Archive for September, 2004

Hoog, hoger, Kingda Ka

Wednesday, September 29th, 2004

De bouw is al eventjes bezig, maar vandaag pas werden de details bekend gemaakt. Kingda Ka zal ‘s werelds hoogste achtbaan worden, het record afpakkend van Cedar Point’s legendarische maar ook beruchte Top Thrill Dragster.

Top Thrill Dragster, een ervaring van slecht enkele seconden, geplaagd door storingen en zelfs ongelukken. De Zwitsere fabrikant Intamin beweert alle kinkjes uit de kabel te hebben, en is er van overtuigd dat Kingda Ka weinig tot geen kinderziektes met zich mee zal brengen.

Volgens Kieran Burke, topman van het Six Flags concern, is Kingda Ka de eerste stap om Six Flags Great Adventure om te bouwen van een regioneel pretpark naar een wereldwijde bestemming. Men heeft op het hoofdkantoor dus grote verwachten van de 50 seconden durende rit van Kingda Ka.

De lay-out is relatief eenvoudig. De trein rijdt vanaf het station naar het lanceerterrein, wordt vervolgens gelanceerd naar 206 km/u en dendert dan de toren op, die we ook kennen van Top Thrill Dragster. Op weg naar beneden, vanaf het op 139 meter gelegen hoogste punt, maakt de baan een spiraal van 270 graden. Eenmaal beneden volgt nog een 39 meter hoge heuvel (ja, dat is een hoogteverschil van 100 meter!), waarna het weer is afgelopen. Voor meer informatie over de lay-out, zie de concept art.

NoLimits v1.5 is uit!

Wednesday, September 29th, 2004

NoLimits is het ambitieuze project van de Duitser Ole Lange. Het is, volgens velen, de meest realistische achtbaansimulator die er momenteel beschikbaar is. Echter, de laatste tijd werd de concurrentie sterker en sterker. De graphics werden beter, er werden meer en meer verschillende achtbaantypes beschikbaar. Tijd voor Ole om te bewijzen dat NoLimits écht de beste coastersim ter wereld is!

Dat bewijs komt in de vorm van update v1.5. En wat voor bewijs! De lijst met nieuwe features is lang, en wat het mooiste is; dit is pas het begin. Men is momenteel al hard bezig met het tweede deel van deze update. Nog meer nieuwe achtbaantypes, en een compleet redesign van de overige bestaande types.

In update v1.5 staat realisme voorop. Een aantal achtbanen zijn compleet opnieuw ontworpen, met ontzettend veel details. NoLimits ziet er nu beter uit dan ooit. Zelfs de remvinnen zien er levensecht uit, en bewegen ook nog eens precies zoals ‘the real thing’. Maar natuurlijk ontbreken ook nieuwe functies en coastertypes niet. Zo kan men nu eindelijk, na vele jaren zeuren, een shuttle coaster maken. Oftewel, een coaster die geen rondje maakt, maar op een zeker punt in de baan terugvalt.

Eigenlijk bevat update v1.5 te veel nieuwigheden om hier op te gaan noemen. Kijk daarom zelf! Maar wees gewaarschuwd, enkele van de op internet circulerende ‘keys’ werken niet meer. Mocht je NoLimits versie niet legaal zijn, dan is de kans groot dat je na de installatie van update v1.5 zit opgescheept met de demo. Eigen schuld, dikke bult…

NoLimits update v1.5 is te downloaden vanaf de officiële NoLimits site;
http://www.nolimitscoaster.de/download.htm

Demo RCT3 nu te downloaden

Monday, September 27th, 2004

Van het derde deel van de populaire RollerCoaster Tycoon reeks is sinds vandaag de demo te downloaden. In deze demo is slechts een speelbaar level te vinden. Na 45 minuten stopt de demo automatisch.

Download – 184MB

Download – 3d Gamers

Download – Gamesdomain

Download – Gamershell

Eerst nog wat meer informatie over het spel? Bezoek dan de officiele site van Rollercoastertycoon

Het spel wordt waarschijnlijk begin december gereleased.

