Archive for February, 2005

Waterbaan Europa-Park heet "Atlantica"

Monday, February 28th, 2005

Bij de grote wedstrijd waarin de deelnemers mochten stemmen op een aantal voorgestelde namen, stemde maar liefs 77% op de naam "Atlantica". De andere namen, "Navigato" en "Aquaypse", scoorden respectievelijk 16 en 7 procent van de stemmen.

Europa-Park, dat dit jaar maar liefst 30 jaar bestaat, opent op 19 maart haar deuren voor seizoen 2005.

Bellewaerde toont El Volador

Sunday, February 27th, 2005

El Volador is een nieuwe attractie in het Mexicaanse Themagebied. De Dancing Queen en een klok hebben hiervoor het veld moeten ruimen. De naam is ontleend aan “la danze de los voladores”, een vruchtbaarheidsdans die in een Mexicaans dorp wordt uitgevoerd door gevederde mannen. Vier mannen (eigenlijk 5, maar de vijfde blijft bovenin) klimmen in een 40 meter hoge paal. Bovenin slaat elk een touw (dat boven vast zit) 13 maal om zijn lichaam. De vijfde man brengt de paal in (draai)beweging en al draaien ontwikkelen de mannen hun lijnen. In totaal dus 4 x 13 is 52 slagen. Voor elke week 1. Deze draaibeweging rond de paal is dus de naamgever voor El Volador. Het kerkje van het dorp lijkt overigens sprekend op 1 van de gevels aan het plein in Bellewaerde, dus ze staat er zeker op zijn plaats. De fictieve vogelkop op de attractie heeft mexicaanse motieven meegekregen.

De komst is mede ingegeven door de wensen van de bezoekers, welke afgelopen jaar uitgebreid zijn gepeild. Het bleek dat de bezoekers doorgaans zeer tevreden waren, maar dat ze wel graag een nieuwe innovatieve attractie wilden zien. Ook wilden ze meer mascotte’s in het park. Dit laatste zal overigens ook gebeuren; met de terugkeer van het hooggewaardeerde circus Il Florileggio, met een nieuwe show, komen ook een aantal mascottedieren als een olifant en een zebra Koning Leeuw vergezellen.

Het idee achter de attractie zelf, een Huss Topple Tower, onstaat in 2000. In 2003 start het project definitief, en de eerste wordt dus eind maart 2005 in gebruik genomen, in Bellewaerde. Keuringsinstantie T ÜV is door middel van controles en testen continu bij het project betrokken en zal dat blijven tot de oplevering in maart. De totale constructie is 20 meter hoog, en de vogelkop die op de toren zelf staat, is 6 meter groot. Wie er zelf 1 in zijn tuin wil moet rekening houden met een vermogen van 120 kW. en een rekening van circa 2,5 miljoen euro. De totale attractie weegt overigens 210 ton, waarvan 120 ton voor rekening komt van het contragewicht van de toren. In twee compartimenten bevinden zich in totaal 1700 loodblokken, opgevuld met 25 ton zand.

De constructie kent 3 draaibewegingen, en een slingerbeweging. De hele paal draait om zijn as, en slingert heen en weer. De ring met zitplaatsen draait zelf ook nog eens, en ook de kop die op de attractie staat draait zelfstandig, en wel zodanig dat als de paal op zijn laagste punt is, de snavel van de vogel naar beneden wijst. De ringvormige gondel biedt plaats aan 40 personen, die tussen de 1,20 en 1,95 meter lang zijn.

