Archive for August, 2004

Warner Brothers Movieworld Germany wordt Movie Park

Tuesday, August 31st, 2004

Ook voor het attractieaanbod heeft dit gevolgen. Daar ook de Loony Tunes uit het park zullen verdwijnen worden de attracties in het themagebied, waaronder ook het grote (en bijzonder leuke) Loony Tunes Adventure worden veranderd. Ook zal er in het 3D theater, waar nu nog een voorstelling rond Marvin the Martian draait, een nieuwe film verschijnen en zal het theater worden aangepast met nieuwe speciale effecten. Tenslotte zal ook de attractie Batman, een simulator, dit jaar voor het laatst te doen zijn.
Het persbericht vermeldt niets over the Never Ending Story, dus het valt te hopen dat attractie bij deze filmklassieker (naar een boek van de duitse auteur Ende) behouden zal blijven.

Er wordt voor 10 miljoen euro geinvesteerd om het park weer in volle, maar vooral hernieuwde glorie te herstellen met nieuwe en veranderde attracties.

Storm in glas water rond ongeluk Python

Tuesday, August 31st, 2004

Zo begon een artikel in het Brabants Dagblad van afgelopen donderdag. Maar in plaats van te concluderen dat een achtbaan die een wiel verlies inderdaad groot onderhoud nodig heeft en er dus niets mis is met deze uitleg, moest er een journalist op onderzoek uit. En met succes: de vervangend PR functionaris gaat in de fout. Ze ontkent ronduit dat er een wiel is losgelaten.
Een dag later, als woordvoerder Groenen weer terug is op vakantie, wordt dit alsnog rechtgezet. Zijn vervangster was niet goed geïnformeerd. Of hij hiermee bedoelt dat ze daadwerkelijk niets wist over het incident en verzuimd heeft dit na te gaan, of dat hij bedoelde dat ze niet op de hoogte was van de informatie dat je als woordvoerder niet iets moet ontkennen wat meerdere mensen wel hebben kunnen aanschouwen; dat wordt verder aan de fantasie overgelaten.

De conclusie: Bij de Python werd een mankement geconstateerd aan 1 van de treinen en volkomen adequaat is deze dus meteen uitgerangeerd. De trein verloor tijdens deze rangeeractie een wiel. Het publiek is, door het goed inschatten van het personeel, dus niet in gevaar geweest. Vervolgens is (na contact met de fabrikant ongetwijfeld) de Python een aantal dagen dicht geweest, voor onderzoek en het eventueel bijbehorend onderhoud. Iets speciaals? Ik dacht het niet. Maar deze lokale krant heeft weer een paar dagen vulling gehad.

Amusement Today Awards uitgereikt

Tuesday, August 31st, 2004

Beste Park:
Cedar Point (ruim voor Islands of Adventure)
Beste europese park (3e): Blackpool Pleasure Beach – Engeland.

Best landscaping:
Busch Gardens Williamsburg.
Beste europese park (2e): Efteling.

Most beautiful park:
Busch Gardens Williamsburg.
Beste europese park (2e): Efteling.

Best waterride:
Dudley Do Right’s Ripsaw Falls – Islands of Adventure.
Beste europese ride (2e): Valhalla – Blackpool Pleasure Beach – Engeland.

Best darkride:
Amazing adventures of Spiderman – Islands of Adventure
Beste europese ride (gedeeld 4e): Droomvlucht – Efteling

Beste wooden coaster
Boulder Dash – Lake Compounce
Europese noteringen in de top 50:
14e: Megaphobia – Oakwood
15e: Colossos – Heidepark
19e: Grand National – Blackpool Pleasure Beach
26e: Tonnere de Zeus – Parc Asterix

Best steel coaster:
Millennium Force – Cedar Point
Europese noteringen in de top 50:
4e Expedition GeForce – Holiday Park
17e Nemesis – Alton Towers
24e Goliath – Six Flags Holland
30e The Big One – Blackpool Pleasurebeach
31e Euromir – Europapark
32e Air – Alton Towers
47e Lisebergbanan – Liseberg
48e Colossus – Thorpe Park
49e (gedeeld) Magnum Force – Flamingoland

Wie meerdere van deze (houten of stalen)banen uit de lijst deed zal zich verbazen over de rare volgorde van banen. Er staan echt vreselijke rammelbakken en inspiratieloze “recordbrekers” hoog in de lijst. Wat de jury heeft bezield? Geen idee.

Europapark presenteert tijdens Halloween wereldpremiere 4D film

Sunday, August 29th, 2004

Het gaat uiteraard om een film in thema, getiteld “Haunted House”, waaraan nog volop wordt gewerkt en die pas 2 weken voor het begin van het Halloweenevenement klaar zal zijn. Daarna kan de bezoeker daadwerkelijk zien of het bekijken van een griezelfilm een nog grotere nachtmerrie oplevert dan het zien van Pandavision. Ze is gemaakt door de firma N-wave, verantwoordelijk voor meerdere bekende titels in het 3D en 4d filmcircuit.

Het Halloween-evenement in Europark is van 1 oktober tot en met 7 november.

Bellewaerde: De olifanten zijn gearriveerd.

