Archive for the ‘Whoosh Woensdag’ Category

Roller Coaster Giants

Wednesday, July 5th, 2006

Dit eerste Nederlandstalige boek over achtbanen is niet geschreven door een medewerker van de Limburgse achtbaanfabrikant Vekoma, niet door een lid van het managementteam van het 54-jaar oude succesvolle themapark de Efteling en ook niet door een hoogleraar Vrijetijdswetenschappen aan de vermaarde Tilburg University. Het eerste Nederlandstalige boek over achtbanen is geschreven door een directeur van verzekeringsmaatschappij de Amersfoortse.

De auteur van dit prachtig uitgevoerde boek – de heer Frank J.M. Romijn – is geen voor de hand liggende schrijver en ook geen bekende naam in deze branche. Maar het feit dat hij Charlotte van Etten, Peter Clerx en Walter Bolliger noemt in zijn dankwoord en de Roller Coaster Database omschrijft als "zonder twijfel de meest complete achtbanensite" en "een onuitputtelijke informatiebron" geeft aan dat hij wel degelijk verstand van zaken heeft.

Meer over de auteur, zijn meesterwerk en onze mening over dit boekwerk vind je in onze recensie. Mocht je het boek nu al willen bestellen, dan kan dat op de officiële website van Roller Coaster Giants!

Populariteits Wedstrijd

Wednesday, March 1st, 2006

In onze vorige editie van het Stemlokaal gaf maar liefst 60% van de bezoekers aan een reageer-functie op het Whoosh nieuws een érg goed idee te vinden. Hier stond tegenover dat 22% het absoluut geen goed idee vond. Ongeveer 18% van de stemmers had geen idee waar we het over hadden…

Terwijl het Whoosh-team gaat kijken of er in de nabije toekomst een reageer-functie aan de site zal worden toegevoegd, is het tijd voor een nieuwe editie van het immens populaire Stemlokaal! Deze keer kan er niet gestemd worden op toekomstige updates, of nieuwe features voor de site… het gaat nu om jullie mening over de nieuwe attracties voor 2006. Wij willen namelijk weten wat jij de meest veelbelovende attractie voor het komend seizoen vindt.

We hebben drie attracties geselecteerd die op dit moment in de buurt van Nederland worden gebouwd. Het zijn alle drie achtbanen, de een wat spectaculairder dan de ander. Een ervan heeft al behoorlijk wat media aandacht gehad, en belooft bezoekers de confrontatie met een heuse vloek. De tweede lijkt redelijk veel op een skilift, en de derde beloofd een verbeterde versie van een bepaalde Engelse achtbaan te worden. Welke attractie lijkt jou het leukste?!

En als alles meezit zorgt het Whoosh-team ervoor dat je tegen de zomer een uitgebreide review kunt bewonderen van de "meest veelbelovende attractie voor 2006 volgens Whoosh-lezers"! Breng dus snel je stem uit in het Stemlokaal… en vergeet niet, je mag maar één keer stemmen, dus denk goed na over je keuzen.

Aziatische Bouwputten

Wednesday, February 8th, 2006

En nu weer terug naar het Nederlands. Zoals uit de titel al blijkt zit men in Azië niet stil. De nieuwe economie ligt in het verre oosten en zo denken ook vele fabrikanten en exploitanten erover. Ze zoeken hun geluk in Azië en vaak lukt het. Op het moment worden er 2 volledig nieuwe themaparken gebouwd in Azië en tegelijkertijd nog een flink aantal achtbanen, het leek ons dan ook een logische stap om er eens een kijkje te gaan nemen!

