Achter de schermen bij…

Hoewel het al eind 2005 is, de maand oktober staat alweer voor de deur, wordt er in Amsterdam nog hard gewerkt aan een nieuwe attractie voor dit seizoen. Niet zomaar een attractie, eigenlijk een mini-pretpark. Een goede term om The Amsterdam Dungeon te omschrijven is er eigenlijk niet. Want ook de voordehand liggende ouderwetse term ‘spookhuis’ doet deze locatie tekort. The Amsterdam Dungeon is namelijk een wel heel erg uit de kluiten gewassen spookhuis.

De Nederlandse Dungeon zal namelijk niet alleen de welbekende gruwel- en griezelscènes bevatten die de Engelse en Duitse Dungeons beroemd en immens populair hebben gemaakt. In Amsterdam zal een achtbaan voor de ‘grande finale’ van deze duistere tocht zorgen.

Het is deze achtbaan die de aandacht van velen op zich heeft weten te vestigen. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste gaat het hier om een bijzonder achtbaantype, de Mack e-Motion Coaster, dat enkele verrassende bewegingen in petto heeft. Maar dat is niet de hoofdreden dat deze baan zoveel in de belangstelling heeft gestaan. De locatie van deze baan spreekt nog veel meer tot de verbazing dan het type alleen. De baan is namelijk geplaatst midden in een oude kapel!

Op 7 september mocht Whoosh Magazine een kijkje komen nemen op de bouwwerf, die over enkele weken zal openen als The Amsterdam Dungeon. Een uniek kijkje, omdat alleen wij, de European Coaster Club en het ANP foto’s mochten maken in het complex. Na weken wachten op de verlossende toestemming van The Amsterdam Dungeon kunnen wij vandaag het resultaat van dit bezoek met gepaste trots presenteren; een uitgebreide Constructie Special van The Amsterdam Dungeon!

Heeft deze Constructie Special je interesse gewekt, en wil je graag meer lezen over een Dungeon? Ga dan snel naar het Stemlokaal, en kies voor het artikel over de Hamburg Dungeon!

Comments are closed.