Archive for July, 2007

74 uur in een reuzenrad

Tuesday, July 31st, 2007

walibi.net is een fansite die werd opgericht in 2005. Begin januari stapten enkele leden van deze site naar de directie van Walibi Belgium met de vraag of ze een recordpoging mochten ondernemen in het Waverse pretpark. Hun opzet is om maar liefst 74 uur onafgebroken door te brengen in het Reuzenrad. De actie gaat van start op donderdag 2 augustus om 10:00 uur en loopt ten einde op zondag 5 augustus om 12:00 uur. De opbrengst van de actie gaat integraal naar Make-A-Wish Belgium Vlaanderen.

"Wij steunen dit initiatief volledig. Het welzijn van kinderen ligt ons nauw aan het hart en ligt volledig in lijn met de filosofie van Walibi. Als we op deze manier enkele kinderwensen kunnen laten uitkomen, dan werken we daar met veel plezier aan mee", aldus Marcel C.B. Schonenberg, Algemeen Directeur Walibi Belgium.

De acht helden zullen gedurende 74 uur eten, leven en slapen in een gondel van 3 m². Per twee uur hebben ze tien minuten pauze om even de benen te strekken en naar het toilet te gaan.

Hoe de actie steunen?

Voor wie deze helden een hart onder de riem wil steken, zijn er verschillende mogelijkheden. Iedere bijdrage, hoe klein ook, is van harte welkom! Er zijn verschillende manieren om de actie te steunen;

1. Draai een rondje mee
Breng een bezoek aan Walibi en draai een rondje mee in het Reuzenrad. In ruil voor een kleine bijdrage zullen de Reuzenradbewoners je met veel plezier ontvangen in hun ‘woning’. Er wordt tevens een foto genomen die op hun website wordt geplaatst.

2. Aanmoedigen met beide voeten op de grond
Wie liever met beide benen op de grond blijft, kan ook een steentje bijdragen. Aan de voet van het Reuzenrad staat een collectebus waar iedereen die dat wenst een bijdrage kan leveren.

3. Sponsor een deelnemer
Kies één van de acgt Reuzenradbewoners en sponser hem of haar per doorgebracht uur in het Reuzenrad.

Voor wie onmogelijk kan langskomen in Walibi tijdens de actie is er de mogelijkheid om over te schrijven op het rekeningnummer 035-5609574-08.

Make-A-Wish Belgium Vlaanderen

Make-A-Wish Belgium Vlaanderen realiseert de hartenwensen van levensbedreigend zieke kinderen tussen 3 en 18 jaar. Met de opbrengsten van deze actie zullen de honderden vrijwilligers ongetwijfeld enkele mooie dromen van de vele kinderen kunnen realiseren.

BonBon Land verkocht

Friday, July 27th, 2007

De voormalige eigenaar van het park, Michael Spangsberg, meldt: "Het was een moeilijke beslissing om te nemen. Bonbon Land was een deel van m’n leven maar ik ben nu blij dat het park in handen komt van experts".

Het hoofdkwartier van Parques Reunidos zit in Madrid en het concern is onder andere eigenaar van Bobbejaanland, Parque Warner Madrid en Mirabilandia. BonBon Land wordt het tweede Scandinavische park van de groep; Bo Sommerland was al eigendom van de Spanjaarden.

Met deze aankoop hoopt het concern te kunnen groeien naar 12 miljoen bezoekers per jaar. De totale omzet zal ongeveer 270 miljoen bedragen. In 2006 ontving Bonbon Land zo’n half miljoen bezoekers.

Op haar website meldt Parques Reunidos bovendien de aankoop van drie Engelse dierenattracties. Het gaat hierbij om The Aquarium of the Lakes (Windermere), The Blackpool Zoo en The Oceanarium of Bournemouth. De website maakt nog geen melding van de aankoop van BonBon Land.

