Aziatische Bouwputten

En nu weer terug naar het Nederlands. Zoals uit de titel al blijkt zit men in Azië niet stil. De nieuwe economie ligt in het verre oosten en zo denken ook vele fabrikanten en exploitanten erover. Ze zoeken hun geluk in Azië en vaak lukt het. Op het moment worden er 2 volledig nieuwe themaparken gebouwd in Azië en tegelijkertijd nog een flink aantal achtbanen, het leek ons dan ook een logische stap om er eens een kijkje te gaan nemen!

Hieronder een samenvatting:

  • 2 Intamin Rocketcoasters
  • Intamin Looping Coaster
  • Intamin Suspended Coaster
  • Togo Looping Coaster
  • B&M Flying
  • Vekoma Motorbike
  • Vekoma Custom SLC
  • Vekoma Mine Train
  • S&S Screaming Squirell
  • S&S Arrow 4D Coaster

Happy Valley – Beijing

In Europa is er een cultuur ontstaan dat grotere projecten jaren vooruit zijn geschoven, vele attracties worden nu pas gebouwd terwijl ze allang af hadden moeten zijn volgens het masterplan. Dit is niet het geval in Azië, wanneer je een plan hebt dan krijg je ook snel de mogelijkheid om het uit te voeren. Zo ook bij Happy Valley in Peking. Een park met 4 achtbanen (wilde muis, vekoma SLC, vekoma mine train, B&M flying) en nog een flinkt aantal andere grote attracties zoals de Huss Giant Frisbee (Sledgehammer) en een topspin. Verder zullen er ook enkele darkrides komen.

Wanneer er op één van de bovenstaande plaatjes wordt geklikt dan verschijnt er een panorama van de bouwactiviteiten. Rechts onderin is de mijntrein van vekoma te vinden en deze is al zo goed als af, rechtsboven staat een SLC die met zijn knalgele kleur niet te ontwijken is, ook deze is op de aankleding na helemaal af. Links bovenin staan alleen een aantal supports, dit moet de nieuwste B&M flying worden en ook deze baan wordt goed aangekleed en gethematiseerd.

Volgens planning moet dit park ergens in 2006 zijn poorten openen. Op het moment is mijn chinees nog niet zo goed dat ik op de site kan achterhalen wanneer dit precies is. Wel is al duidelijk dat we hier met een mooi project te maken hebben waarbij er flink aan de aankleding en sfeer wordt gedacht.

Mysterious Island

Of dit nu een nieuw pretpark is of een bestaand pretpark wat flink uitbreid is me nog niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk geworden dat we dit park in de gaten moeten houden. Op het moment zijn ze aan het bouwen aan een volledig nieuw themagebied waarbij kosten noch moeite worden gespaard. Al een aantal attracties heeft het levenslicht gezien zoals de Huss Topple Tower (El Volador) en een intamin rocket coaster.

Dit keer heeft Intamin geen standaard rocket neergezet. Na de tophat gaat de inzittende in volle vaart door een looping heen waarna een net iets te strakke helix volgt een een idiote airtime heuvel. Volgens de foto’s moet het een knap intense attractie worden. Verder heeft men ook nog een nieuwe waterattractie gebouwd en is men nog druk doende met het nieuwe kinderdeel, al met al een flinke uitbreiding voor een park, of een goed assortiment om je park mee te beginnen.

4D coaster – Fuji-Q

Niemand had verwacht dat na het debacle dat de naam X draagt er ooit nog een 4D achtbaan gebouwd zou worden. SixFlags Magic Mountain ondervind nog steeds problemen met de 4D achtbaan die 2 jaar geleden is neergezet. Afbrekende tandstroken, oncontroleerbare stoelen en extreem veel slijtage zorgen ervoor dat X niet altijd open kan zijn. Arrow bekende dat ze de techniek nog niet volledig hadden uitgewerkt en door deze bekentenis is het bedrijf toen failliet gegaan.

S&S heeft hierna een deel van het personeel van Arrow overgenomen met daarbij een groot deel van de kennis. Door deze kennis te bundelen met de kennis die S&S zelf al had bij het bouwen van attracties is één van de grootste bedrijven ontstaan. Bij S&S power kan je terecht voor zo ongeveer iedere attractie, van een simpele draaimolen tot een achtbaan van 80 meter hoog, S&S maakt het. Zo dus nu ook de nieuwe baan voor Fuji-Q park. Het zal geen exacte kopie worden van X maar de gelijkenis is wel zichtbaar.

Monte Makaya

Een record neerzetten is soms niet zo moeilijk. Intamin heeft dit laten zien in Thorpe Park waar men de achtbaan heeft met de meeste inversies. Dit wilde men in Azie ook dus er is een kloon van Colossus neergezet in een japans park. Ook deze achtbaan telt 10 inversies waarvan 5 inversies bestaan uit inline twists. Om de sleur een beetje te doorbreken heeft men ervoor gekozen om in deze baan een extra helix te bouwen.

Hollywood Tower Hotel

Niet alleen in Parijs is men bezig met een Tower of Terror. Ook in Tokio staat een toren klaar om in gebruik genomen te worden. In Disney Sea is men druk bezig met de afwerking van hun Tower of Terror. Deze toren zal in gotische stijl worden afgewerkt en hiermee absoluut niet lijken op de andere torens die over de wereld te vinden zijn. Dit unieke project wordt even als de Tower in Parijs midden in een bestaand park gebouwd.

De Tower of Terror krijgt in Tokio alleen een ander thema mee als de toren in Parijs. Het gebouw wordt opgetrokken in gothische stijl waarbij er vooral gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. De toren staat in het havengebied van het park en past daar perfect. Het hele gebied is in de 19de eeuwste stijl opgetrokken en daarin zal deze Tower of Terror niet misstaan!

Comments are closed.