Drievliet investeert 5 miljoen

Het merendeel van de investering wordt uitgegeven aan de nieuwe thematische achtbaan, de Dynamite Express. Deze achtbaan is speciaal voor Drievliet ontworpen en de rails loopt over en onder andere attracties door. De thematisering van de achtbaan zal onder andere bestaan uit diverse mijnschachten en rotspartijen en sluit naadloos aan op het thema van de naastgelegen attractie de Kopermijn.
Tevens wordt er dit seizoen flink geïvesteerd in nieuwe shows in het Parktheater van Drievliet en in verbe
teringen van infrastructuur en bestaande attracties. Familiepark Drievliet verwacht het huidige bezoekersaantal van ca. 450.000 per jaar tenminste te continueren.

De achtbaan Dynamite Express is in de sector attractieparken één van de grootste investeringen in Nederland die dit jaar wordt gedaan. Het is alweer de vierde achtbaan voor het familiepark en speciaal voor Drievliet ontworpen en gebouwd door de firma Mack uit Duitsland. Tijdens de rit dender je met grote snelheid door bergen en dalen van een verlaten mijn. In de oude wagons van de trein herleef je het avontuur van de mijnwerkers in het wilde westen. De achtbaan sluit aan op de bestaande attractie de Kopermijn, waarvan de mijnwagons vanaf een 20 meter hoge mijnschacht met 60 kilometer per uur naar beneden razen.
De Dynamite Express heeft een speciaal veiligheidssysteem in de wagons waardoor avonturiers vanaf 1 meter al een rit kunnen maken door de mijn. De trein heeft 22 zitplaatsen en per dag kunnen zo’ n 6000 bezoekers van Drievliet een rit maken in deze nieuwe achtbaan. Lange wachtrijen worden door de hoge capaciteit beperkt. De Dynamite Express is volgens de strengste veiligheidseisen ter wereld gebouwd en door het Duitse certificeringsinstituut TÜV gekeurd en vrijgegeven. Drievliet verwacht de achtbaan in de maand mei in gebruik te kunnen nemen.

Het podium van het Parktheater is dit seizoen ingericht voor grote magische trucs en illusies tijdens de nieuwespectaculaire Christian Farla Magic & Illusions Show. Nederlands kampioen Illusionisme Christian Farla zal, samen met zijn assistentes, het publiek versteld doen staan met grote verdwijn- en verschijnacts. De show wordt dagelijks gepresenteerd in schoolvakanties en op feestdagen. De première is op Eerste Paasdag om 13.30 uur. Het Drievliet seizoen start op 25 maart aanstaande.

Comments are closed.