Semi-hoogste achtbaan sluit!

De High Roller werd op 29 april 1996 met veel bombarie geopend op de bovenste verdiepingen van een wolkenkrabber in Las Vegas; de zeer opvallende Stratosphere Tower. De baan, gelegen op een hoogte van 226 meter groeide uit tot een publiekstrekker maar na de toevoeging van o.a. een S&S Power Tower en een extreme zweefmolen verloor de baan zijn aantrekkingskracht. Nu is dus bekend geworden dat de baan zijn laatste rondjes ingaat en een mogelijke vervanger al in de planning staat, wat dit precies gaat worden is nog onbekend.

Hiermee komt een veelbesproken baan tot zijn einde, want deze creatie van het Italiaanse S&MC komt door zijn unieke locatie in veel verschillende documentaires voor. Overigens was de locatie vanaf het begin wel zijn enige kracht, want in 1996 was een snelheid van nog geen 50 km/h en een lengte van 264 meter echt niks meer speciaals. We zijn benieuwd met welke noviteit ze vanaf volgend jaar de aandacht willen trekken.

Comments are closed.