Komst torenattractie Port Aventura bevestigd.

Friday, September 24th, 2004

Hoewel de geruchten al een tijdje de ronde deden is de keuze voor een toren opmerkelijk. Ook in Warner Brothers Movieworld en Terra Mitica staan al dergelijke attracties. Toch moet deze toren een karakteristiek gaan bevatten die uniek is in Europa. Wat dit gaat worden is nog niet bekend.

Meer informatie wordt een der komende weken verwacht.

Year One Edition

Monday, September 20th, 2004

Op 10 september jongstleden bestond Whoosh Magazine 1 jaar, dat wil zeggen, op die datum was het één jaar geleden dat de Pilot Edition uitkwam. Nu presenteren wij de Year One Edition, een verrassende editie met enkele bekende elementen. Zo zullen enkele artikelen uit de Pilot Edition wederom de revue passeren, deze keer in een iets moderner jasje. Maar ook nieuwe artikelen mogen niet ontbreken!

We nemen een exclusief kijkje achter de schermen van de Wonderlijke Efteling Show, de met de Big E Award onderscheiden theatershow van de Efteling. Ook deelt redacteur Andy zijn blik op de wereld met de rest van de wereld. Tevens mogen wij in deze editie met trots het Belgische stripfiguur Paljasken welkom heten in de Whoosh-familie. Oftewel, genoeg nieuwigheden om ook deze editie weer de moeite waard te maken.

Voor het lezen van het heb je – zoals gewoonlijk – Acrobat Reader nodig.

Enkele van de onderwerpen die in onze Year One Edition besproken worden:
– De revolutie van de stalen achtbaan.
– We leren vliegen in Air, Alton Towers’ vliegende achtbaan.
– Een exclusief kijkje achter de schermen van de Wonderlijke Efteling Show.
– Een nieuwe attractie met pit voor Plopsaland.
– De wereld gezien door de ogen van een ‘coasterfreak’.

Dit alles en nog veel meer staat in de Whoosh Magazine Year One Edition.

Veel leesplezier!

Het Wilde Westen in Bellewaerde

Saturday, September 18th, 2004

Het Wild Wild West festival is in zusterpark Six Flags Holland al een terugkerend evenement en de mensen van Bellewaerde hebben hier vorig jaar de kunst een beetje afgekeken en in dit jubileumjaar – Bellewaerde bestaat 50 jaar – is het aan de evenementenkalender toegevoegd. Geplaatst tussen het circus Florilegio (voor- en hoogseizoen) en net voor het Halloween-festival (oktober) het hele jaar iets bijzonders in Bellewaerde.

Het festival concentreert zich in de themagebieden Far West en Mexico, dat natuurlijk normaal al deze sferen uitstraalt, maar deze weekenden zelfs nog meer decoraties bevat. Hier vinden de hele dag door optredens plaats van countrymuziek- en countrydansgroepen. Her en der in deze themagebieden is er animatie. Zo kun je ineens midden in een westernscène terecht komen.
Voor elke soort cowboy is er wel wat wils: de softee-cowboy kan rondlopen op de markt, waar allerlei cowboy-snuisterijen te koop zijn, voor de stoere cowboys is er een echte rodeostier (mechanisch) te berijden en voor de te wilde cowboys staat de galg klaar.

Ietswat verder, bij uitgang C (dat is vanaf het park gezien het pad rechts langs de Los Piratas) heeft het Texas Rangers Frontier Battalion & Special Forces zijn kampement opgeslagen, op de “grote prairie”. Je kunt hier rondlopen om te kijken hoe het leven was ten tijde van dit battalion, dat werd opgericht na de Amerikaanse Burgeroorlog om de orde en veiligheid in Texas te handhaven. De drills en marsen, maar ook andere zaken die horen bij het leven in die tijd zijn te aanschouwen.

