Archive for the ‘Over Whoosh’ Category

Kerstgroet

Friday, December 24th, 2004

Het management team is al onze lezers en medewerkers erg dankbaar voor het afgelopen jaar, waarin Whoosh Magazine in een korte tijd is uitgegroeid tot een veelgelezen en erg gewaardeerd naslagmiddel. We hebben dit jaar een aantal prachtige edities weten uit te geven. Maar ook onze site heeft het nodige stof doen opwaaien.

We waren de eerste die de komst van Xtreme, de nieuwe aanwinst van het parkje Drievliet, aankondigden. Ook stonden we op de eerste rij toen de drie nieuwe attracties van Bobbejaanland in maart van dit jaar werden gebouwd, en daar deden we uitgebreid verslag van.

Ook wisten we regelmatig nieuws te posten op onze hoofdpagina, en konden we (dankzij de hulp van vele parken en contactpersonen) verslag doen van diverse persconferenties en aankondigingen.

Al met al kan gezegd worden dat we een mooi jaar hebben gehad. En tegen het einde van het jaar is het tijd om je te gaan richten op het volgende jaar, op het jaar 2005 in dit geval. Dat is ook wat wij de afgelopen weken hebben gedaan. Er zijn knopen doorgehakt en plannen gemaakt. We gaan 2005 met een gerust hart tegemoet, maar we beseffen ons ook dat er veel gaat veranderen.

Al te veel informatie kan (en wil) ik op dit moment nog niet kwijt. Wel kan ik zeggen dat Whoosh Magazine drastisch zal veranderen. Natuurlijk zal niets van onze inhoud, onze vele teksten en foto’s, verdwijnen. Maar Whoosh Magazine zal nooit meer hetzelfde zijn.

Tot het moment dat wij onze plannen voor 2005 kunnen ontrafelen, of presenteren, zullen wij natuurlijk het nieuws op de hoofdpagina blijven updaten. Te zijner tijd zal het nieuwe Whoosh Magazine worden aangekondigd via onze nieuwsbrief.

Als afsluiting wil ik iedereen nogmaals bedanken voor de steun het afgelopen jaar. Geniet van de kerstdagen (ook al vallen ze in het weekend), en moge 2005 een mooi jaar worden voor ons allemaal!

Met vriendelijke groet,

Frank Cornelissen
Hoofdredacteur
Whoosh Magazine

Year One Edition

Monday, September 20th, 2004

Op 10 september jongstleden bestond Whoosh Magazine 1 jaar, dat wil zeggen, op die datum was het één jaar geleden dat de Pilot Edition uitkwam. Nu presenteren wij de Year One Edition, een verrassende editie met enkele bekende elementen. Zo zullen enkele artikelen uit de Pilot Edition wederom de revue passeren, deze keer in een iets moderner jasje. Maar ook nieuwe artikelen mogen niet ontbreken!

We nemen een exclusief kijkje achter de schermen van de Wonderlijke Efteling Show, de met de Big E Award onderscheiden theatershow van de Efteling. Ook deelt redacteur Andy zijn blik op de wereld met de rest van de wereld. Tevens mogen wij in deze editie met trots het Belgische stripfiguur Paljasken welkom heten in de Whoosh-familie. Oftewel, genoeg nieuwigheden om ook deze editie weer de moeite waard te maken.

Voor het lezen van het heb je – zoals gewoonlijk – Acrobat Reader nodig.

Enkele van de onderwerpen die in onze Year One Edition besproken worden:
– De revolutie van de stalen achtbaan.
– We leren vliegen in Air, Alton Towers’ vliegende achtbaan.
– Een exclusief kijkje achter de schermen van de Wonderlijke Efteling Show.
– Een nieuwe attractie met pit voor Plopsaland.
– De wereld gezien door de ogen van een ‘coasterfreak’.

Dit alles en nog veel meer staat in de Whoosh Magazine Year One Edition.

Veel leesplezier!

Whoosh is Jarig!

