Plopsland Perikelen

Onderstaande klachtenbrief van een abonneehouder van Plopsaland Indoor was vandaag te lezen in diverse Belgische media.

Toen wij ons op zaterdag 28 januari 2006 naar Plopsaland Indoor te Hasselt begaven, kregen wij als antwoord dat we niet binnen mochten. Wij, mijn vrouw, zoontje en ik zijn abonnees. Ze zeiden eerst dat we niet binnen mochten omdat de capaceit bereikt was.

Nochtans staat op jullie website dat iedereen met een abonnement, een fun kaart heet dit, altijd toegang heeft. Na veel discussie met verschillende personen van Plopsaland, kregen we ook nog eens verschillende verklaringen ook.

Er werd zelfs gezegd dat iemand met een abonnement geen ‘gegarandeerde’ toegang heeft. Dan was er ook iemand die zei dat we wel binnen mochten als de capaciteit bereikt was want ze voorzagen een buffer om abonnees binnen te laten.

Maar vandaag 28 januari mochten we toch niet binnen omdat het gereserveerd was door Creyffs. Op de vraag hoe we dit konden weten werd er gezegd dat we op internet moesten zien ofwel naar de drukte lijn bellen. We hebben dan naar de druktelijn gebeld en daar zei men dat de capaciteit bereikt was.

Ze zeiden daar niks van dat het gesloten was. Naar het schijnt zijn er nog zo een twaalf dagen dat het park gereserveerd en dus gesloten is. Het is meestal in het weekend ook, zoals volgend weekend is het zowel zaterdags als zondags gesloten. Wanneer moet iemand die fulltime werkt dan gaan?

Kan men ons, abonnees, niet verwittigen wanneer het park gesloten is of gereserveerd? Jullie hebben toch ons adres? Kan men dan niet reserveren voor abonnees via internet zoals met de gewone tickets?

Ik kan op den duur niet meer volgen. Nochtans had men ons bij het aangaan van het abonnement gezegd dat we altijd binnen mochten. Kon men dan niet zeggen dat er bepaalde voorwaarden waren?Nu komt het bij mij precies over van als we maar verkopen. Hoe meer hoe beter. Waarom worden de reservaties toegestaan in het weekend? De meeste mensen komen toch in het weekend? Als er toch al gekend was van bij de opening dat er bepaalde sluitingsdagen waren, kon er dan bij de verkoop van het abonnement geen papiertje gedaan worden welke sluitingsdagen al vast lagen. Zelfs geen papiertje waarvoor het abonnement nog recht heeft, zoals de zoo doet. Daar heb je echt een overzicht wat je met het abonnement kunt doen. Nu hebben ze ons wel gezegd dat we onbeperkt toegang hebben tot Plopsa Indoor en Plopsa aan zee. Maar over Paradisio (1 keer toegang), of Telecoo, daar hebben ze niet over gesproken. Wel als ik het vermeldde dat ik daar iets over in de krant had gelezen.

Hopelijk ondernemen jullie iets dat jullie abonnees niet achteruit worden geschoven, want het waren niet enkel wij die er vandaag stonden, er waren zelfs gezinnen van 5 personen, en ook mensen uit Nederland met een abonnement die er stonden. Als jullie zo verder doen, is het geen "pretpark" niet meer, maar gewoon een park dat kan afgehuurd worden voor grote bedrijven. Laat het park gewoon afhuren op jullie sluitingsdagen, dus maandag of dinsdag, zo stel je niemand teleur.

Het ziet er naar uit dat Plopsaland Indoor een stevige taak voor zich heeft, willen ze deze abonneehouders weer tot trotse ambassadeurs van hun park maken.

Comments are closed.