Hieronder een samenvatting:

  • 2 Intamin Rocketcoasters
  • Intamin Looping Coaster
  • Intamin Suspended Coaster
  • Togo Looping Coaster
  • B&M Flying
  • Vekoma Motorbike
  • Vekoma Custom SLC
  • Vekoma Mine Train
  • S&S Screaming Squirell
  • S&S Arrow 4D Coaster

Happy Valley – Beijing

In Europa is er een cultuur ontstaan dat grotere projecten jaren vooruit zijn geschoven, vele attracties worden nu pas gebouwd terwijl ze allang af hadden moeten zijn volgens het masterplan. Dit is niet het geval in Azië, wanneer je een plan hebt dan krijg je ook snel de mogelijkheid om het uit te voeren. Zo ook bij Happy Valley in Peking. Een park met 4 achtbanen (wilde muis, vekoma SLC, vekoma mine train, B&M flying) en nog een flinkt aantal andere grote attracties zoals de Huss Giant Frisbee (Sledgehammer) en een topspin. Verder zullen er ook enkele darkrides komen.

Wanneer er op één van de bovenstaande plaatjes wordt geklikt dan verschijnt er een panorama van de bouwactiviteiten. Rechts onderin is de mijntrein van vekoma te vinden en deze is al zo goed als af, rechtsboven staat een SLC die met zijn knalgele kleur niet te ontwijken is, ook deze is op de aankleding na helemaal af. Links bovenin staan alleen een aantal supports, dit moet de nieuwste B&M flying worden en ook deze baan wordt goed aangekleed en gethematiseerd.

Volgens planning moet dit park ergens in 2006 zijn poorten openen. Op het moment is mijn chinees nog niet zo goed dat ik op de site kan achterhalen wanneer dit precies is. Wel is al duidelijk dat we hier met een mooi project te maken hebben waarbij er flink aan de aankleding en sfeer wordt gedacht.

Mysterious Island

Of dit nu een nieuw pretpark is of een bestaand pretpark wat flink uitbreid is me nog niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk geworden dat we dit park in de gaten moeten houden. Op het moment zijn ze aan het bouwen aan een volledig nieuw themagebied waarbij kosten noch moeite worden gespaard. Al een aantal attracties heeft het levenslicht gezien zoals de Huss Topple Tower (El Volador) en een intamin rocket coaster.

Dit keer heeft Intamin geen standaard rocket neergezet. Na de tophat gaat de inzittende in volle vaart door een looping heen waarna een net iets te strakke helix volgt een een idiote airtime heuvel. Volgens de foto’s moet het een knap intense attractie worden. Verder heeft men ook nog een nieuwe waterattractie gebouwd en is men nog druk doende met het nieuwe kinderdeel, al met al een flinke uitbreiding voor een park, of een goed assortiment om je park mee te beginnen.

4D coaster – Fuji-Q

Niemand had verwacht dat na het debacle dat de naam X draagt er ooit nog een 4D achtbaan gebouwd zou worden. SixFlags Magic Mountain ondervind nog steeds problemen met de 4D achtbaan die 2 jaar geleden is neergezet. Afbrekende tandstroken, oncontroleerbare stoelen en extreem veel slijtage zorgen ervoor dat X niet altijd open kan zijn. Arrow bekende dat ze de techniek nog niet volledig hadden uitgewerkt en door deze bekentenis is het bedrijf toen failliet gegaan.

S&S heeft hierna een deel van het personeel van Arrow overgenomen met daarbij een groot deel van de kennis. Door deze kennis te bundelen met de kennis die S&S zelf al had bij het bouwen van attracties is één van de grootste bedrijven ontstaan. Bij S&S power kan je terecht voor zo ongeveer iedere attractie, van een simpele draaimolen tot een achtbaan van 80 meter hoog, S&S maakt het. Zo dus nu ook de nieuwe baan voor Fuji-Q park. Het zal geen exacte kopie worden van X maar de gelijkenis is wel zichtbaar.

Monte Makaya

Een record neerzetten is soms niet zo moeilijk. Intamin heeft dit laten zien in Thorpe Park waar men de achtbaan heeft met de meeste inversies. Dit wilde men in Azie ook dus er is een kloon van Colossus neergezet in een japans park. Ook deze achtbaan telt 10 inversies waarvan 5 inversies bestaan uit inline twists. Om de sleur een beetje te doorbreken heeft men ervoor gekozen om in deze baan een extra helix te bouwen.

