Bezoerkersrecord museum

Erg druk in vakanties
Alleen al in de zomer- en herfstvakantie kwamen 200.000 bezoekers op het nieuwe museum af. Het Spoorwegmuseum is daarmee in een klap het populairste museum in de provincie Utrecht. Het Spoorwegmuseum schrijft het succes toe aan de totale metamorfose en de nieuwe aanpak van evenementen. Het nieuwe museum zoekt een middenweg tussen educatie en entertainment wat zichtbaar meer bezoekers aantrekt.

Vreselijk leuk museum
Volgens woordvoerder Olga Coolen wil het museum zich profileren als een vreselijk leuk museum en niet als een minimaal attractiepark. In het najaar zijn op verzoek van de bezoekers wel meer informatieborden geplaatst. De museumdirectie verwacht in het eerste openingsjaar van 4 juni 2005 tot 4 juni 2006 in totaal 400.000 bezoekers.

Stalen Monsters erg in trek
Er wordt op termijn rekening gehouden met een afvlakking van de bezoekersaantallen. Zoals bekend trekken nieuwe musea vooral in het eerste jaar erg veel bezoekers. Populairste attractie bij kinderen is ‘Stalen Monsters’ waarbij bezoekers in karretjes langs de meest imposante treinen uit de jaren twintig en dertig worden gevoerd. Volwassen bezoekers reageren vooral erg positief op het Engelse mijndorp waar het ontstaan van de stoommachine wordt toegelicht.

Comments are closed.