Dagrecord voor Plopsa Coo

Het mooie weer zorgde gisteren voor een ongeziene toestroom in Plopsa Coo. Ruim 8.000 bezoekers genoten van de talrijke attracties, het nieuwe pleintje Vieux Coo en het Plopsa-Zandsculpturenfestival. Lokale inwoners waaronder Herman M, de voorzitter van de kerkfabriek van Coo, spreken over een nooit geziene toeristenstroom.

Aan parkingplaatsen was er echter geen gebrek. Naast de eigenlijke parking van Plopsa Coo, werd er ook gebruik gemaakt van twee nabijgelegen velden. De lokale politie werd gemobiliseerd om het verkeer in goede banen te leiden.

De bezoekers kwamen niet alleen dankzij het mooie weer, maar ook dankzij de nocturne het Feest van de Waterval. Het park bleef daardoor open tot 23:00 uur. Dit betekende extra plezier op de attracties, extra animatie en een muzikaal vuurwerk als afsluiter!

Plopsa Coo beleeft een schitterend seizoen. Het park ontving inmiddels al 50% meer bezoekers dan vorig jaar en stevent wellicht af op 300.000 bezoekers. Het laatste jaar voor de overname ontving het park 150.000 bezoekers.

Plopsa-Zandsculpturenfestival

Het Plopsa Zandsculpturenfestival wordt enorm gewaardeerd door de bezoekers. De reacties zijn uitermate positief. De eerste twee weken van juli ontving het Plopsa-Zandsculpturenfestival zo’n 30.000 bezoekers. Een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Het Plopsa-Zandsculpturenfestival is dit jaar nog groter. De bezoekers wandelen langs prachtige taferelen waarbij ze kennis maken met Samson&Gert, Bumba, Kabouter Plop, Piet Piraat en hun vrienden. De zandsculpturen zijn gemaakt met speciaal ‘vierkant’ zand. Maar liefst 120 vrachtwagens zand uit de diepte van de Maas werden hiervoor speciaal aangevoerd naar Plopsa Coo.

Nocturnes op woensdag

Met het Feest van de Waterval pakt Plopsa Coo voor het eerst uit met nocturnes. Dit evenement gaat elke woensdag tot en met 15 augustus door en belooft telkens een bontgekleurd spektakel te worden. De allerkleinsten laten zich verrassen door een Franstalige Studio 100-artiest. ‘s Avonds animeren een valkenier, een vuurspuwer en de lokale folkloristische groep Blanc Moussis de bezoekers en als apotheose siert een muzikaal vuurwerk de Amblèvevallei.

Tickets

Een toegangsticket voor het Plopsa-Zandsculpturenfestival kost slechts € 2,00! Het Plopsa-Zandsculpturenfestival kan echter ook bezocht worden met de Puntenkaart of met de voordelige formule van het all-in ticket van Plopsa Coo.

De toeristische site Plopsa Coo is gratis toegankelijk. De attracties afzonderlijk zijn te betalen. Het tarief verschilt per attractie. Bezoekers kunnen hiervoor een Puntenkaart kopen. Een all-in ticket biedt de bezoekers de gelegenheid een hele dag te genieten van alle attracties. Dit all-in ticket kost € 20,00 in het hoogseizoen tot en met 2 september. Tijdens het laagseizoen betaal je € 19,00 voor een all-in ticket. Tickets kunnen besteld worden via de website: www.plopsa.be. Vorig jaar verwelkomde het park 225.000 bezoekers.

Comments are closed.