De rit start met een beweging langs de paal, recht omhoog, tijdens welke de gondel ook gewogen wordt en die vervolgens begint te draaien met een snelheud van ca. 9 omwentelingen per minuut. Na 15 seconden wordt het hoogste punt bereikt en begint ook de mast te draaien (o,5 omwenteling per minuut), tegengesteld aan de gondel, en te tuimelen. De volledige mast buigt tot ca 60 grade naar beneden, en gaat daarna weer omhoog, om vervolgens door te slaan naar de andere kant. Afhankelijk van het gewicht van de gondel duurt een tuimeling 10 tot 15 seconden, waarbij geldt dat hoe zwaarder de gondel is, hoe trager de tuimelbeweging verloopt. Totale tuimeltijd is 60 seconden, waarna de toren weer in rechtopstaande stand komt en de gondel weer naar beneden zakt. Totale ritduur is daarmee anderhalve minuut. Voor in- en uitstappen in totaal wordt eenzelfde hoeveelheid tijd ingeschat, waarmee de capaciteit dus uitkomt op 800 personen per uur.
Rond de attractie worden fonteinen aangelegd, en de toren zelf komt op een verhoging te staan, de rijk voorzien is van een mexicaans sfeertje. Watervallen uit decoraties in de muur en fonteinen maken het geheel af. Het plein zelf wordt ook flink aangepakt, zodat het geheel een fris geheel vormt. Werkzaamheden aan de thematiek zullen waarschijnlijk tot in april doorlopen.

Drievliet investeert 5 miljoen

Saturday, February 26th, 2005

Het merendeel van de investering wordt uitgegeven aan de nieuwe thematische achtbaan, de Dynamite Express. Deze achtbaan is speciaal voor Drievliet ontworpen en de rails loopt over en onder andere attracties door. De thematisering van de achtbaan zal onder andere bestaan uit diverse mijnschachten en rotspartijen en sluit naadloos aan op het thema van de naastgelegen attractie de Kopermijn.
Tevens wordt er dit seizoen flink geïvesteerd in nieuwe shows in het Parktheater van Drievliet en in verbe
teringen van infrastructuur en bestaande attracties. Familiepark Drievliet verwacht het huidige bezoekersaantal van ca. 450.000 per jaar tenminste te continueren.

De achtbaan Dynamite Express is in de sector attractieparken één van de grootste investeringen in Nederland die dit jaar wordt gedaan. Het is alweer de vierde achtbaan voor het familiepark en speciaal voor Drievliet ontworpen en gebouwd door de firma Mack uit Duitsland. Tijdens de rit dender je met grote snelheid door bergen en dalen van een verlaten mijn. In de oude wagons van de trein herleef je het avontuur van de mijnwerkers in het wilde westen. De achtbaan sluit aan op de bestaande attractie de Kopermijn, waarvan de mijnwagons vanaf een 20 meter hoge mijnschacht met 60 kilometer per uur naar beneden razen.
De Dynamite Express heeft een speciaal veiligheidssysteem in de wagons waardoor avonturiers vanaf 1 meter al een rit kunnen maken door de mijn. De trein heeft 22 zitplaatsen en per dag kunnen zo’ n 6000 bezoekers van Drievliet een rit maken in deze nieuwe achtbaan. Lange wachtrijen worden door de hoge capaciteit beperkt. De Dynamite Express is volgens de strengste veiligheidseisen ter wereld gebouwd en door het Duitse certificeringsinstituut TÜV gekeurd en vrijgegeven. Drievliet verwacht de achtbaan in de maand mei in gebruik te kunnen nemen.

Het podium van het Parktheater is dit seizoen ingericht voor grote magische trucs en illusies tijdens de nieuwespectaculaire Christian Farla Magic & Illusions Show. Nederlands kampioen Illusionisme Christian Farla zal, samen met zijn assistentes, het publiek versteld doen staan met grote verdwijn- en verschijnacts. De show wordt dagelijks gepresenteerd in schoolvakanties en op feestdagen. De première is op Eerste Paasdag om 13.30 uur. Het Drievliet seizoen start op 25 maart aanstaande.

