Archive for September, 2005

Achter de schermen bij…

Friday, September 30th, 2005

Hoewel het al eind 2005 is, de maand oktober staat alweer voor de deur, wordt er in Amsterdam nog hard gewerkt aan een nieuwe attractie voor dit seizoen. Niet zomaar een attractie, eigenlijk een mini-pretpark. Een goede term om The Amsterdam Dungeon te omschrijven is er eigenlijk niet. Want ook de voordehand liggende ouderwetse term ‘spookhuis’ doet deze locatie tekort. The Amsterdam Dungeon is namelijk een wel heel erg uit de kluiten gewassen spookhuis.

De Nederlandse Dungeon zal namelijk niet alleen de welbekende gruwel- en griezelscènes bevatten die de Engelse en Duitse Dungeons beroemd en immens populair hebben gemaakt. In Amsterdam zal een achtbaan voor de ‘grande finale’ van deze duistere tocht zorgen.

Het is deze achtbaan die de aandacht van velen op zich heeft weten te vestigen. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste gaat het hier om een bijzonder achtbaantype, de Mack e-Motion Coaster, dat enkele verrassende bewegingen in petto heeft. Maar dat is niet de hoofdreden dat deze baan zoveel in de belangstelling heeft gestaan. De locatie van deze baan spreekt nog veel meer tot de verbazing dan het type alleen. De baan is namelijk geplaatst midden in een oude kapel!

Op 7 september mocht Whoosh Magazine een kijkje komen nemen op de bouwwerf, die over enkele weken zal openen als The Amsterdam Dungeon. Een uniek kijkje, omdat alleen wij, de European Coaster Club en het ANP foto’s mochten maken in het complex. Na weken wachten op de verlossende toestemming van The Amsterdam Dungeon kunnen wij vandaag het resultaat van dit bezoek met gepaste trots presenteren; een uitgebreide Constructie Special van The Amsterdam Dungeon!

Heeft deze Constructie Special je interesse gewekt, en wil je graag meer lezen over een Dungeon? Ga dan snel naar het Stemlokaal, en kies voor het artikel over de Hamburg Dungeon!

Black Mamba bouwfoto’s

Wednesday, September 21st, 2005

Black Mamba is een heuze B&M achtbaan. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Phantasialand het bericht over deze baan groots naar buiten bracht. Coasters and More kreeg de kans om de concepten te laten zien en al snel daarna volgde zo hier en daar bouwfoto’s van dit monster.

De aanlevering van baandelen is op het moment gestopt. Buiten de lifthelling en een klein stukje van de first drop staat er dan ook nog weinig van Black Mamba. Dat wil niet zeggen dat er niet hard gewerkt wordt. Er moet een hoop gebeuren voordat de baan daadwerkelijk geplaatst kan worden. Een B&M inverted is leuk, maar een zwaar gethematiseerde B&M inverted is nog leuker!

Phantasialand brengt op dit moment op zijn eigenzinnige manier de thematisatie aan. De thematisatie zal Afrikaans moeten gaan aandoen, alleen dit is nu niet goed terug te vinden in de blokken gips en het nog natte spuitbeton. Net als bij de Winja’s en bij Mystery Castle doet Phantasialand het op zijn eigen manier en dit zal ervoor zorgen dat ook Black Mamba perfect in de rest van het park gaat passen.

Hoe het totaalplaatje zal worden dat weet nog niemand, wel kunnen we jullie laten zien hoe de baan er op 19 september bij lag. Whoosh heeft de mogelijkheid gekregen om een serie constructie foto’s te maken van de bouwplaats. Een selectie van deze foto’s vind u in de constuctie gallery: Black Mamba – 19-09-2005.

Met dank aan onze freelance fotograaf Jeffrey Alfing.

Tower of Terror blauwdrukken

Tuesday, September 20th, 2005

Dat de Tower of Terror ook richting Europa zou komen is al langer “bekend”. Een witte poort het de initialen HTH deden de geruchtenstroom dan ook snel op gang komen toen het park geopend werd. HTH staat voor Hollywood Tower Hotel, de bijnaam van de attractie.

De grondwerkzaamheden voor de Tower of Terror zijn van start gegaan en een week terug gaf Disney een presentatie van hun nieuwe publiekstrekker die rond 2008 zal moeten openen. Het zal de tweede grote uitbreiding worden van de Walt Disney Studios. In 2007 zal eerst een nieuwe studio openen die zich richt op jonge kinderen met als overkoepelend thema Finding Nemo.

Bij de presentatie liet men ook een aantal blauwdrukken zien van de Tower of Terror, deze staan hieronder afgebeeld, ook was er een filmpje over de nieuwe attractie. De toegestroomde pers en fans waren laaiend enthausiast over de nieuwe toevoeging, het is de impuls die het Studios park echt nodig heeft. Tot nu toe vallen de bezoekersaantallen erg tegen namelijk.

Tower of Terror blauwdruk Tower of Terror blauwdruk
Klik op het plaatje voor een grotere versie – bron: DLRP.FR

Over de exacte openingsdatum van de Tower of Terror wil Disney nog niets zeggen.

Disneyland Hong Kong breidt uit!

Tuesday, September 20th, 2005

Trots stond Michael Eisner, de directeur van alle Disney parken bij het kasteel in Hong Kong. Samen met zijn collegae Chinese vice-president Zeng Qinghong en leider Donald Tsang opende hij de poorten van dit nieuwe park. Volgens Disney zelf was de opening de grootste media happening sinds de Britse colonie werd overgedragen aan China in 1997. Op de opening kwamen ruim 1000 journalisten af!

