Europese Bouwputten

Voorbereidingen voor het winterseizoen uiteraard. In de Efteling is men nu druk doende met het opbouwen van de winteraankleding en ook in Phantasialand wordt alles klaargezet voor het Festival der Lichter. Europapark maakt zich ook op voor de Winter-wochen terwijl in Disney de kerstboom al staat. Ook Duinrell haakt dit jaar in op de winteropeningen, zij zijn vanaf begin december tot half januari geopend.

Maar dat is niet het enige waar de parken mee bezig zijn, denken aan de toekomst is een ander belangrijk feit. Ook in economisch mindere tijden moet er uitgebreid worden om de bezoekers opnieuw naar het park toe te lokken. In Nederland is de Efteling druk aan het bouwen, maar in de rest van Europa zit men ook niet stil.

Hieronder vind u een update van alle grotere Europese bouwprojecten die op dit moment gaande zijn. Mocht er informatie niet kloppen, of mocht u opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op via het contact-formulier.

De vliegende Hollander – Efteling


Intussen is bij de bouwwerkzaamheden in de Efteling de vierde pagina van het kapiteinslogboek gevonden. Deze pagina is opnieuw aan de zijgevel van de Kombuijs gehangen zodat iedereen de tekst kan lezen. Intussen gaan de werkzaamheden gestaag door en is duidelijk zichtbaar dat de bouwvakkers de afgelopen tijd niet stil hebben gezeten.

Ook bij CSM zit men niet stil. Dit Belgische staalbedrijf produceert de baandelen voor Kumbak, de bouwer van De vliegende Hollander. Afgelopen week is het eerste baandeel uit de fabriek gerold, in samenwerking met Yves kan Whoosh u de eerste foto’s van dit baandeel laten zien. Vermoedelijk gaat het om een deel van de lifthelling;


Retourvaert uit De Oost

Het tey lyckt zich teeghen my te keeren. Wy deeden ghoede saecken in Batavia alswel in Japan. Maer de maendenlangen terughvaert wordt beheersd door swaere teeghenslaeghen! Tydens veele weecken van windstilte lagh Den Hollander sonder beweeghing, gelyck een dobber in de see. Myn bemanning werd gek van koude ende eensaemheid. God selve lyckt hier de hand in te hebben. Waeraen heb Ik dees straf verdiend?

Er heerscht honger, seeker nu de voedselvoorraed ten deelen is bedorven ende rantsoen is inghesteld. Teevens brak scheurbuyck uyt ende hebben wy gebeeden dat de hulp van onze chirurgyn zou slaegen. Hulp mocht heelaes niet meer baeten, waerop wij een aantal trouwe bemanninghsleeden jammerlyck verlooren.

Myn opperstuurmeester neemt my deze teeghenslaeghen persoonlyck kwalyck. Muytery leek op handen maer is door myn bytydse ingrypen voorkoomen ende de beraeamers sullen na aenkomst in Holland hun swaere straf niet ontloopen. Gheen leevende ziel sal myn leiderschap tarten of hy sal het met den dood bekoopen!

Tower of Terror – Walt Disney Studios


Al sinds de opening van Eurodisney (1992) gaan de geruchten dat Europa ook een Tower of Terror ging krijgen. Disney ontkende de plannen niet, maar stemde er ook niet mee in. Jaren gingen voorbij en er gebeurde niets, in 2002 werd er een nieuw park geopend, en opnieuw, geen Tower of Terror. De fans werden ongeduldig maar Disney gaf geen krimp, de planning lag waarschijnlijk toen al op tafel.

Sinds de opening van de Walt Disney Studios is er een groot stuk grond afgezet in het midden van het park, de hekken zijn dichtgemaakt met houten schotten en op het terrein is niets anders te zien als een laag asfalt. De entree naar het terrein wordt gemarkeerd door een poort met hét Tower of Terror logo, zou hij er dan toch komen?

Ja, de kogel is door de kerk en de eerste paal geslagen, op het moment worden de muren op hun plek gezet, de bouw van de Tower of Terror is begonnen. De attractie moet in 2008 open gaan maar voordat dat kan gebeuren moet men nog veel doen. Hoe de toren er precies uit gaat zien is nog onzeker, maar dat de attractie spectaculair zal zijn, daar twijfelt niemand over!

