 77 jaar worden in de zevende maand van 2007, of die geboren zijn op 7 juli 1977 (7/7/’77), genieten op deze dag gratis toegang van 7 tot 9 uur. Op het programma staan de opening van Sprookjes-Waterpret, de première van de nieuwe openluchtvoorstelling van Sprookjesboom ‘Er was eens’, de Grote Sprookjesquiz met als hoofdprijs een leven lang gratis toegang tot de Efteling, en als uitsmijter een nooit gezien Sprookjespopconcert.

Zeven is altijd al een sprookjesachtig getal geweest. Denk maar aan de Zeven Dwergen, de Zevenmijlslaarzen of de Zeven Geitjes. Een overzicht van het extra magische aanbod in de Efteling op 7-7-´07:

* 7e of 77e verjaardag in juli 2007? Of geboren op 7/7/´77? Gratis toegang tussen 7 en 9 uur!
Alle bezoekers die zich tussen 7 en 9 uur melden aan de hoofdingang en die met een officieel document laten zien dat ze in de maand juli van dit jaar 7 of 77 jaar worden (geboortejaar 1930 of 2000), of geboren zijn op 7 juli 1977 (30e verjaardag) mogen het park gratis bezoeken.

* 8.07 uur: Opening Sprookjes-Waterpret
Op 7 juli kunnen bezoekers voor het eerst kennismaken met Sprookjes-Waterpret op het Dwarrelplein, vlakbij de ingang. Deze nieuwe mini-attractie met ‘springend’ water in een sprookjesbeeldentuin is vanaf dan het hele jaar door te bezoeken.

* 9.07 uur: Première openluchtvoorstelling Sprookjesboom ‘Er was eens’
In het knusse openluchttheater in het Sprookjesbos kun je de hoofdrolspelers uit de tv-serie Sprookjesboom (Ketnet), zoals de Boze Wolf, Langnek en Klein Duimpje, live ontmoeten. De nieuwe voorstelling duurt 20 minuten en is vanaf dan dagelijks te zien om 12, 13.30 en 15 uur.

* 14.07 uur: De Grote Sprookjesquiz geeft levenslang Efteling-abonnement cadeau
Met de Grote Sprookjesquiz gaat de Efteling op zoek naar de beste sprookjeskenner. Wie past het glazen muiltje? Wie strooit broodkruimeltjes om de weg terug naar huis te vinden? De antwoorden op deze en heel wat moeilijkere vragen worden achterhaald in de Grote Sprookjesquiz op de Speelweide. Alle bezoekers kunnen meedingen naar de hoofdprijs: een Efteling-abonnement voor het leven! Inschrijven is niet nodig, wel moet je om 14.07 uur aanwezig zijn op de Speelweide.

* 17.07 uur: Sprookjespopconcert
Sprookjesbosbewoners zoals Roodkapje, Sneeuwwitje en Repelsteeltje brengen op de Speelweide een uniek Sprookjespopconcert voor jong en oud. Alle bezoekers worden uitgenodigd om mee te zingen en te dansen!

Het park sluit deze dag uitzonderlijk pas om 19 uur.

Efteling Zeven Mijls Zomer: elke dag tot 21 uur

Van 9 juli tot en met 26 augustus viert de Efteling haar vertrouwde Zeven Mijls Zomer. In deze periode blijft de ‘Wereld vol Wonderen’ elke dag open tot 21 uur (i.p.v. 18 uur). Bezoekers kunnen genieten van zomerse entertainment en een extra dagelijkse voorstelling van de nieuwe parkshow TiTaTovenaar om 19 uur in het Efteling Theater.

Zeven lange Zomeravonden met gratis live optredens

Op de Zomeravonden, elke zaterdag tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer, blijft het park open tot maar liefst middernacht. De Efteling trakteert de bezoekers alle Zomeravonden op veel muziek in een sfeervol verlicht attractiepark. Telkens komen verschillende stijlen voor jong én oud aan bod: van Belle Perez tot Gerard Joling, van Djumbo tot Peter Koelewijn. Bovendien treedt er elke Zomeravond een verrassingsgast op.

Het programma (onder voorbehoud):

* Zaterdag 14 juli: Thomas Berge, Harry Slinger, Nurlaila Karim en Ch!pZ
* Zaterdag 21 juli: Gerard Joling, Marianne Weber, Edsilia Rombley en KUS
* Zaterdag 28 juli: Belle Perez, de Dutch Divas & Ben Cramer, Voulez Vous en EliZe
* Zaterdag 4 augustus: Peter Koelewijn, Lee Towers, Grad Damen en The EuroStars
* Zaterdag 11 augustus: Gordon, Koos Alberts, All-Music en Heren van Oranje
* Zaterdag 18 augustus: Do, Dries Roelvink, Corry Konings en Djumbo
* Zaterdag 25 augustus: Sita, Wesley, Karin Bloemen en Jan Keizer

Tijdens de pauzes tussen de live optredens vindt er voor het hoofdpodium een muzikale entertainmentact plaats. Bovendien treedt er elke Zomeravond een verrassingsgast op die pas op de avond zelf bekendgemaakt zal worden.

Op de kiosken bij restaurants de Steenbok en het Witte Paard kunnen bezoekers elke Zomeravond genieten van een andere allround muziekband.

Het park blijft op de Zomeravonden open tot middernacht.

Comments are closed.