Hollywood Tower Hotel

Niet alleen in Parijs is men bezig met een Tower of Terror. Ook in Tokio staat een toren klaar om in gebruik genomen te worden. In Disney Sea is men druk bezig met de afwerking van hun Tower of Terror. Deze toren zal in gotische stijl worden afgewerkt en hiermee absoluut niet lijken op de andere torens die over de wereld te vinden zijn. Dit unieke project wordt even als de Tower in Parijs midden in een bestaand park gebouwd.

De Tower of Terror krijgt in Tokio alleen een ander thema mee als de toren in Parijs. Het gebouw wordt opgetrokken in gothische stijl waarbij er vooral gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. De toren staat in het havengebied van het park en past daar perfect. Het hele gebied is in de 19de eeuwste stijl opgetrokken en daarin zal deze Tower of Terror niet misstaan!

Whoosh Wallpapers

Wednesday, February 1st, 2006

Sommige ideeën hebben tijd nodig om goed tot hun recht te komen. Zo ook dit idee! Voor oud en nieuw kregen we het idee om een wallpaper-gallery te maken om een aantal foto’s op groot formaat te delen. Maar dit liep niet precies zoals we wilden. Het selecteren van de foto’s nam meer tijd in beslag dan we hadden verwacht en het plan werd al snel naar de (om eerlijk te zijn al overvolle) ijskast verwezen.

Een week geleden, toen de ijskast toevallig openviel, besloten we om dit idee ook écht te gaan uitvoeren. We gingen dus verder met het selecteren van de foto’s en we kwamen uit op 10 prachtige shots van achtbanen en andere pretpark attracties. Van het kasteel in Disneyland Resort Paris tot het groene monster Goliath; voor een ieder wat wils. Het Whoosh-team wenst jullie dan ook heel veel plezier met dit iets vertraagde nieuwjaarscadeau!

Halloween – Disneyland Park Goliath – Walibi World
1024 x 768 1024 x 768
800 x 600 800 x 600

Caroussel – Movie Park Germany Sledge Hammer – Bobbejaanland
1024 x 768 1024 x 768
800 x 600 800 x 600

Katun – Mirabilandia Kasteel – Disneyland Park
1024 x 768 1024 x 768
800 x 600 800 x 600

Robin Hood – Walibi World Goliath – Walibi World
1024 x 768 1024 x 768
800 x 600 800 x 600

Mad Manor – Movie Park Germany Booster Bike – Toverland
1024 x 768 1024 x 768
800 x 600 800 x 600

Black Mamba is bijna klaar!

Wednesday, January 11th, 2006

Er zijn veel verbaasde blikken geweest de afgelopen dagen. Al een aantal maanden is Phantasialand bezig om vriend en vijand te verbazen met hun laatste bouwproject. Black Mamba is de nieuwste achtbaan die in Bruhl wordt gebouwd.

B&M heeft voor de tweede keer een inclined diveloop in een achtbaan gebouwd. Bij dit element maakt het treintje eerst een halve looping waarna deze in een twist terecht komt. Het enige verschil tussen een diveloop en een inclined diveloop is dat de inclined diveloop onder een bepaalde hoek staat in plaats van gewoon verticaal. De vorige inclined diveloop is gebouwd in Hydra the Revenge, deze achtbaan staat in Dorney Park.Ook wordt steeds meer zichtbaar dat de baan bijna volledig in greppels en tunnels ligt. Er zijn maar een paar delen van de baan die boven de grond komen. Eén van deze delen is de looping, dit element staat met zeer breden supports verankerd. Dit heeft een reden, op de concept-tekeningen van Black Mamba staat een loopbrug getekend die door de looping heen gaat. Waarschijnlijk zullen de supports van deze achtbaan ook tegelijkertijd dienen als connectiepunten voor de hangbrug, hoe men dit precies gaat doen blijft nog de vraag, net als iedere volgende stap in dit project!In het volgend seizoen zal er een achtbaan openen die iedereen zal doen verbazen. Dat verbazen zal niet gebeuren door een immense hoogte, of een gigantische lengt. Ook niet om een ijzingwekkende snelheid of de gigantische schaal. Nee, deze betrekkelijk kleine baan zal iedereen verbazen vanwege zijn aparte aankleding en unieke elementen. In juni zullen we het allemaal zelf kunnen meemaken!