NoLimits Coaster 1.5.5 is uit

Friday, February 25th, 2005

Dankzij deze update bevat NoLimits inmiddels 18 verschillende achtbaantypes, en is waarschijnlijk de populairste achtbaansimulator op de markt. Dat NoLimits geen spel is, maar een echte simulator wordt wel bewezen door het feit dat ook professionele achtbaanbouwers gebruik maken van de software om hun creaties aan (potentiële) klaten te presenteren.

In update 1.5.5 zijn ook enkele kleinere bugs verholpen, en zijn enkele verbeteringen aangebracht aan het vertex-paneel. Ook zijn twee nieuwe standaardbanen (Bobbejaanland’s Typhoon en de legendarische Olympia Looping, en is de standaardbaan Kumba bijgewerkt.

Deze update is, net als alle andere updates, gratis te downloaden voor eigenaars van het spel. De download kan zowel op nolimitscoaster.com als op thrillnetwork.com gevonden worden.

Voor slechts $29,95 kan de NoLimits Coaster simulatie software gekocht worden op de officiële site.

Nieuw: Donderstenen in Avonturenpark Hellendoorn

Tuesday, February 22nd, 2005

Het nieuwe avontuur is De Donderstenen. Houd je goed vast in deze spannende achtbaan. Voor je het in de gaten hebt, komen de stenen tot leven. Ze vliegen best hoog met je tussen de bomen door..maar, hoor jij dat ook? Zei die boom nu wat? De Donderstenen is er helemaal voor het gezin. Deze familie-achtbaan is namelijk speciaal voor iedereen die (nog) niet over de kop durft. De nieuwe achtbaan, is net als zijn voorganger, van het merk Zierer.

In de vroege zomer presenteert Avonturenpark Hellendoorn o.a. in het Gouden Theater Paleis bruisende familievoorstellingen. Zo is het lachen geblazen met Kok Kareltje en zijn vrienden in de nieuwe spelshow Kiekaballa. Ook zijn Anatevka, Michel van Grinsven en illusionist Georges Hilaul er met hun eigen shows.

Je eigen tv-helden in het echt zien? Dat kan met de Meet & Greets in het park. Brum, Bob de Bouwer, Bobo, SpongeBob, ze zijn er allemaal. En wat dacht je van de dames Clover, Alex en Sam? Totally Spies komt echt! Houdt voor de exacte data de evenementenkalender op de website goed in de gaten.

Na het grote succes van vorig jaar hebben de heksen en al het andere gespuis besloten om Avonturenpark Hellendoorn de hele maand oktober om te toveren tot Heksendoorn! Als dat maar goed gaat met al dat gegriezel en gespook.

In 2005 is het dus zorgeloos genieten voor iedereen. Gasten kunnen weer op hun gemak een hele dag in het park doorbrengen met de meer dan 30 attracties, shows en entertainment. Voor stoere waaghalzen die wel over de kop durven, is er de Tornado! En in de wildwaterbanen Sungai Kalimantan en Canadian River beleef je spetterende waterpret. Wil je je even helemaal uitleven? Ga dan naar de 3 Geheime Torens. Klim tussen de toppen van de bomen naar uitkijktorens en boomhutten. Misschien ontdek je daar je eigen geheim!

En de allerkleinste avonturiers beleven onder toezicht van onze medewerkers, de grootste avonturen in hun eigen ‘parkje in het park’: Dreumesland. O ja, vergeetvooral niet even gezellig te funshoppen, lekker te eten en drinken of gewoon mensen te kijken. Kom maar langs als je durft!

Avonturenpark Hellendoorn is geopend van 25 maart t/m 30 oktober van 10.00 tot 17.00/18.00 uur. In de zomer van 25 juli t/m 21 augustus zelfs tot 19.00 uur. De entreeprijs vanaf 3 jaar is ? 16,50 per persoon en in juli en augustus ? 17,50 per persoon. Kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis evenals 55+ die op de vrijdag langs willen komen. Senioren (65+) en gehandicapten krijgen 50% per persoon korting op de normale entreeprijs. Kijk voor de exacte openingsdagen- en tijden op de website van het park.

