Archive for June, 2004

Beyond Vertical Edition

Monday, June 28th, 2004

Deze keer geen centraal thema. Geen 32 pagina’s over groene marsmannetjes of verticale attracties. We kijken nu naar het ontstaan van de eerste houten achtbanen, naar de ambitieuze nieuwe achtbaan Typhoon in Bobbejaanland, naar de veelal vergeten Animatronic Shows en naar een pretpark dat grotendeels is gebouwd met LEGO-stenen.

Uiteraard kun je ook een aantal vaste rubrieken weer terugvinden. Zo halen Koos Komkommer en het Marsmannetje weer kattenkwaad uit, wordt er weer een parkmap streng beoordeeld en staat er wederom een bekende Nederlander in de spotlight.

Dit is alweer de vijfde editie van Whoosh Magazine. De derde van dit jaar. En weer wil ik benadrukken hoe belangrijk jullie reacties voor ons zijn. Dus wees niet bang om je mening aan ons te laten horen, hoe positief of negatief die ook mag zijn. Wij staan onze lezers altijd met plezier te woord!
http://www.whooshmagazine.com/nl/contact.html

Een andere manier om je mening bekend te maken is ons lezersonderzoek. Het kost je slechts een paar minuten om onze vragenlijst in te vullen, en op die manier je mening met de redactie te delen.
http://www.whooshmagazine.com/survey/?sid=2

Playmobil-festijn in CentrO – Oberhausen

Friday, June 4th, 2004

PLAYMOBIL viert zijn 30e verjaardag met een vrolijke Speel- en prettour langs attractieparken, stadsfestiviteiten en beurzen in heel Duitsland. Tussen 10 en 14 juni doet deze tour CentrO PARK in Oberhausen aan. Spelen en erbij zijn luidt het devies. Al van verre zie je de 5 speeltenten van de PLAYMOBIL-Wereld staan. Meer dan 100 vierkante meter aan verschillende soorten speelplezier rondom het bekende 7,5 cm hoge figuurtje met zijn typische smile op het gezicht.
Nog niet in de handel, maar wel al te zien op deze tentoonstelling is de nieuwe ridderburcht: nog wel alleen in een vitrine te bewonderen. Als inspiratie misschien voor de schildertafel verderop: hier kunnen de bezoekertjes hun eigen schild beschilderen.
In een koninklijke omgeving, of juist als bandiet in een western-saloon kun je je met de hele familie op de foto laten zetten,
Zelf schieten met een middeleeuws kanon? Geen probleem. En mis je je doel, dan is er met de zachte ammunitie geen man overboord.

Natuurlijk is en blijft de hoofdzaak bij PLAYMOBIL het naar hartelust met riddertjes, politieagenten, prinsesjes, piraten en alle andere bekende figuren spelen, eventueel samen met broertjes en zusjes. En daar is op deze verjaardagstour ruimte genoeg voor.
Ook is er een verloting met allerlei prijzen.
De 30 jaar PLAYMOBIL-Tour is van 10 tot 14 juni dagelijks in CentrO.PARK in Oberhausen te beleven. Verdere info, uiteraard in het duits is te vinden op de websites: www.centropark.de en www.playmobil.de.

Clementon verwacht veel bezoekers

Wednesday, June 2nd, 2004

De achtbaan, Tsunami(vloedgolf) zal volgens eigenaar Baker de steilste drop op houten achtbaan ter wereld bevatten, namelijk 62 graden. De Jackrabit zal moeten plaatsmaken voor de Tsunami, waar het niet dat hij is aangeboden aan de American Coaster Enthusiasts als die bereid zijn hem weg te halen.

De door S&S Power gebouwde achtbaan met een prijskaartje van $4 miljoen, zal in niet al te lange tijd klaar zijn, al is er geen datum genoemt! Aangeraden wordt dat je het park emailt of belt, voordat je een bezoek pleegt.

Ongeluk in Flamingoland

Tuesday, June 1st, 2004

Op het moment is er nog weinig bekend over de specifieke toedracht van het ongeluk maar vanmiddag is in Flamingoland een werknemer gewond geraakt toen hij bezig was met werkzaamheden bij de oude Schwarzkopf achtbaan Magnum Force. Deze achtbaan, die dit jaar zijn 20 jarig jubileum viert, heeft eerst op de kermis gereisd (toen onder de naam Dreier Looping).

Geruchten gaan dat de man tijdens de rit per ongeluk voor de trein terecht is gekomen, dit is alleen nog niet bevestigd door het park zelf.

Het personeelslid was ernstig gewond en moest met een ambulance-helikopter worden afgevoerd richting het ziekenhuis.

Pruikt stopt Cyclone

Tuesday, June 1st, 2004

De gasten in de betreffende trein hebben 30 minuten vastgezeten in hun benarde positie voordat medewerkers en de toegesnelde brandweermannen ze vrij wisten te krijgen.

Het gebeurt wel vaker dat mensen iets verliezen in een achtbaan, dat vervolgens tussen de wielen terecht komt. In de meeste gevallen gaat het dan om een agenda of een rugzak. De gevolgen hiervan zijn doorgaans echter niet zo drastisch als gisteren, toen verbaasde gasten 30 minuten lang een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan hadden vanaf ruim 20 meter hoogte.

De eigenares van de pruik is vooralsnog spoorloos.