Zomerplezier in Plopsa-parken

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne is nog t/m 2 september elke dag open van 10:00 tot 19:00 uur geopend. Tijdens de nocturnes blijft het park zelfs open tot 22:30 uur. De zomer in Plopsaland De Panne staat bol van de evenementen.

Zo zijn er de K3-Prinsessendagen op vrijdag 20 en 27 juli en vrijdag 3 en 10 augustus met ondermeer een Prinsessenparade en de enige Belgische optredens van K3 deze zomer. Een unieke kans om de meisjes van K3 te zien. Ook Doornroosje en Sneeuwwitje zijn van de partij.

Op zaterdag 21 en 28 juli en op zaterdag 4, 11, 18 en 25 augustus staan de Nocturnes op het programma. Iedere week zetten enkele acteurs van Studio 100 het Dorpsplein in vuur en vlam met een wervelende show. Ook Mega Mindy en Kobe halen wekelijks hun beste trucjes boven. Het programma;

* Zaterdag 21 juli: Kabouter Plop, Klus, Kwebbel en Lui
* Zaterdag 28 juli: Piet Piraat, Stien Struis, Berend Brokkenpap en Steven Stil
* Zaterdag 4 augustus: Spring
* Zaterdag 11 augustus: Piet Piraat, Stien Struis, Berend Brokkenpap en Steven Stil
* Zaterdag 18 augustus: Kabouter Plop, Klus, Kwebbel en Lui
* Zaterdag 25 augustus: Samson&Gert

Tijdens de nocturnes kunnen de bezoekers extra lang van de attracties genieten. De avond wordt bovendien afgesloten met een muzikaal vuurwerk.

Traditiegetrouw stellen ook Samson&Gert hun tenten op in De Panne. De Samson&Gert Zomershow loopt dagelijks in Plopsaland De Panne van 16 juli t.e.m. 26 augustus. Samen met de Burgemeester zetten Samson & Gert de zaal op stelten met hun dolle fratsen en beste hits! Afhankelijk van het aantal bezoekers loopt deze show tot 4 keer per dag in het Groot Theater.

Plopsa Coo

Plopsa Coo, het Waalse Plopsa-park bij de beroemde Watervallen, bruist eveneens van de activiteiten. Nog t/m 2 september kunnen de bezoekers er genieten van maar liefst vijf extra tijdelijke attracties: de SlingShot, de Rappe Rups, de Vortex, de Bumperboats en een Carrousel.

Het Plopsa-Zandsculpturenfestival loopt nog t/m 2 september. Maar liefst 120 vrachtwagens zand werden aangevoerd om de helden van Studio 100 in het zand te beeldhouwen. Ontmoet er Bumba, Samson&Gert, Big&Betsy, Piet Piraat, Plop en zijn vrienden… allemaal uit zand!

Met het Feest van de Waterval pakt ook Plopsa Coo voor het eerst uit met nocturnes. Dit evenement gaat elke woensdag van 18 juli t/m 15 augustus door en belooft telkens een bontgekleurd spektakel te worden. De allerkleinsten laten zich verrassen door een Franstalige Studio 100-artiest. ‘s Avonds animeren een valkenier en de lokale carnavalgroep "Blanc Moussis" de bezoekers en als apotheose siert een muzikaal vuurwerk de Amblèvevallei. Het programma;

* Woensdag 18 juli: Lutin Dordebou
* Woensdag 25 juli: Lutin Plop
* Woensdag 01 augustus: Lutin Plop
* Woensdag 08 augustus: Lutin Bric
* Woensdag 15 augustus: Lutin Bric

Plopsa Indoor Hasselt

Bij regen of hitte is Plopsa Indoor Hasselt de ideale bestemming. De talloze attracties in dit overdekte themapark bieden uren plezier, onafhankelijk van het weer! Buitengewoon veel binnenpret.

Comments are closed.