Ti Ta Tovenaar in de Efteling

Tuesday, February 22nd, 2005

Deze musical wordt gebaseerd op de succesvolle serie van begin jaren ’70, maar wordt een geheel eigentijdse versie. Vanaf half november van dit jaar staat de avondvullende familievoorstelling TiTaTovenaar op de planken van het Efteling Theater en is daarmee de opvolger van De Kleine Zeemeermin.

De hang naar vroeger tijden doet nostalgie herleven. Aan deze wens van het grote publiek wordt op velerlei wijzen gehoor gegeven. Succesvolle series van destijds worden herhaald, maar worden ook op andere wijzen nieuw leven ingeblazen, bijvoorbeeld in de vorm van musicals. Met deze gedachten vonden Efteling Theater Producties en V&V Entertainment elkaar. Efteling wil het recentelijk ingeslagen pad vervolgen, door weer een nieuwe avondvullende professionele familiemusical aan te bieden. Bovendien had de Efteling de wens TiTaTovenaar als musical te brengen. V&V Entertainment, dat vorig jaar het succesvolle “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?” bracht, verwierf de rechten van TiTaTovenaar voor de musical en had de wens de tweede Nederlandse theaterproducent te zijn met een vaste locatie voor 1 van haar producties. En aangezien beide partijen dezelfde hoge kwaliteitseisen voorstaan, is samenwerking een logische stap.

TiTaTovenaar

Welke oudere jongere kent het niet: “Mijn vader is een tovenaar, een TiTaTovenaar”en vooral ook “Dan doe ik dit… en alles staat stil.” Dat is wat Tika altijd zegt. Tika kan toveren, net als haar vader. Zij wonen samen in een luchtkasteel en beleven in de musical een nieuw avontuur. De serie verscheen begin jaren ’70 voor het eerst op tv en was direct een enorm succes. Ton Lensink speelde destijds de rol van TiTaTovenaar, Maroesja Lacunes de rol van Tika en Barry Stevens de rol van Kwark. De muziek voor de serie werd gecomponeerd door Joop Stokkermans en het script werd geschreven door Lo Hartog van Banda. De inmiddels 88 jarige Lo Hartog van Banda reageert: “Ik ben verguld met het feit dat TitaTovenaar nu als musical wordt gebracht. Het voegt een nieuwe dimensie toe aan mijn geesteskind. Theater is weer een andere, nieuwe uitdaging. Voor mij is het belangrijk dat de magie van vroeger wordt overgebracht. Je moet aan de nostalgie tegemoet komen.”

TiTaTovenaar past bij uitstek in het Efteling Theater omdat het een sprookjesachtig concept is dat in een nieuw jasje wordt gestoken. Bovendien zal het alle drie de generaties aanspreken, de ouders van toen, de ouders van nu en de ouders van de toekomst.

De Efteling

De Efteling zette twee jaar geleden haar eerste stappen in de theaterwereld. Zij had toen de primeur met de musical Doornroosje, een productie van Studio 100. Deze musical is met enthousiasme ontvangen en is succesvol geweest. In november 2004 had vervolgens de musical ‘De Kleine Zeemeermin’ haar première. een coproductie van Efteling en Studio100. De bestaande versie werd compleet aangepast aan het Nederlandse publiek en verrijkt met bekende Nederlandse sterren. De Kleine Zeemeermin is nog te zien t/m 3 april a.s. Met TiTaTovenaar gaat Efteling Theater Producties (waarvoor directeur Olaf Vugts en hoofd Entertainment Jeroen Zwartjes verantwoordelijk zijn) weer een stapje verder, zij gaat samen met V&V Entertainment een compleet nieuwe productie maken.

