Walt Disney Studios veranderd

De Walt Disney Studios draaien slecht, nog steeds weet het park niet genoeg bezoekers over de drempel te krijgen om nu echt van een succes te spreken. In 2005 zijn er ongeveer 3 miljoen mensen geweest die het park hebben bezocht tegenover 12 miljoen mensen die naar het Disneyland Parc zijn gekomen. Het werd dus tijd om uit te zoeken waarom zo weinig mensen de studios bezochten.

Al snel bleken hierin een aantal oorzaken centraal te liggen.

  • Kille sfeer in het park
  • Te weinig attracties
  • Gebrek aan thema en samenhang

Nadat dit bekend werd is men snel gaan handelen. De plannen voor nieuwe attracties die nog in de kast lagen worden op het moment versneld uitgevoerd en vanaf deze week is men begonnen aan het extra aankleden van het park. Dit doen ze door bepaalde onderdelen weg te halen en andere dingen toe te voegen. Dit moet uiteindelijk ook voor meer samenhang en sfeer zorgen.

“Wat doet een grijze flat midden in de studios?”

Nu nog een veel gehoorde vraag, maar binnenkort is dit voor iedereen een weet. Vandaag is men begonnen met de bouw van een grote poster die de komst van de Tower of Terror moet aankondigen. Hoe de poster er precies uit komt te zien weten we nog niet, maar het geraamte voor de poster staat er al (zie hiervoor de linker foto). Op het moment wordt er ook druk verder gebouwd aan de Tower of Terror zelf. De twee uitstulpsels aan de top van de toren worden op dit moment gebouwd en ook zullen binnenkort de liften arriveren die in de toren hun werk moeten gaan doen.


Maar dat is niet alles. Ook de bouw van de Toon Studios is begonnen. In januari is de grond voorbereid op de bouw en op het moment zijn er al een aantal hijskranen en bouwwagens gesignaleerd bij het gebied rond de Toon Studios. Ook worden er voorbereidingen getroffen om de aankleding van The Flying Carpets of Acrabah aan te passen. Deze attractie zal uiteindelijk ook deel uit gaan maken van Toon Town.


Om meer eenheid in het park te vormen heeft men besloten om het Toon Town deel groots te bouwen en ook een beetje uit te bouwen. Dit wil zeggen dat het gebied rond Toon Town uiteindelijk al bij Studio 1 zal beginnen en helemaal langs Animagique en The Flying Carpets of Acrabah zal doorlopen richting Finding Nemo. Dit gebied, het zogenaamde Animation Courtyard zal extra aangekleed worden met bijpassende filmposters, beelden en bovendien zullen er ook rekwisieten uit deze films in dit gebied worden geplaatst.

Verder zullen er een flink aantal filmposters uit het park verdwijnen en zal men meer aanpassingen gaan doen, ook in de Backlot om de gebieden meer bij elkaar aan te sluiten en toch een eigen sfeer mee te geven. De veranderingen zullen allemaal na sluitingstijd gedaan worden en de bezoeker zal daarom geen last ondervinden van deze werkzaamheden. Wanneer alles klaar is, is nog niet bekend.

Bron foto’s: DLRP.fr

Comments are closed.