Stealth krijgt de naam Stealth

De thematisatie is al bijna klaar, de baan is al volledig getest, Thrope Park loopt op het moment flink voor op de planning die ze zichzelf hadden opgelegd. De tests op volle snelheid hadden deze maand voltooid moeten zijn, maar dit is al in begin december gedaan. Maar qua marketing houd men zich zeer strak aan hun schema.

Deze week is de naam voor de achtbaan naar voren gekomen. Het project in Thorpe Park had de naam Stealth meegekregen als werktitel. Dit omdat men de overlast voor de gasten in het park probeerde te minimaliseren en de baan moest ook vanaf een afstand bijna onzichtbaar zijn. Een mooie werktitel voor een mooi project.

Maar er veranderde dingen. Al snel verschenen er wat concept tekeningen voor deze nieuwe achtbaan en wat schetste de verbazing. De baan krijgt bijna identieke thematisatie te krijgen als RITA, de nieuwe baan van Alton Towers. Opvallend is hierbij dat de baan een race thema kent, op zich een goede keus, het is niet voor niets zo dat zowel Top Thrill Dragster, Xcelerator als RITA voor dit thema gekozen. Maar de naam Stealth lijkt hier niet echt gepast.

Met spanning wacht men de naamsverandering af. Als het verlossende woord uiteindelijk komt dan klinkt er een zucht van verbazing. Niemand had verwacht dat de naam Stealth uiteindelijk op de achtbaan zal prijken, toch is dit het geval. Een aparte keuze van Thorpe Park gezien het thema maar dat neemt niet weg dat het logo er geweldig uitziet!

Comments are closed.