Met dank aan CoasterPlace voor het gebruik van de foto’s.

Wereldwijde Bouwputten

Wednesday, December 21st, 2005

Veel foto’s, korte teksten . . .

Dat is het motto van deze bouwspecial. De reden hiervoor is simpelweg dat er weinig nieuws is over de bouwprojecten. Veel statistieken zijn in de vorige edities al gemeld en bovendien ligt de bouw op het moment op sommige plekken stil vanwege de kou. Dit neemt niet weg dat we nog veel leuk materiaal hebben liggen van de bouwprojecten, want in de afgelopen maand is er nog wel iets gebeurd!

Abisimo – Parques des Attractiones

Intussen heeft Parques des Attractiones iets meer vrijgegeven over hun nieuwe attractie. Zo is er een naam verschenen voor deze machine, maar ook heeft men meer info vrijgegeven over de attractie zelf. Zo zal de baan 46 meter hoog worden en een topsnelheid bereiken die rond de 105 km/h gaat liggen. De baan moet begin 2007 klaar zijn en met het bouwtempo wat men op dit moment handteerd moet dit zeker gaan lukken.

Black Mamba – Phantasialand

Sinds eind oktober heeft men in Phantasialand de bouw weer opgepakt van Black Mamba. In oktober gebeurde er weinig omdat er andere bouw werkzaamheden waren. Nu is men echter harder bezig dan ooit. Bijna de hele achtbaan is gebouwd, vorige week is de looping afgerond. Het wordt steeds duidelijker dat deze achtbaan een snelheidsmachine gaat worden, compact maar intens!

Tatsu – SixFlags Magic Mountain

Tatsu is de nieuwe achtbaan voor SixFlags Magic Mountain. Met deze toevoeging komt het aantal achtbanen in dit park op 17 te staan. Dat van deze 17 achtbanen er 5 niet werken dat is bijzaak, Magic Mountain is weer in het bezit van het record “meeste achtbanen in een park”. Tatsu wordt een flying coaster van B&M. Dit zal de meest intenste flying coaster worden die ooit is gebouwd.

Met zijn hoogte van ruim 50 meter zal de baan uit iedere hoek van het park te zien zijn. De topsnelheid ligt rond de 100 km/u en dit is knap hard voor een flying coaster. Bedenk hier 5 inversies en 1097 meter baan bij en je hebt een topper van formaat. Tatsu zal in 2006 zijn eerste vluchten maken.

Superman the escape – Warner Bros Movie World Australia

Over 2 weken verdwijnt deze achtbaan uit de bouwspecials, want dan staat de baan gepland te openen. In de afgelopen maand zijn er verschillende testen geweest met de baan en deze waren stuk voor stuk succesvol. Technisch gezien kan de achtbaan open, maar men is nu nog druk doende met het thematiseren van de achtbaan. Het logo staat er in ieder geval al, en de wachtrijen volgen over 2 weken wel!

Steath – Thorpe Park

Thorpe Park had zich een strak schema opgesteld bij de bouw van hun nieuwe achtbaan. Eind 2005 moest de pull-through (een karretje door de baan heen bewegen voor controle op obstakes of oneffenheden) voltooid zijn en in 2006 zou men de baan op volle snelheid gaan testen. De tests op volle snelheid zijn vervroegd, afgelopen week verschenen de eerste foto’s van een werkende Stealth op het internet, inclusief inzittenden!

Goliath – SixFlags Over Georgia

De top van de lifthelling is gelegd en intussen staat ook de tweede heuvel al van de Goliath. De bouw gaat hard in Georgia. Ook het weer zit mee, op dit moment blijft de kou nog uit in dit deel van Amerika waardoor men hard kan doorwerken aan deze baan.

