Walibi Belgium bouwt primeur!

Unieke attractie
Deze nieuwe attractie is ontworpen en gemaakt door het Oostenrijkse bedrijf Doppelmayr. Doppelmayr is marktleider in de constructie van skiliften en berg kabelbanen. In de Mountain Glider zit iedereen op de eerste rij! De attractie houdt het midden tussen een kabelbaan en een achtbaan. De bezoeker neemt plaats in een gondel met 4 zitjes en legt op 55 m hoogte een parcours af door de lucht. Doordat de baan waarover de gondel glijdt bevestigd is aan een kabel, maakt de gondel voortdurend een deinende beweging, zowel opwaarts als zijwaarts. Deze deinende beweging zal aan de bezoekers het gevoel geven dat ze vliegen. De Mountain Glider is een attractie voor het hele gezin die hen meeneemt in een vlucht over het park. Tijdens deze spectaculaire vlucht overvliegen de bezoekers 4 keer de Dijle, de gethematiseerde Italiaanse zone met Suske & Wiske en het Western dorp van Lucky Luke.

Werking attractie
De bezoeker neemt plaats in de gondel in het instapstation. De gondel wordt in minder dan 13 seconden 55m omhoog gehesen via een lift waarna hij onder de baan komt te hangen en aan zijn traject over het park begint. Naast de toren van het instapstation staan er ook nog 3 grote pilonen verspreid over het park. De afstand tussen de verschillende pilonen bedraagt op sommige plaatsen 150 à 200 meter! Door de zwaartekracht gaat de gondel van de ene piloon naar de andere ‘zweven’. Rond de laatste piloon draait de gondel 480° (ongeveer anderhalve toer) om daarna verder te dalen tot hij uiteindelijk weer in het station aankomt. Tussen de 1ste en de 2de piloon is er een afdaling van maar liefst 45% en de gondel bereikt op sommige plaatsen snelheden tot meer dan 60 km/u. In totaal zijn er 8 gondels, wat de capaciteit van de attractie op 800 personen per uur brengt.

Inplaatsing in het park
De Mountain Glider wordt ingepland aan de noordkant van het park. Het instapstation van de attractie komt op de plaats van de vroegere achtbaan ‘Tornado’. De Tornado was in 1979 de eerste achtbaan met looping in Europa. Hij wordt momenteel gedemonteerd om plaats te maken voor de nieuwe attractie. “Deze nieuwe attractie is echt een unicum. Het verheugt ons dat we andermaal als trendsetter zo een baanbrekende attractie kunnen voorstellen. Er is immers nergens ter wereld een attractie die de ervaring en sensatie van de Mountain Glider evenaart. We kijken er dan ook naar uit om te zien hoe onze bezoekers zich zullen laten meeslepen door deze unieke familieattractie”, aldus Rudy Hulsman, Algemeen Directeur Walibi.

Technische specificaties
Lengte parcours: 722 m
Max. hoogte baan: 55 meter
Hoogste piloon (beginstation): 60 meter
Maximum snelheid: ruim 60 km/u
Capaciteit attractie: 800 personen per uur
Versnelling: 0,5 tot 3 G
Duur van de rit: 94 sec.
Scherpste afdaling (van de 1ste naar de 2de piloon): 45%
Passagiers per gondel: 4
Aantal gondels: 8
Tijd tussen de verschillende gondels: 18 sec.
Gewicht lege gondel: 920 kg
Min. vereiste grootte passagier: 1m20

Walibi Belgium gaat terug open op 1 april. De opening van de nieuwe attractie is voorzien voor de zomer van 2006 en de uiteindelijke naam zal worden medegedeeld voor de opening van het park.

Comments are closed.