Dagrecord voor Plopsa Coo

Thursday, July 26th, 2007

Het mooie weer zorgde gisteren voor een ongeziene toestroom in Plopsa Coo. Ruim 8.000 bezoekers genoten van de talrijke attracties, het nieuwe pleintje Vieux Coo en het Plopsa-Zandsculpturenfestival. Lokale inwoners waaronder Herman M, de voorzitter van de kerkfabriek van Coo, spreken over een nooit geziene toeristenstroom.

Aan parkingplaatsen was er echter geen gebrek. Naast de eigenlijke parking van Plopsa Coo, werd er ook gebruik gemaakt van twee nabijgelegen velden. De lokale politie werd gemobiliseerd om het verkeer in goede banen te leiden.

De bezoekers kwamen niet alleen dankzij het mooie weer, maar ook dankzij de nocturne het Feest van de Waterval. Het park bleef daardoor open tot 23:00 uur. Dit betekende extra plezier op de attracties, extra animatie en een muzikaal vuurwerk als afsluiter!

Plopsa Coo beleeft een schitterend seizoen. Het park ontving inmiddels al 50% meer bezoekers dan vorig jaar en stevent wellicht af op 300.000 bezoekers. Het laatste jaar voor de overname ontving het park 150.000 bezoekers.

Plopsa-Zandsculpturenfestival

Het Plopsa Zandsculpturenfestival wordt enorm gewaardeerd door de bezoekers. De reacties zijn uitermate positief. De eerste twee weken van juli ontving het Plopsa-Zandsculpturenfestival zo’n 30.000 bezoekers. Een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Het Plopsa-Zandsculpturenfestival is dit jaar nog groter. De bezoekers wandelen langs prachtige taferelen waarbij ze kennis maken met Samson&Gert, Bumba, Kabouter Plop, Piet Piraat en hun vrienden. De zandsculpturen zijn gemaakt met speciaal ‘vierkant’ zand. Maar liefst 120 vrachtwagens zand uit de diepte van de Maas werden hiervoor speciaal aangevoerd naar Plopsa Coo.

Nocturnes op woensdag

Met het Feest van de Waterval pakt Plopsa Coo voor het eerst uit met nocturnes. Dit evenement gaat elke woensdag tot en met 15 augustus door en belooft telkens een bontgekleurd spektakel te worden. De allerkleinsten laten zich verrassen door een Franstalige Studio 100-artiest. ‘s Avonds animeren een valkenier, een vuurspuwer en de lokale folkloristische groep Blanc Moussis de bezoekers en als apotheose siert een muzikaal vuurwerk de Amblèvevallei.

Tickets

Een toegangsticket voor het Plopsa-Zandsculpturenfestival kost slechts € 2,00! Het Plopsa-Zandsculpturenfestival kan echter ook bezocht worden met de Puntenkaart of met de voordelige formule van het all-in ticket van Plopsa Coo.

De toeristische site Plopsa Coo is gratis toegankelijk. De attracties afzonderlijk zijn te betalen. Het tarief verschilt per attractie. Bezoekers kunnen hiervoor een Puntenkaart kopen. Een all-in ticket biedt de bezoekers de gelegenheid een hele dag te genieten van alle attracties. Dit all-in ticket kost € 20,00 in het hoogseizoen tot en met 2 september. Tijdens het laagseizoen betaal je € 19,00 voor een all-in ticket. Tickets kunnen besteld worden via de website: www.plopsa.be. Vorig jaar verwelkomde het park 225.000 bezoekers.

Meer bezoekers dankzij Troy

Thursday, July 26th, 2007

Toverland had voor dit jaar al rekening gehouden met een stijging van de bezoekersaantallen met 10 procent. Het attractiepark wil de komende jaren nog verder uitbreiden. Daarvoor is een gebied beschikbaar van tenminste 40 hectare.

Recorddag voor Plopsaland

Wednesday, July 25th, 2007

Het mooie weer bracht vandaag heel wat mensen naar Plopsaland De Panne. Na 4 dagen slecht weer, en met minder goede weersvoorspellingen voor de komende twee dagen, besloten heel wat mensen Plopsaland De Panne vandaag een bezoekje te brengen.