De Wild Wild West dag wordt een half uur voor sluitingstijd afgesloten met een parade waarin alle performers meelopen en je nog eens kunt zien hoe veel mensen in veelal prachtige kostuums je die dag hebben vermaakt. Een mooie afronding van een geslaagde themadag.
Het park is op zaterdag geopend van 10 tot 6 en op zondag van 10 tot 7. En vanaf de site van Bellewaerde kan een bon worden geprint waarmee je als volwassene voor het kindertarief naar binnen kunt.

Oktoberfest en oudere bezoekers gratis in Movieworld (Persbericht)

Wednesday, September 15th, 2004

Op 18, 19, 25 en 26 september kan de liefhebber van duits volksvermaak zijn lol op. Naast genieten van het gebruikelijke duitse witbier en de Bretzeln wordt er op deze dagen van 12 tot 5 opgetreden door mannen in lederhosen opgetreden. De kapel “Franzl Waigel uns seine bayrische Löwen”treden live op het podium bij de Marienhof.

Onder het motto “Zondag in Hollywood” krijgen gasten vanaf 60 jaar op vertoon van een identificatiebewijs op zondag vrije toegang de rest van het seizoen tot het park.

Voor gezinnen met jonge kinderen is vrijdag weer een kortingsdag: kijk op de site voor meer info hierover.

Looney Tunes nemen afscheid van Six Flags Holland (Persbericht)

Wednesday, September 15th, 2004

De Looney Tunes wonen al vijf seizoenen in Six Flags Holland
De Looney Tunes, die sinds 2000 op het park wonen, zijn al vijf seizoenen het
handelsmerk van Six Flags Holland. Ze verwelkomen iedere openingsdag om 10.00 uur de
bezoekers. Dit gebeurt op feestelijke wijze met muziek en uiteraard veel handjes,
handtekening en foto’s. In Bugs Bunny Wereld, met attracties helemaal in thema en
speciaal voor de kleine helden, zijn de huisjes van de Looney Tunes te vinden. Bugs
Bunny woont in een huisje omgeven door enorme wortels, Sylvester en Tweety wonen in
Granny’s House. Kinderen kunnen hun favoriete Looney Tunes hier ontmoeten.

Overname van de Six Flags Europese Divisie
Vanaf het nieuwe seizoen 2005 zullen de Looney Tunes dus niet meer te zien zijn in
Six Flags Holland. Dit heeft te maken met de overname van de Six Flags Europese
Divisie, die onlangs aangekocht werd door de investeringsmaatschappij Palamon
Capital Partners. De Europese Divisie opereert sinds dien onder de nieuwe naam
“StarParks”. Nu Six Flags Holland dus geen onderdeel meer is van Six Flags Inc. zal
er aan het einde van het seizoen niet alleen afscheid worden genomen van de naam Six
Flags, maar ook van de Looney Tunes.

Nieuwe naam en characters blijven nog even een verrassing*
Medio november zal er meer bekend worden gemaakt over de nieuwe naam en de nieuwe
characters van het park. Tot die tijd blijft het allemaal nog even een verrassing*
Wat al wel bekend is, is dat het park vanaf het nieuwe seizoen nog meer
entertainment, plezier en beleving zal bieden voor de hele familie!

Neem nog in september of oktober afscheid van de Looney Tunes
Voor de liefhebbers en fans van Bugs Bunny, Tweety, Sylvester, Daffy Duck en
Tazmanian Devil zit er maar 1 ding op* Voor de laatste keer een handtekening vragen,
op de foto gaan met de Looney Tunes of een dikke knuffel geven… het kan nog in
september en oktober!

Openingstijden
Let op het park is niet iedere dag geopend in september en oktober

September: Deze maand staat volledig in het teken van het Festival “Wild Wild West”.
Het park is iedere vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur geopend.

Oktober: In oktober griezelt Six Flags Holland tijdens het “Halloween Horror Fest”.
Het park is iedere vrijdag, zaterdag en zondag en vanaf 15 oktober dagelijks geopend
vanaf 10.00 uur. Vanaf 15 oktober is het park op vrijdag en zaterdag extra lang
geopend tot 22.00 uur in verband met het Halloween Horror Fest! Op de laatste
openingsdag van dit seizoen, 31 oktober, is het park tevens tot 22.00 geopend.