Wereldwijde Bouwputten

Veel foto’s, korte teksten . . .

Dat is het motto van deze bouwspecial. De reden hiervoor is simpelweg dat er weinig nieuws is over de bouwprojecten. Veel statistieken zijn in de vorige edities al gemeld en bovendien ligt de bouw op het moment op sommige plekken stil vanwege de kou. Dit neemt niet weg dat we nog veel leuk materiaal hebben liggen van de bouwprojecten, want in de afgelopen maand is er nog wel iets gebeurd!

Abisimo – Parques des Attractiones

Intussen heeft Parques des Attractiones iets meer vrijgegeven over hun nieuwe attractie. Zo is er een naam verschenen voor deze machine, maar ook heeft men meer info vrijgegeven over de attractie zelf. Zo zal de baan 46 meter hoog worden en een topsnelheid bereiken die rond de 105 km/h gaat liggen. De baan moet begin 2007 klaar zijn en met het bouwtempo wat men op dit moment handteerd moet dit zeker gaan lukken.

Black Mamba – Phantasialand

Sinds eind oktober heeft men in Phantasialand de bouw weer opgepakt van Black Mamba. In oktober gebeurde er weinig omdat er andere bouw werkzaamheden waren. Nu is men echter harder bezig dan ooit. Bijna de hele achtbaan is gebouwd, vorige week is de looping afgerond. Het wordt steeds duidelijker dat deze achtbaan een snelheidsmachine gaat worden, compact maar intens!

Tatsu – SixFlags Magic Mountain

Tatsu is de nieuwe achtbaan voor SixFlags Magic Mountain. Met deze toevoeging komt het aantal achtbanen in dit park op 17 te staan. Dat van deze 17 achtbanen er 5 niet werken dat is bijzaak, Magic Mountain is weer in het bezit van het record “meeste achtbanen in een park”. Tatsu wordt een flying coaster van B&M. Dit zal de meest intenste flying coaster worden die ooit is gebouwd.

Met zijn hoogte van ruim 50 meter zal de baan uit iedere hoek van het park te zien zijn. De topsnelheid ligt rond de 100 km/u en dit is knap hard voor een flying coaster. Bedenk hier 5 inversies en 1097 meter baan bij en je hebt een topper van formaat. Tatsu zal in 2006 zijn eerste vluchten maken.

Superman the escape – Warner Bros Movie World Australia

Over 2 weken verdwijnt deze achtbaan uit de bouwspecials, want dan staat de baan gepland te openen. In de afgelopen maand zijn er verschillende testen geweest met de baan en deze waren stuk voor stuk succesvol. Technisch gezien kan de achtbaan open, maar men is nu nog druk doende met het thematiseren van de achtbaan. Het logo staat er in ieder geval al, en de wachtrijen volgen over 2 weken wel!

Steath – Thorpe Park

Thorpe Park had zich een strak schema opgesteld bij de bouw van hun nieuwe achtbaan. Eind 2005 moest de pull-through (een karretje door de baan heen bewegen voor controle op obstakes of oneffenheden) voltooid zijn en in 2006 zou men de baan op volle snelheid gaan testen. De tests op volle snelheid zijn vervroegd, afgelopen week verschenen de eerste foto’s van een werkende Stealth op het internet, inclusief inzittenden!

Goliath – SixFlags Over Georgia

De top van de lifthelling is gelegd en intussen staat ook de tweede heuvel al van de Goliath. De bouw gaat hard in Georgia. Ook het weer zit mee, op dit moment blijft de kou nog uit in dit deel van Amerika waardoor men hard kan doorwerken aan deze baan.

Expedition Everest – Animal Kingdom

Welkom in het Disney deel, hierin 3 Disney projecten die kort onder de loep worden genomen. Het eerste project is Expedition Everest, de nieuwe achtbaan voor Animal Kingdom. De achtbaan is klaar en de eerste ritten met mensen zijn voltooid. Vanaf februari zullen er soft openings zijn om de attractie te testen en kinderziektes eruit te halen. Volgens geruchten staat er een gigantische Jeti in de berg, maar er is nog geen foto geweest met bewijs hiervan.

Leuk detail, links de foto van 9 januari 2005, rechts de foto van afgelopen week!

Tower of Terror – Walt Disney Studios

De bouw van de Tower of Terror in de Walt Disney Studios staat op dit moment in de vijfde versnelling. Bijna 24 uur per dag wordt er gewerkt aan de toren en men bouwt ongeveer met een meter per 2 dagen. Dit is ook wel te zien op de foto’s, zeker wanneer je gaat vergelijken met de afbeeldingen van een maand terug. Volgens planning moet half januari het hoogste punt bereikt zijn. Daarna kan de afwerking beginnen.

Tower of Terror – Tokio Disney Sea

Niet alleen in Parijs is men bezig met een Tower of Terror. Ook in Tokio staat een toren klaar om in gebruik genomen te worden. In Disney Sea is men druk bezig met de afwerking van hun Tower of Terror. Deze toren zal in gotische stijl worden afgewerkt en hiermee absoluut niet lijken op de andere torens die over de wereld te vinden zijn. Dit unieke project wordt even als de Tower in Parijs midden in een bestaand park gebouwd.

Met dank aan CoasterPlace voor het gebruik van de foto’s.

Comments are closed.