V&V Entertainment

V&V Entertainment, het bedrijf van Albert Verlinde en Roel Vente, bestaat inmiddels meer dan 5 jaar en heeft diverse succesvolle producties op haar naam staan waaronder de musicals Piaf en Hello Dolly! Voor volgend jaar staat de familiemusical Annie gepland, allen overigens reizende producties. Met het eerder genoemde ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’, dat goed was voor zo’n 220.000 bezoekers, draagt V&V het Nederlands cultuurgoed een warm hart toe. De samenwerking met Efteling Theater Producties voor de musical TiTaTovenaar in een theater op een vaste locatie is dus een belangrijke stap voorwaarts in de groei van dit theaterproductiebedrijf.

Cholera-uitbraak in Hamburg Dungeon

Saturday, February 19th, 2005

Ee nieuw gedeelte moet de bezoekers vanaf Pasen de verschrikkelijke uitwerking van de Cholera verduidelijken, die in 1892 in de Hanse-stad woedde. Bijna 8.000 mensen werden toendertijd slachtoffer van deze vreselijk ziekte. Het gedeelte zal niet alleen een barak herbergen, maar zal ook een nieuwe speler ten tonele voeren, die de gasten kippenvel zal bezorgen.

Maat er worden ook talrijke speciale effecten in de show ingebouwd. Er is bijvoorbeeld een nieuw pest-lijk, dat er niet alleen verbazingwekkend echt uitziet, maar door techniek uit Zwitserland de bezoekers de stuipen op het lijf jaagt.
De executie van de beruchte Klaus Störtebeker zal nog ijzingwekkender , bij de grote brand van1842 zullen de nieuwe verbrande lijken opvallen en ook de klapperen deuren en vensters zullen de bezoekers een onheilspellend gevoel geven.
“We wachten in spanning af hoe de mensen op de nieuwe effecten reageren”, vertelt Stephanie Hopp, General Manager van de Hamburg Dungeon.

De Hamburg Dungeon is een reis naar het verleden en begint met een rit in in gammele lift. Na deze rit voor waaghalzen beleven de bezoekers de verschrikkingen van de pest een de inquisitie en van de grote brand van 1842. De vloed van 1717 beleeft de bezoeker vanuit een bootje .

Deze reis door de donkere geschiedenis van Hamburg is van 11 tot 18 uur te beleven in de Hamburg Dungeon, in het Speicherstadt-gedeelte.

DJ Tiësto lanceert Space Mountain: Mission 2!

Thursday, February 17th, 2005

Op 16 april 2005 voert de beste DJ van de Wereld, Tiësto, op spectaculaire wijze zijn eigen Space Mountain 2 missie uit: hij geeft een concert in het hart van het Disneyland Park. Tijdens dit concert draait hij niet alleen zijn eigen Space Mountain 2 mix, maar ook een selectie van zijn andere werk.

Tiësto’s Space Mountain 2 Concert combineert het beste van de Magic van Disney en de Magik Muzik van Tiësto. Als het Disneyland Park op zaterdag 16 april sluit voor de gewone bezoekers, opent ze haar poorten weer voor Tiësto fans uit heel Europa. Het concert begint met een intro van de Franse DJ Bob Sinclar. Vanaf een speciaal ontworpen podium voor het Kasteel van Doornroosje draait Tiësto vervolgens een drie uur durende set. Special Effects, lasers, lichten, visuals, vuurwerk en gastoptredens maken dit bijzondere optreden nog indrukwekkender. Zowel Disney als Tiësto verleggen hun grenzen om de concertbezoekers een éénmalig en uniek concert te garanderen.

Voor meer informatie over Tiësto’s Space Mountain 2 concert of om te reserveren, surfen Tiësto en Disney fans uit heel Europa naar www.tiestoatdisney.com. Nederlandse Tiësto fans boeken al vanaf € 119,- per persoon het Tiësto concert in het Disneyland Park, een 2 daags onbeperkt Disney ticket en een overnachting en continentaal ontbijt in een Disney hotel.