BonBon Land verkocht

De voormalige eigenaar van het park, Michael Spangsberg, meldt: "Het was een moeilijke beslissing om te nemen. Bonbon Land was een deel van m’n leven maar ik ben nu blij dat het park in handen komt van experts".

Het hoofdkwartier van Parques Reunidos zit in Madrid en het concern is onder andere eigenaar van Bobbejaanland, Parque Warner Madrid en Mirabilandia. BonBon Land wordt het tweede Scandinavische park van de groep; Bo Sommerland was al eigendom van de Spanjaarden.

Met deze aankoop hoopt het concern te kunnen groeien naar 12 miljoen bezoekers per jaar. De totale omzet zal ongeveer 270 miljoen bedragen. In 2006 ontving Bonbon Land zo’n half miljoen bezoekers.

Op haar website meldt Parques Reunidos bovendien de aankoop van drie Engelse dierenattracties. Het gaat hierbij om The Aquarium of the Lakes (Windermere), The Blackpool Zoo en The Oceanarium of Bournemouth. De website maakt nog geen melding van de aankoop van BonBon Land.

Comments are closed.