Black Mamba bouwfoto’s

Black Mamba is een heuze B&M achtbaan. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Phantasialand het bericht over deze baan groots naar buiten bracht. Coasters and More kreeg de kans om de concepten te laten zien en al snel daarna volgde zo hier en daar bouwfoto’s van dit monster.

De aanlevering van baandelen is op het moment gestopt. Buiten de lifthelling en een klein stukje van de first drop staat er dan ook nog weinig van Black Mamba. Dat wil niet zeggen dat er niet hard gewerkt wordt. Er moet een hoop gebeuren voordat de baan daadwerkelijk geplaatst kan worden. Een B&M inverted is leuk, maar een zwaar gethematiseerde B&M inverted is nog leuker!

Phantasialand brengt op dit moment op zijn eigenzinnige manier de thematisatie aan. De thematisatie zal Afrikaans moeten gaan aandoen, alleen dit is nu niet goed terug te vinden in de blokken gips en het nog natte spuitbeton. Net als bij de Winja’s en bij Mystery Castle doet Phantasialand het op zijn eigen manier en dit zal ervoor zorgen dat ook Black Mamba perfect in de rest van het park gaat passen.

Hoe het totaalplaatje zal worden dat weet nog niemand, wel kunnen we jullie laten zien hoe de baan er op 19 september bij lag. Whoosh heeft de mogelijkheid gekregen om een serie constructie foto’s te maken van de bouwplaats. Een selectie van deze foto’s vind u in de constuctie gallery: Black Mamba – 19-09-2005.

Met dank aan onze freelance fotograaf Jeffrey Alfing.

Comments are closed.