Thursday, August 26th, 2004

Woensdag 25 augustus om 11 uur werden Po-schim en Asam officieel ingehuldigd. Het talrijk opgekomen publiek en de pers kon live meemaken hoe Po-schim en Asam de goede zegen kregen van Pater Boni.
De ceremonie werd luister bijgezet door de aanwezigheid van de meters en peters X!nk, Nathalie Vincent en Pascal Duquenne, die zich met veel bravoure van hun verantwoordelijke taak kwijtten.
De olifanten zouden oorspronkelijk al vorige week arriveren, maar door het slechte weer in Engeland, waar de dieren verbleven
De twee Indische olifanten zijn namelijk afkomstig uit Chester Zoo in Engeland.

Velen, die Bellewaerde vroeger bezochten zullen , zich misschien Mony herinneren, de olifant die tot voor 6 jaar in het park te bewonderen was. Mony verbleef in Bellewaerde Park sinds 1969 en werd met 65 jaar de oudste olifant ooit in een Europees park.
Na de dood van Mony in 1998 kwamen er geen nieuwe olifanten, maar met de 50e verjaardag vond het park een mooie gelegenheid om terug olifanten in huis te halen!

Het olifantenverblijf, vlakbij het KidsPark werd uitgebreid zodat er nu plaats is voor maximaal 3 dieren. Er is een buitenruimte voorzien van 1200 m²; binnen zijn er speciaal aangepaste hokken en gezien olifanten enorm veel van water houden, werd er meteen ook een heuse olifantendouche gebouwd. Alles samen een investering van ruim 600 000 euro.

En eindelijk is het zover: de nieuwe olifanten nemen hun intrek! Po-Schim en Asam zijn twee mannetjes van 4 jaar oud. Ze werden geboren in Chester Zoo en hebben dezelfde vader.

Om de dieren en hun gewoontes op voorhand te leren kennen hebben twee dierenverzorgers van Bellewaerde Park een weekje meegewerkt in deze Engelse zoo. Ze leerden er hoe de dieren (medisch) behandeld en gewassen worden, welke hun voedingsgewoonten zijn, kortom in welke omstandigheden ze hun eerste 4 levensjaren hebben doorgebracht.

In samenwerking met EAZA (European Association for Zoos and Aquaria) en CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of wild fauna and flora) worden de olifanten overgebracht naar Bellewaerde Park, waar ze voortaan “gedomicilieerd” zullen zijn!

Overlijdensgeval in Engels amusementpark

Wednesday, August 25th, 2004

Om 10.15 uur lokale tijd is in het Engelse amusementspark Pleasureland in Southport een 59-jarige man om het leven gekomen.

Een man van de technische dienst werd geraakt door een van de 17 wagentjes van de monorail (Skyride Cablecarride) en kwam hierdoor vast te zitten. De man heeft gedurende 45 minuten vastgezeten op een hoogte van 30ft. Volgens medici is de offciele doodoorzaak vastgesteld op een hartaanval. Er is echter twijfel of de hartaanval voor het ongeluk plaatsvond of dat de hartaanval werd veroorzaakt door het ongeval.

Het reddingsteam moest de man uit zijn benaderde positie bevrijden met een ladder en een speciale reddingsunit. Er is een onderzoek ingesteld naar de daadwerkelijke oorzaak van het ongeval. Het park zegt dat een elektrische fout het ongeval heeft veroorzaakt.

Gezinsuitbreiding in Parc Astérix

Tuesday, August 24th, 2004

In de afgelopen maand was het dus drie maal raak. Eerst werd op 29 juli een ottertje geboren, zoon van Pompéïa en Tamlin. Zijn naam Tinos.

Op 16 en 17 augustus was het raak in het dolfinarium. Zowel Athéna en Beauty kregen een zoon . De komende maanden zullen de dames slechts sporadisch aan de shows deelnemen.

De afgelopen 12 maanden, de duur van de zwangerschap bij dolfijnen, werden ze nauwkeurig in de gaten gehouden door het personeel van het dolfinarium, aangevuld met een dierenarts voor de noodzakelijk bloedonderzoeken en echoscopieën.
Een dolfijn weegt bij geboorte ongeveer 20 kg, maar dit verdubbelt in een paar maanden, puur door borstvoeding. Geen wonder dat de dames even niet zo’n zin hebben om door hoepels te springen.

Amusement Today verkiest Expedition GeForce andermaal tot beste stalen achtbaan van Europa

Tuesday, August 24th, 2004

Dat ze dus niet tot de beste ter wereld is gekozen moge duidelijk zijn; anders had het park dat wel gemeld.

Kijkend naar de lijst van 2003 valt wel op dat de stemmers een duidelijke voorkeur hebben voor non-looping-coasters. De top 4 bevat geen loopings en met Magnum XL2000 op de vierde plaats mag je je vraagtekens zetten bij de kwaliteit van de stemming.

De achtbaan doet het zowiezo goed in de polls. In een gerenommeerde internet-fan-poll werd de baan al tweemaal tot beste ter wereld bestempeld en ook van vele clubs en sites ontving de baan prijzen. Het blijft een vreemd fenomeen dat een achtbaan in een pretpark dat verder nauwelijks enig vermaak van betekenis bevat een dergelijke status kan bereiken. Ook een Duitse Warentest bestempelde de coaster tot beste baan van Duitsland.

Mocht het persbericht volledig juist zijn, betekent dat ook dat de engelse Nemesis, vorig jaar nog 7, en een absolute topper in de Looping Coasters een flinke duikeling heeft gemaakt.