Daags na de opening van Disneyland Hong Kong wist Disney voorzitter John Mitchell al te melden dat er werd gewerkt aan een nieuw park. Wat het precies ging worden kon hij nog niet zeggen, wel was men druk bezig met het inpolderen van nieuw land. De bouw start waarschijnlijk in 2010.

De plannen voor een Disney park in Shanhai gaan ook gewoon door. Dit zal geen nadelige gevolgen hebben voor het park in Hong Kong, aldus Mitchell. In de Chinese regio zitten ongeveer 150 miljoen potentiele bezoekers. Mede door dit feit hebben beide parken zeker bestaansrecht.

Scooby Doo in elkaar geslagen

Monday, September 19th, 2005

Een Scooby Doo-figuurtje van Universal Studios is vorige week in elkaar geslagen door Eddie Brinson, een veiligheidsagent uit Florida. Reden voor het pak rammel? "Er was geen reden, hij deed het zomaar", vertelden omstanders die getuige waren van het bizarre incident. Scooby Doo moest met een zware hoofdwonde naar het ziekenhuis overgebracht worden. De dader is intussen opnieuw op vrije voeten.

"Wou enkel aaien"
Brinson stapte de Universal Studios binnen, zag Scooby Doo en stapte samen met zijn dochtertje op de cartooneske verschijning af. Volgens getuigen had hij echter iets anders in gedachten dan een liefdevolle pretparkfoto. "Hij was Scooby Doo zwaar aan het mishandelen", klonk het langs alle kanten. Bronson verklaarde aan de politie dat hij Scooby Doo enkel maar wou aaien. "Aaien? Niets aaien? Hij greep zijn hoofd en bleef ermee schudden. Vervolgens greep hij de snoet van het stripfiguurtje vast en gooide hij de arme man op de grond."

Hoofdblessure en gescheurd kostuum
Een bediende van Universal Studios zag het gevecht voor haar ogen gebeuren, stapte erop af en wist niets beters uit te brengen dan: "Wees een beetje beleefd, Scooby is een hond, hij zou wel eens kunnen bijten." Toen de vechtjassen dan uiteindelijk toch uit elkaar getrokken werden, kon de schade opgemeten worden. Volgens onderzoekers hield Scooby aan het hele gevecht een blessure aan het hoofd en een gescheurd kostuum over.

De Python rijdt weer!

Sunday, September 18th, 2005

De afgelopen dagen is door veiligheidsinspecteurs van de Efteling zelf, de leverancier van de treintjes en een onafhankelijk keuringsinstituut uitgebreid onderzoek verricht naar de oorzaak. Gebleken is dat één van de drie veiligheidssystemen op de ‘lift’ (het gedeelte van de achtbaan waarover de treintjes naar boven worden getrokken) met vertraging gereageerd heeft. Een van de treintjes is daardoor 2,5 meter teruggerold.

De inzittenden hebben overigens door de aanwezige back-up-systemen geen enkel moment gevaar gelopen. Er zijn extra maatregelen genomen waardoor het genoemde probleem niet meer kan optreden. Het onafhankelijke en door de overheid aangestelde keuringsinstituut DNV (Det Norske Veritas) heeft deze maatregelen intussen goedgekeurd (gecertificeerd).

Bezoekers kunnen zoals altijd met een gerust hart plaatsnemen in de Python.

En de winnaar is…

Wednesday, September 14th, 2005

Templo del Fuego! Met maar liefst 52% van de stemmen stond deze attractie ruim bovenaan. De video van de Huss Booster eindigde als tweede met 26% van de stemmen, en het HTML Artikel van El Volador sloot de rij met 22%.

Vandaag presenteren wij dus een video-montage van Templo del Fuego, het special effects monster van het Spaanse PortAventura Park. Deze attractie valt met geen woorden te omschrijven. Wij hopen dat onze video wel een indicatie kan geven van het formaat van deze 30 miljoen kosten show.
/student/nl/videotheek/video-03.html

Gezien de populariteit van het Stemlokaal blijft het gewoon open! We hebben een nieuwe keuze toegevoegd, maar ook El Volador en de Huss Booster blijven in het spel. De nieuwe speler? Een uitgebreide review van de Hamburg Dungeon, als een soort van voorproefje voor de Amsterdam Dungeon, het gigantische spookhuis dat begin oktober in Amsterdam zal openen. Dus denk goed na over je keuze, en laat je stem horen.
http://www.whooshmagazine.com/student/nl/stemlokaal/index.html

Cedar Point nog groter?

Tuesday, September 13th, 2005

Is it a coaster, is it a puke ride . . . what the hack is it?!?

Deze strekking had de nieuwe Blog op de Cedar Point website. Sinds kort zijn er een aantal werknemers van Cedar Point die hun dagelijkse beslommeringen en zo nu en dan een leuke special via een blog op de website van Cedar Point zetten. Zo ook gister, toen de twee tekeningen vonden van de nieuwe attractie voor 2006.

Met een besmeurde tekening hopen de twee een geruchtenstroom in gang te zetten, en dat is gelukt. Al snel verschenen de eerste roddels over een nieuwe achtbaan in Cedar Point, op zich niet onterecht, aangezien bij SixFlags Magic Mountain, de grootste concurrent van Cedar Point, ondertussen enige trackdelen van een nieuwe achtbaan zijn verschenen. Wat de nieuwe aanwinst van Cedar Point wordt is nog niet duidelijk, wanneer we meer weten zullen we het jullie zo snel mogelijk berichten!