Expedition Everest – Animal Kingdom

Welkom in het Disney deel, hierin 3 Disney projecten die kort onder de loep worden genomen. Het eerste project is Expedition Everest, de nieuwe achtbaan voor Animal Kingdom. De achtbaan is klaar en de eerste ritten met mensen zijn voltooid. Vanaf februari zullen er soft openings zijn om de attractie te testen en kinderziektes eruit te halen. Volgens geruchten staat er een gigantische Jeti in de berg, maar er is nog geen foto geweest met bewijs hiervan.

Leuk detail, links de foto van 9 januari 2005, rechts de foto van afgelopen week!

Tower of Terror – Walt Disney Studios

De bouw van de Tower of Terror in de Walt Disney Studios staat op dit moment in de vijfde versnelling. Bijna 24 uur per dag wordt er gewerkt aan de toren en men bouwt ongeveer met een meter per 2 dagen. Dit is ook wel te zien op de foto’s, zeker wanneer je gaat vergelijken met de afbeeldingen van een maand terug. Volgens planning moet half januari het hoogste punt bereikt zijn. Daarna kan de afwerking beginnen.

Tower of Terror – Tokio Disney Sea

Niet alleen in Parijs is men bezig met een Tower of Terror. Ook in Tokio staat een toren klaar om in gebruik genomen te worden. In Disney Sea is men druk bezig met de afwerking van hun Tower of Terror. Deze toren zal in gotische stijl worden afgewerkt en hiermee absoluut niet lijken op de andere torens die over de wereld te vinden zijn. Dit unieke project wordt even als de Tower in Parijs midden in een bestaand park gebouwd.

Met dank aan CoasterPlace voor het gebruik van de foto’s.

Trendsetter onder de loep

Wednesday, November 30th, 2005

Een review van El Volador heeft ruwweg anderhalve maand in ons Stemlokaal gestaan, tussen enkele andere opties. Helaas voor Bellewaerde Park wist El Volador niet door te dringen tot de top van onze ranglijst. Maar omdat er wereldwijd steeds meer Topple Towers worden aangekondigd, en omdat we dit artikel niet eeuwig in de kast konden laten liggen, heeft de Whoosh-redactie besloten om El Volador de vleugels uit te laten slaan…

Het heeft jaren geduurd voordat Bellewaerde Park weer een nieuwe attractie neerzette. Zelfs voor het 50-jarige jubileum van dit erg populaire familiepark werd er geen nieuw meesterwerkje op attractiegebied neergezet. De bezoekers moesten het doen met twee olifanten, die pas tegen het einde van het seizoen in het Belgische Ieper aankwamen. Maar in 2005, onder het management van de Star Parks Group, kreeg Bellewaerde Park eindelijk de langverwachte nieuwe attractie. Een heuse wereldprimeur nog wel!

El Volador is absoluut geen loze belofte. Het is een spetterende en sprankelende familieattractie; spannend en rustig, afwisselend en boven alles heel erg leuk. Wacht dus niet langer, en neem een kijkje naar onze review van El Volador.

Europese Bouwputten

Wednesday, November 16th, 2005

Voorbereidingen voor het winterseizoen uiteraard. In de Efteling is men nu druk doende met het opbouwen van de winteraankleding en ook in Phantasialand wordt alles klaargezet voor het Festival der Lichter. Europapark maakt zich ook op voor de Winter-wochen terwijl in Disney de kerstboom al staat. Ook Duinrell haakt dit jaar in op de winteropeningen, zij zijn vanaf begin december tot half januari geopend.

Maar dat is niet het enige waar de parken mee bezig zijn, denken aan de toekomst is een ander belangrijk feit. Ook in economisch mindere tijden moet er uitgebreid worden om de bezoekers opnieuw naar het park toe te lokken. In Nederland is de Efteling druk aan het bouwen, maar in de rest van Europa zit men ook niet stil.

Hieronder vind u een update van alle grotere Europese bouwprojecten die op dit moment gaande zijn. Mocht er informatie niet kloppen, of mocht u opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op via het contact-formulier.

