Cholera-uitbraak in Hamburg Dungeon

Ee nieuw gedeelte moet de bezoekers vanaf Pasen de verschrikkelijke uitwerking van de Cholera verduidelijken, die in 1892 in de Hanse-stad woedde. Bijna 8.000 mensen werden toendertijd slachtoffer van deze vreselijk ziekte. Het gedeelte zal niet alleen een barak herbergen, maar zal ook een nieuwe speler ten tonele voeren, die de gasten kippenvel zal bezorgen.

Maat er worden ook talrijke speciale effecten in de show ingebouwd. Er is bijvoorbeeld een nieuw pest-lijk, dat er niet alleen verbazingwekkend echt uitziet, maar door techniek uit Zwitserland de bezoekers de stuipen op het lijf jaagt.
De executie van de beruchte Klaus Störtebeker zal nog ijzingwekkender , bij de grote brand van1842 zullen de nieuwe verbrande lijken opvallen en ook de klapperen deuren en vensters zullen de bezoekers een onheilspellend gevoel geven.
“We wachten in spanning af hoe de mensen op de nieuwe effecten reageren”, vertelt Stephanie Hopp, General Manager van de Hamburg Dungeon.

De Hamburg Dungeon is een reis naar het verleden en begint met een rit in in gammele lift. Na deze rit voor waaghalzen beleven de bezoekers de verschrikkingen van de pest een de inquisitie en van de grote brand van 1842. De vloed van 1717 beleeft de bezoeker vanuit een bootje .

Deze reis door de donkere geschiedenis van Hamburg is van 11 tot 18 uur te beleven in de Hamburg Dungeon, in het Speicherstadt-gedeelte.

Comments are closed.