Amusement Today verkiest Expedition GeForce andermaal tot beste stalen achtbaan van Europa

Dat ze dus niet tot de beste ter wereld is gekozen moge duidelijk zijn; anders had het park dat wel gemeld.

Kijkend naar de lijst van 2003 valt wel op dat de stemmers een duidelijke voorkeur hebben voor non-looping-coasters. De top 4 bevat geen loopings en met Magnum XL2000 op de vierde plaats mag je je vraagtekens zetten bij de kwaliteit van de stemming.

De achtbaan doet het zowiezo goed in de polls. In een gerenommeerde internet-fan-poll werd de baan al tweemaal tot beste ter wereld bestempeld en ook van vele clubs en sites ontving de baan prijzen. Het blijft een vreemd fenomeen dat een achtbaan in een pretpark dat verder nauwelijks enig vermaak van betekenis bevat een dergelijke status kan bereiken. Ook een Duitse Warentest bestempelde de coaster tot beste baan van Duitsland.

Mocht het persbericht volledig juist zijn, betekent dat ook dat de engelse Nemesis, vorig jaar nog 7, en een absolute topper in de Looping Coasters een flinke duikeling heeft gemaakt.

Comments are closed.