Fabrikant Typhoon reageert op kritiek

Wij van Gerstlauer voldoen graag aan het verzoek van Bobbejaanland in het bijzonder omdat er op een fantastische manier met Bobbejaanland samengewerkt is tijdens derealisatie van het project. De achtbaan heeft een paar aanloopproblemen gekend, maar die zijn nu nagenoeg achter de rug. Zie hierbij een korte reactie van Gerstlauer.

In reactie op de discussie op een aantal internet websites willen wij de volgende mededeling doen:

De firma Gerstlauer betreurt het dat de Typhoon aan het begin van het seizoen een aantal problemen heeft gekend. Deze problemen zijn nagenoeg zonder uitzondering te wijten geweest aan problemen met de wielen (wiel cover).
De wielen die op de Typhoon gebruikt zijn, wijken af van de wielen die eerder door Gerstlauer gebruikt zijn op de geleverde Eurofighter achtbaan. Deze achtbaan diende als basis voor de Typhoon.
Gerstlauer was gedwongen om te zien naar een andere leverancier voor de wielen, omdat de vaste leverancier haar productie beëindigd heeft. Vanaf dit jaar werkt Gerstlauer nauw samen met het gerenommeerde Zwitserse bedrijf Hannecard die aan meerdere achtbaan producenten haar producten levert. Helaas is tijdens de productierun van de eerste batch wielen iets fout gegaan, waardoor de covers van de wielen losraakten van de velg. De productietijd van de wielen met covers bedraagt echter circa 5 weken waardoor Gerstlauer en Bobbejaanland genoodzaakt waren om een tussentijdse oplossing te zoeken zodat de Typhoon toch voor het enthousiaste publiek open kon blijven.
Deze periode ligt bijna achter ons en wij verwachten dat de problemen met de wielen op korte termijn geheel verholpen zijn. Er zullen dan voldoende wielen bij Bobbejaanland op voorraad liggen om eventuele defecten snel te kunnen verhelpen.

Tot slot willen wij Bobbejaanland danken voor haar positieve opstelling en medewerking tijdens deze periode met “aanloopproblemen”. Gerstlauer is ervan overtuigd dat de Typhoon de komende jaren aan veel bezoekers van Bobbejaanland veel plezier en een onvergetelijke rit zal bezorgen.

Comments are closed.