De vliegende Hollander – Efteling


Intussen is bij de bouwwerkzaamheden in de Efteling de vierde pagina van het kapiteinslogboek gevonden. Deze pagina is opnieuw aan de zijgevel van de Kombuijs gehangen zodat iedereen de tekst kan lezen. Intussen gaan de werkzaamheden gestaag door en is duidelijk zichtbaar dat de bouwvakkers de afgelopen tijd niet stil hebben gezeten.

Ook bij CSM zit men niet stil. Dit Belgische staalbedrijf produceert de baandelen voor Kumbak, de bouwer van De vliegende Hollander. Afgelopen week is het eerste baandeel uit de fabriek gerold, in samenwerking met Yves kan Whoosh u de eerste foto’s van dit baandeel laten zien. Vermoedelijk gaat het om een deel van de lifthelling;


Retourvaert uit De Oost

Het tey lyckt zich teeghen my te keeren. Wy deeden ghoede saecken in Batavia alswel in Japan. Maer de maendenlangen terughvaert wordt beheersd door swaere teeghenslaeghen! Tydens veele weecken van windstilte lagh Den Hollander sonder beweeghing, gelyck een dobber in de see. Myn bemanning werd gek van koude ende eensaemheid. God selve lyckt hier de hand in te hebben. Waeraen heb Ik dees straf verdiend?

Er heerscht honger, seeker nu de voedselvoorraed ten deelen is bedorven ende rantsoen is inghesteld. Teevens brak scheurbuyck uyt ende hebben wy gebeeden dat de hulp van onze chirurgyn zou slaegen. Hulp mocht heelaes niet meer baeten, waerop wij een aantal trouwe bemanninghsleeden jammerlyck verlooren.

Myn opperstuurmeester neemt my deze teeghenslaeghen persoonlyck kwalyck. Muytery leek op handen maer is door myn bytydse ingrypen voorkoomen ende de beraeamers sullen na aenkomst in Holland hun swaere straf niet ontloopen. Gheen leevende ziel sal myn leiderschap tarten of hy sal het met den dood bekoopen!

Tower of Terror – Walt Disney Studios


Al sinds de opening van Eurodisney (1992) gaan de geruchten dat Europa ook een Tower of Terror ging krijgen. Disney ontkende de plannen niet, maar stemde er ook niet mee in. Jaren gingen voorbij en er gebeurde niets, in 2002 werd er een nieuw park geopend, en opnieuw, geen Tower of Terror. De fans werden ongeduldig maar Disney gaf geen krimp, de planning lag waarschijnlijk toen al op tafel.

Sinds de opening van de Walt Disney Studios is er een groot stuk grond afgezet in het midden van het park, de hekken zijn dichtgemaakt met houten schotten en op het terrein is niets anders te zien als een laag asfalt. De entree naar het terrein wordt gemarkeerd door een poort met hét Tower of Terror logo, zou hij er dan toch komen?

Ja, de kogel is door de kerk en de eerste paal geslagen, op het moment worden de muren op hun plek gezet, de bouw van de Tower of Terror is begonnen. De attractie moet in 2008 open gaan maar voordat dat kan gebeuren moet men nog veel doen. Hoe de toren er precies uit gaat zien is nog onzeker, maar dat de attractie spectaculair zal zijn, daar twijfelt niemand over!

Speedmonster – Tusenfryd


Intamin heeft hard doorgewerkt. In de vorige bouwspecial wisten we jullie nog te melden dat de bouw gestaag vorderde. Nu kunnen we jullie melden dat deze week waarschijnlijk nog het laatste baandeel in de baan zal worden geplaatst. Een ander leuk feitje is dat intamin het heeft aangedurft om een pretzel loop in de baan te zetten. Dit element staat al tijden bekend om zijn intensiteit en (te) hoge G-krachten.