Friday, September 10th, 2004

Een paar dagen geleden had ik het nog met een van de redacteuren over de (destijds opkomende) verjaardag van Whoosh. We vonden het allebei een beetje vreemd en onwennig. Een beetje raar. Hij omdat hij een jaar geleden nog niet wist dat er iemand bezig was met een digitaal achtbaanblad, laat staan dat dat blad Whoosh Magazine zou gaan heten. Ik omdat mijn kindje groot begint te worden.

Het begon allemaal als een wild idee, later uitgewerkt door drie man. Mijzelf (de huidig hoofdredacteur), Jeroen (de huidige eindredacteur) en Peter, die helaas niet meer werkzaam is voor Whoosh Magazine. Wij waren verantwoordelijk voor de Pilot Edition. Met zijn drietjes speelden we het klaar een tijdschrift van 32 pagina’s te presenteren. Een prestatie waar ik nog steeds trots op ben. En ik denk dat mijn beide medeoprichters hier ook nog steeds trots op zijn.

Inmiddels, een jaar later, werken er meer dan 15 mensen mee aan Whoosh Magazine. Een aantal schrijft, een aantal fotografeert, en de rest werkt koortsachtig achter de schermen om al het werk te coördineren. Iedere twee maanden weer presenteren deze 15 mensen een prachtig vormgegeven, informatief en vermakelijk gratis tijdschrift. Dat hou ik mezelf in ieder geval altijd voor.

Het is zwaar werk, en het kost ontzettend veel tijd. Want hoe je het ook wendt of keert, het is en blijft vrijwilligerswerk. Niemand verdient een cent aan Whoosh, het kost slechts geld. Daarom vind ik het ook zo mooi dat een initiatief als Whoosh Magazine een jaar lang heeft kunnen blijven bestaan, heeft kunnen groeien, zonder dat er al te veel commercie bij is komen kijken. Dat kon alleen maar omdat we gesteund werden door zoveel mensen. Daarom is het ook belangrijk dat we ook in de toekomst gesteund blijven worden. Ook jouw steun is belangrijk! Als je wilt weten wat jij voor Whoosh Magazine kunt doen, stuur dan even een mailtje.

Zo, genoeg reclame. Whoosh Magazine bestaat één jaar, en dat moet gevierd worden. Ik zal vanavond dan ook een toost uitbrengen op de gezondheid en het voortbestaan van Whoosh, en al haar medewerkers. Maar natuurlijk hebben we ook voor jullie wat in petto. Al weken lang vragen mensen mij wanneer de volgende editie van Whoosh uit zal komen. Nou, die zal niet al te lang meer op zich laten wachten! In verband met ons zomerreces is het niet de meest uitgebreide of meest revolutionaire editie tot nu toe, maar het is zeker een aanrader. Met name voor de mensen die ook de Pilot Edition hebben gelezen. Meer zeg ik niet.

Is er nog meer? Aangezien Whoosh Magazine geen Sinterklaas is, is de komende editie inderdaad ons grootste presentje. Maar vergeet niet dat ook Halloween er weer aan zit te komen. Wij zijn dus nog wel even bezig.

Hier wil ik het voor nu bij laten. Het is weer tijd voor mij om verder te gaan met de ontwikkeling van de komende, zesde, editie. Als je wilt weten wanneer deze editie uitkomt, kun je je het beste opgeven voor onze nieuwsbrief. Zodra de zesde editie uitkomt zal hij via deze nieuwsbrief worden aangekondigd.
Tot die tijd kan ik je aanraden even rond te kijken op onze site. Kijk naar de bouwfoto’s van Typhoon, De Draak of Xtreme… of kijk naar een filmpje van de testritten van Oki Doki (ook wel bekend als Junior Coaster), of lees op je gemak het nieuws van de afgelopen maand naar. Er is genoeg te beleven op onze website!

Met vriendelijke groet,

Frank Cornelissen
Hoofdredacteur
Whoosh Magazine

Seizoen 2004

Wednesday, April 21st, 2004

Eindredacteur Bob

Monday, January 26th, 2004

Vacatures

Monday, December 22nd, 2003