Langer open

Om iedereen de kans te geven optimaal van alle attracties te genieten, besloot de directie het park ruim twee uur langer te openen. De attracties blijven vandaag tot 21:30 uur open in plaats van tot 19:00 uur. De horecapunten blijven tot 22:00 uur open. Een leuke extra voor de vele bezoekers.

Plopsaland deed het de afgelopen weken al erg goed. Het park zit reeds meer dan 55.000 bezoekers voor op het gebudgetteerde aantal. Deze recorddag is dan ook het zoveelste teken dat Plopsaland De Panne dit jaar de kaap van de 800.000 bezoekers zal halen.

Zomer in Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne is tijdens de zomermaanden elke dag open van 10:00 uur tot 19:00 uur en dit tot en met zondag 2 september. Deze zomer staat bol van de evenementen. Zo zijn er de K3-Prinsessendagen op vrijdag 27 juli, vrijdag 3 en 10 augustus met ondermeer een Prinsessenparade en een uniek optreden van K3. Op zaterdag 28 juli en zaterdag 4, 11, 18 en 25 augustus staan de Nocturnes op het programma met optredens van ondermeer Mega Mindy. Het park is extra lang open en de avond wordt afgesloten met een muzikaal vuurwerk.
Traditiegetrouw stellen ook Samson&Gert hun tenten op in De Panne. De Samson&Gert Zomershow loopt dagelijks in Plopsaland De Panne tot en met 26 augustus.

Regen? Mooi-weer-garantie!

Friday, July 20th, 2007

Met de mooi-weer-garantie doet CentrO.PARK alle bezoekers een uniek aanbod; regent het op de dag van je bezoek tenminste één uur aan een stuk, dan krijg je voor ieder gekocht kaartje een ‘Ticket-ohne-Grenzen’ voor een tweede bezoek dit jaar gratis!

"Een bezoek aan CentrO.PARK met mooi weer is een waar genoegen", weet Oscar Bruch jr., bedrijfsleider van CentrO.PARK. “Maar wanneer het regent verslechtert de stemming binnen de familie vrij snel. Met de mooi-weer-garantie zijn donkere wolken gelukkig geen probleem meer."

Het park – winnaar van de Goldenen Pinie-award van de Duitse touroperator DERTOUR in de categorie ‘Bezoekerorientatie’ – ziet zichzelf met de mooi-weer-garantie als trendsettend. "Onze gasten zijn zeer tevreden over deze actie en komen meestal al enkele dagen later nog een keer terug, als het beter weer is."

Een kleine regenbui hoeft bovendien geen spelbreker te zijn; de grote Speeltent is een goede schuilplaats, net als de Piratenklause, waar ook lekkere wafels en warme koffie verkocht worden. Mocht je juist nat willen worden, dan heeft het park de attractie Piratenflotte in de aanbieding, een unieke attractie waarmee je andere bezoekers nat kunt spuiten met waterkannonnen… en als je niet oppast, kun je zelf ook behoorlijk nat worden!

Met meer dan 20 verschillende attracties is CentrO.PARK een leuk dagje uit voor de hele familie. De mooie tuinen, de waterwerken, bloemen en bomen bieden ook de gasten die niet houden van carroussels en achtbanen het nodige vermaak. Het park is tijdens de zomervakantie dagelijks geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur.

Goedkopere entreekaartjes?

Friday, July 20th, 2007

Als het in de ongeveer zestig aangesloten attracties een rustige dag is, betalen bezoekers die via het webadres kaartjes kopen minder dan mensen die in de rij gaan staan bij de kassa. Die betalen het reguliere tarief.

Mensen kunnen via internet toegangskaarten kopen en zelf printen. Met die print mogen ze zich melden bij de ingangscontrole en zo mijden ze eventuele wachtrijen voor de kassa.

Toename

"Het toepassen van flexibele prijzen zorgt voor een toename van bezoekers bij attracties zoals musea en pretparken", aldus Edzard Gelderman van Mr.Ticket. "Onderzoek uit de Verenigde Staten laat zien dat de bezettingsgraad en de opbrengsten voor pretparken daardoor toenemen. De attractieparken zijn erg enthousiast over deze aanpak. EasyJet is er groot mee geworden en dat verwachten wij ook van onze dienst."

