Black Mamba is bijna klaar!

Er zijn veel verbaasde blikken geweest de afgelopen dagen. Al een aantal maanden is Phantasialand bezig om vriend en vijand te verbazen met hun laatste bouwproject. Black Mamba is de nieuwste achtbaan die in Bruhl wordt gebouwd.

B&M heeft voor de tweede keer een inclined diveloop in een achtbaan gebouwd. Bij dit element maakt het treintje eerst een halve looping waarna deze in een twist terecht komt. Het enige verschil tussen een diveloop en een inclined diveloop is dat de inclined diveloop onder een bepaalde hoek staat in plaats van gewoon verticaal. De vorige inclined diveloop is gebouwd in Hydra the Revenge, deze achtbaan staat in Dorney Park.Ook wordt steeds meer zichtbaar dat de baan bijna volledig in greppels en tunnels ligt. Er zijn maar een paar delen van de baan die boven de grond komen. Eén van deze delen is de looping, dit element staat met zeer breden supports verankerd. Dit heeft een reden, op de concept-tekeningen van Black Mamba staat een loopbrug getekend die door de looping heen gaat. Waarschijnlijk zullen de supports van deze achtbaan ook tegelijkertijd dienen als connectiepunten voor de hangbrug, hoe men dit precies gaat doen blijft nog de vraag, net als iedere volgende stap in dit project!In het volgend seizoen zal er een achtbaan openen die iedereen zal doen verbazen. Dat verbazen zal niet gebeuren door een immense hoogte, of een gigantische lengt. Ook niet om een ijzingwekkende snelheid of de gigantische schaal. Nee, deze betrekkelijk kleine baan zal iedereen verbazen vanwege zijn aparte aankleding en unieke elementen. In juni zullen we het allemaal zelf kunnen meemaken!

Met dank aan CoasterPlace voor het gebruik van de foto’s.

Comments are closed.