Speedmonster – Tusenfryd


Intamin heeft hard doorgewerkt. In de vorige bouwspecial wisten we jullie nog te melden dat de bouw gestaag vorderde. Nu kunnen we jullie melden dat deze week waarschijnlijk nog het laatste baandeel in de baan zal worden geplaatst. Een ander leuk feitje is dat intamin het heeft aangedurft om een pretzel loop in de baan te zetten. Dit element staat al tijden bekend om zijn intensiteit en (te) hoge G-krachten.


Kleine toevoegingen – kleine parken

Ieder park een eigen blok met plaatjes geven is misschien iets teveel gevraagd, sommige updates zijn eigenlijk niet zo interessant, of het bouwproject is dermate klein dat er niet veel informatie over te vinden is. Deze projecten worden behandeld onder de noemer Kleine toevoegingen waar wél plek is voor deze nieuwtjes.


Cobra – Paultons Park . . .
Gerstlauer is druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe baantypen, dit wil niet zeggen dat er geen banen meer worden verkocht van de oude baantypen. Zo ook de Cobra in Paultons Park. Deze baan zal in 2006 openen. Hierboven zien jullie een tweetal afbeeldingen van de baan, deze foto’s zijn genomen door Gerstlauer zelf. De baan zal 17 meter hoog worden en ongeveer 435 meter lang zijn.

Topple Tower – Djurs Sommerland . . .
Wanneer er één schaap over de dam is, dan volgen er meer. Zo lijkt het ook te gaan met de Topple Tower van Huss. Het concept lag al jaren op de plank maar geen enkel park liep warm voor dit concept. Tot Starparks besloot om 2 Topple Towers aan te schaffen. De attractie is een succes in de nieuwe parken en meer parken besloten om op deze hype mee te liften, intussen is het van 2 parken officieel bekend dat ze een Topple Tower hebben aageschaft. Buiten Djurs Sommerland heeft Dollywood ook een bestelling gedaan bij HUSS.

Dance of the robots – Futuroscope . . .
De robocoaster wint langzaam aan populariteit, nadat Legoland een aantal van deze machines had aangeschaft heeft nu ook Futuroscope besloten om deze machines neer te zetten. Bij de attractie Dance of the Robots nemen gasten plaats in een stoeltje dat vast zit aan een robotarm. De attractie zal in de loop van 2006 worden opgeleverd.


Topple Tower – Lightwater Valley (gerucht) . . .
Deze attractie is nog niet officieel aangekondigd, maar steeds meer bronnen beginnen te speculeren over een Topple Tower voor Lightwater Valley. Na een paar moeilijke jaren is het park nu weer druk bezig met uitbreidingen, vermoedelijk komt er in 2007 een nieuwe waterattractie en in 2006 dus een Topple Tower van HUSS.

Plopsaland indoor – Plopsaland . . .
Plopsaland is op het moment het populairste pretpark in België. Files van meerdere kilometers tot de parkeerplaatsen waren geen uitzondering en wachttijden van meer dan een uur meer een regel als uitzondering in dit pretpark. Dit grote succes was één van de redenen om te gaan werken aan een indoor pretpark. Een voordeel van een indoor park is dat deze 365 dagen per jaar open kan zijn. Het nieuwe park zal half december openen en is te vinden in Hasselt (net over de grens bij Eindhoven).

Volcano mountain – Klotten . . .
Bij de bouw van G’sengte Sau werden er al plannen gepresenteerd voor een aantal extra attracties. Het doel was om de attracties ook een dierenthema mee te geven. In 2006 komt er vermoedelijk een wildwaterbaan bij in de kleine park, de baan zal gebouwd worden door Mack en komt te liggen in / op de kunstmatige berg die intussen al gebouwd is.


Toon Studios – Walt Disney Studios . . .
Geen klein park, ook geen klein project, maar op het moment is hier nog maar zo weinig van te zien dat er besloten is om de update in deze rubriek te zetten. Buiten de bouw van de Tower of Terror, zoals hierboven besproken, is disney ook bezig met de bouw van Toon Studios. Dit deel van het park zal zich voornamelijk gaan richten op kinderen en bevat enkele kleine attracties en een achtbaan. Thema’s die worden aangesneden zijn Nemo, a bugs life en andere Disney Pixar films. De geplande opening van dit nieuwe themagebied is in 2007.

Kumali – Flamingoland . . .
Intussen liggen alle baandelen voor deze achtbaan op de parkeerplaats van Flamingoland. De betonblokken zijn bijna af en veel supports zijn ook al afgeleverd. Alleen verder is er nog niet veel bekend. Het enige wat bekend is gemaakt dat is de naam; Kumali.

Comments are closed.