Zomerplezier in Plopsa-parken

Thursday, July 19th, 2007

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne is nog t/m 2 september elke dag open van 10:00 tot 19:00 uur geopend. Tijdens de nocturnes blijft het park zelfs open tot 22:30 uur. De zomer in Plopsaland De Panne staat bol van de evenementen.

Zo zijn er de K3-Prinsessendagen op vrijdag 20 en 27 juli en vrijdag 3 en 10 augustus met ondermeer een Prinsessenparade en de enige Belgische optredens van K3 deze zomer. Een unieke kans om de meisjes van K3 te zien. Ook Doornroosje en Sneeuwwitje zijn van de partij.

Op zaterdag 21 en 28 juli en op zaterdag 4, 11, 18 en 25 augustus staan de Nocturnes op het programma. Iedere week zetten enkele acteurs van Studio 100 het Dorpsplein in vuur en vlam met een wervelende show. Ook Mega Mindy en Kobe halen wekelijks hun beste trucjes boven. Het programma;

* Zaterdag 21 juli: Kabouter Plop, Klus, Kwebbel en Lui
* Zaterdag 28 juli: Piet Piraat, Stien Struis, Berend Brokkenpap en Steven Stil
* Zaterdag 4 augustus: Spring
* Zaterdag 11 augustus: Piet Piraat, Stien Struis, Berend Brokkenpap en Steven Stil
* Zaterdag 18 augustus: Kabouter Plop, Klus, Kwebbel en Lui
* Zaterdag 25 augustus: Samson&Gert

Tijdens de nocturnes kunnen de bezoekers extra lang van de attracties genieten. De avond wordt bovendien afgesloten met een muzikaal vuurwerk.

Traditiegetrouw stellen ook Samson&Gert hun tenten op in De Panne. De Samson&Gert Zomershow loopt dagelijks in Plopsaland De Panne van 16 juli t.e.m. 26 augustus. Samen met de Burgemeester zetten Samson & Gert de zaal op stelten met hun dolle fratsen en beste hits! Afhankelijk van het aantal bezoekers loopt deze show tot 4 keer per dag in het Groot Theater.

Plopsa Coo

Plopsa Coo, het Waalse Plopsa-park bij de beroemde Watervallen, bruist eveneens van de activiteiten. Nog t/m 2 september kunnen de bezoekers er genieten van maar liefst vijf extra tijdelijke attracties: de SlingShot, de Rappe Rups, de Vortex, de Bumperboats en een Carrousel.

Het Plopsa-Zandsculpturenfestival loopt nog t/m 2 september. Maar liefst 120 vrachtwagens zand werden aangevoerd om de helden van Studio 100 in het zand te beeldhouwen. Ontmoet er Bumba, Samson&Gert, Big&Betsy, Piet Piraat, Plop en zijn vrienden… allemaal uit zand!

Met het Feest van de Waterval pakt ook Plopsa Coo voor het eerst uit met nocturnes. Dit evenement gaat elke woensdag van 18 juli t/m 15 augustus door en belooft telkens een bontgekleurd spektakel te worden. De allerkleinsten laten zich verrassen door een Franstalige Studio 100-artiest. ‘s Avonds animeren een valkenier en de lokale carnavalgroep "Blanc Moussis" de bezoekers en als apotheose siert een muzikaal vuurwerk de Amblèvevallei. Het programma;

* Woensdag 18 juli: Lutin Dordebou
* Woensdag 25 juli: Lutin Plop
* Woensdag 01 augustus: Lutin Plop
* Woensdag 08 augustus: Lutin Bric
* Woensdag 15 augustus: Lutin Bric

Plopsa Indoor Hasselt

Bij regen of hitte is Plopsa Indoor Hasselt de ideale bestemming. De talloze attracties in dit overdekte themapark bieden uren plezier, onafhankelijk van het weer! Buitengewoon veel binnenpret.