Kleine toevoegingen – kleine parken

Ieder park een eigen blok met plaatjes geven is misschien iets teveel gevraagd, sommige updates zijn eigenlijk niet zo interessant, of het bouwproject is dermate klein dat er niet veel informatie over te vinden is. Deze projecten worden behandeld onder de noemer Kleine toevoegingen waar wél plek is voor deze nieuwtjes.


Cobra – Paultons Park . . .
Gerstlauer is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe baantypen, dit wil niet zeggen dat er geen banen meer worden verkocht van de oude baantypen. Zo ook de Cobra in Paultons Park. Deze baan zal in 2006 openen. Hierboven zien jullie een tweetal afbeeldingen van de baan, deze foto’s zijn genomen door Gerstlauer zelf. De baan zal 17 meter hoog worden en ongeveer 435 meter lang zijn.

Topple Tower – Djurs Sommerland . . .
Wanneer er één schaap over de dam is, dan volgen er meer. Zo lijkt het ook te gaan met de Topple Tower van Huss. Het concept lag al jaren op de plank maar geen enkel park liep warm voor dit concept. Tot Starparks besloot om 2 Topple Towers aan te schaffen. De attractie is een succes in de nieuwe parken en meer parken besloten om op deze hype mee te liften, intussen is het van 2 parken officieel bekend dat ze een Topple Tower hebben aageschaft. Buiten Djurs Sommerland heeft Dollywood ook een bestelling gedaan bij HUSS.

Dance of the robots – Futuroscope . . .
De robocoaster wint langzaam aan populariteit, nadat Legoland een aantal van deze machines had aangeschaft heeft nu ook Futuroscope besloten om deze machines neer te zetten. Bij de attractie Dance of the Robots nemen gasten plaats in een stoeltje dat vast zit aan een robotarm. De attractie zal in de loop van 2006 worden opgeleverd.


Topple Tower – Lightwater Valley (gerucht) . . .
Deze attractie is nog niet officieel aangekondigd, maar steeds meer bronnen beginnen te speculeren over een Topple Tower voor Lightwater Valley. Na een paar moeilijke jaren is het park nu weer druk bezig met uitbreidingen, vermoedelijk komt er in 2007 een nieuwe waterattractie en in 2006 dus een Topple Tower van HUSS.

Plopsaland indoor – Plopsaland . . .
Plopsaland is op het moment het populairste pretpark in België. Files van meerdere kilometers tot de parkeerplaatsen waren geen uitzondering en wachttijden van meer dan een uur meer een regel als uitzondering in dit pretpark. Dit grote succes was één van de redenen om te gaan werken aan een indoor pretpark. Een voordeel van een indoor park is dat deze 365 dagen per jaar open kan zijn. Het nieuwe park zal half december openen en is te vinden in Hasselt (net over de grens bij Eindhoven).

Volcano mountain – Klotten . . .
Bij de bouw van G’sengte Sau werden er al plannen gepresenteerd voor een aantal extra attracties. Het doel was om de attracties ook een dierenthema mee te geven. In 2006 komt er vermoedelijk een wildwaterbaan bij in de kleine park, de baan zal gebouwd worden door Mack en komt te liggen in / op de kunstmatige berg die intussen al gebouwd is.


Toon Studios – Walt Disney Studios . . .
Geen klein park, ook geen klein project, maar op het moment is hier nog maar zo weinig van te zien dat er besloten is om de update in deze rubriek te zetten. Buiten de bouw van de Tower of Terror, zoals hierboven besproken, is disney ook bezig met de bouw van Toon Studios. Dit deel van het park zal zich voornamelijk gaan richten op kinderen en bevat enkele kleine attracties en een achtbaan. Thema’s die worden aangesneden zijn Nemo, a bugs life en andere Disney Pixar films. De geplande opening van dit nieuwe themagebied is in 2007.

Kumali – Flamingoland . . .
Intussen liggen alle baandelen voor deze achtbaan op de parkeerplaats van Flamingoland. De betonblokken zijn bijna af en veel supports zijn ook al afgeleverd. Alleen verder is er nog niet veel bekend. Het enige wat bekend is gemaakt dat is de naam; Kumali.