Archive for July, 2004

Fort Fun: 2 nieuwe attracties voor 2005

Wednesday, July 28th, 2004

7,5 miljoen euro wordt er in de twee attracties geïnvesteerd. De eerste attractie is een alpine coaster van het bedrijf Wiegand. Over een lengte van 13oo meter kan weer volop worden geracet. De attractie is licht te vergelijken met de voormalig rodelbaan, al is er niet meer sprake van een goot, maar van rails.
De tweede attractie, Sky Glider. is van de onbekende oostenrijkse leverancier Rodelsberger. Het betreft hier een soort hangglider attractie. de lengte van de rit is 700 meter, de maximumsnelheid die kan worden behaald is 70 m. De attractie bestaat uit een hangglider waaronder een stalen constructie hangt waarin 4 personen naast elkaar, liggend kunnen plaatsnemen. Deze wordt dan de berg op gehesen en vervolgens vlieg je weer via een 700 meter lange baan naar beneden.
Deze bijzondere attractie is een prototype.

Fabrikant Typhoon reageert op kritiek

Friday, July 23rd, 2004

Wij van Gerstlauer voldoen graag aan het verzoek van Bobbejaanland in het bijzonder omdat er op een fantastische manier met Bobbejaanland samengewerkt is tijdens derealisatie van het project. De achtbaan heeft een paar aanloopproblemen gekend, maar die zijn nu nagenoeg achter de rug. Zie hierbij een korte reactie van Gerstlauer.

In reactie op de discussie op een aantal internet websites willen wij de volgende mededeling doen:

De firma Gerstlauer betreurt het dat de Typhoon aan het begin van het seizoen een aantal problemen heeft gekend. Deze problemen zijn nagenoeg zonder uitzondering te wijten geweest aan problemen met de wielen (wiel cover).
De wielen die op de Typhoon gebruikt zijn, wijken af van de wielen die eerder door Gerstlauer gebruikt zijn op de geleverde Eurofighter achtbaan. Deze achtbaan diende als basis voor de Typhoon.
Gerstlauer was gedwongen om te zien naar een andere leverancier voor de wielen, omdat de vaste leverancier haar productie beëindigd heeft. Vanaf dit jaar werkt Gerstlauer nauw samen met het gerenommeerde Zwitserse bedrijf Hannecard die aan meerdere achtbaan producenten haar producten levert. Helaas is tijdens de productierun van de eerste batch wielen iets fout gegaan, waardoor de covers van de wielen losraakten van de velg. De productietijd van de wielen met covers bedraagt echter circa 5 weken waardoor Gerstlauer en Bobbejaanland genoodzaakt waren om een tussentijdse oplossing te zoeken zodat de Typhoon toch voor het enthousiaste publiek open kon blijven.
Deze periode ligt bijna achter ons en wij verwachten dat de problemen met de wielen op korte termijn geheel verholpen zijn. Er zullen dan voldoende wielen bij Bobbejaanland op voorraad liggen om eventuele defecten snel te kunnen verhelpen.

Tot slot willen wij Bobbejaanland danken voor haar positieve opstelling en medewerking tijdens deze periode met “aanloopproblemen”. Gerstlauer is ervan overtuigd dat de Typhoon de komende jaren aan veel bezoekers van Bobbejaanland veel plezier en een onvergetelijke rit zal bezorgen.

Speciale evenementen in Drievliet: Bassie en Yu-Gi-OhH

Sunday, July 18th, 2004

Tijdens de zomermaanden kunnen de bezoekers van Drievliet dagelijks genieten van de Magic Circus Show. Tweemaal per dag is er een voorstelling vol magie, clownerie en variété. Voor aanvang van de eerste show is er een poppentheater voor de jongste bezoekertjes, en de gelegenheid om gratis te worden geschminkt.

Op 27 juli komt de clownshelft van het op televisie eindeloos geherhaalde Bassie en Adriaan naar het park. Hij zingt daar bekende liedjes uit de serie en gaat proberen te goochelen. Overbodig te vermelden dat dit volledig in de soep draait.

Yu-Gi-Oh!
Het plein van de hoofdentree van Familiepark Drievliet is van 7 tot en met 15 augustus omgetoverd tot een heus Yu-Gi-Oh! dorp. In speciale tenten wordt daar dan de Yu-Gi-Oh! Trading Card Game Tour gepresenteerd. Zo kunnen Yugi/fans zich laten informeren over alle facetten van het spel en het verhaal van Yu-Gi-Oh!. Nieuwe spelers kunnen het spel leren spelen in de Exodia Training Zone. Daar staan professionele masters klaar om de spelregels en de slimste spelstrategiën uit te lggen. Met die kennis kunnen de spelers oefenen in het “Dueling Field”. Het echte dueleren vindt plaats in de King of Games Challenge. Winnaars van dit spel kunnen meedoen aan de magische loting voor de Milennium Puzzle. De gelukkigen trekken ten strijde tegen een officiële Yu-Gi-Oh! Duellist.
Overwinning wordt bekroond met een plaatsing in het “Book of Duel Kings”.
De Trading Card Game Tour looft daarnaast tal van begerenswaardige prijzen uit. Voor Yu-Gi-Oh!fans is dit hét moment om elkaar te ontmoeten, de kaarskills meten en kaarten uit te wisselen.

Voor meer informatie over het park: zie de website.