Archive for January, 2005

K1 in Efteling’s Kleine Zeemeermin

Monday, January 31st, 2005

Een vol Efteling Theater, dat voor de helft bestond uit enthousiaste kinderen, liep helemaal warm voor het Belgische idool. Kathleen heeft met haar K3 collega’s al eerder stappen op het musicalpodium gezet, in voorstellingen als Doornroosje en De Drie Biggetjes.
Kathleen zal tot en met eind februari i.p.v. Kim-Lian deel uitmaken van de 20-koppige Zeemeermincast. "Ik heb er enorm veel zin in. Het is misschien wat wennen om zonder Kristel en Karen op het podium te staan, maar nu K3 met de zwangerschap van Kristel in een wat rustiger vaarwater komt, heb ik er de tijd voor."

De rol van Sanne-Moon heeft eveneens een nieuwe invulling gekregen. Hetty Feteris speelt sinds kort de rol van dochter van de zeeheks Anne-Moon. Zij won onder andere in 1997 de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival en speelde in de musicals Sonneveld (met Jos Brink), Pluk van de Petteflet en Dolfje Weerwolfje. Mariska van Kolck zal als alternate in de komende periode nog wel enige malen de zeeheks zijn.

De twee uur durende musical staat geprogrammeerd in het Efteling Theater op woensdagmiddag, donderdag- en vrijdagavond en in het weekend. In de krokusvakantie is er iedere dag, behalve maandag, een voorstelling.

Walibi officieel Nederlander

Monday, January 31st, 2005

Al enkele maanden is de marketing-afdeling van Walibi World druk bezig om de naamsverandering en de nieuwe mascotte in de aandacht te krijgen. Eerder al deed Walibi mee aan een nieuwjaarsduik, en natuurlijk was hij aanwezig tijdens de jaarlijkse Vakantiebeurs in de Jaarbeurs te Utrecht.

Zie onderstaand persbericht voor meer informatie over de nieuwste publiciteitsactie van de marketing-afdeling van Walibi World;

Nederland heeft er binnenkort een nieuwe inwoner bij. Het gaat hier niet om een pasgeboren baby of een nieuwe immigrant, het gaat hier om Kangoeroe Walibi. Deze nieuwe held van het Flevolandse themapark Walibi World (voormalig Six Flags Holland) wordt 2 februari aanstaande officieel ingeschreven door burgemeester de Jonge van gemeente Dronten.

Nog niet eerder vertoond in de wereld
"Voor zover ik het kan nagaan is de officiële inschrijving van een Kangoeroe, zoals Walibi, een unieke gebeurtenis in Nederland en zelfs in de wereld. Wij zijn er trots op deze oranje held in onze gemeente te mogen verwelkomen", aldus burgemeester de Jonge van gemeente Dronten. "Om deze gebeurtenis te vieren, nodig ik daarom samen met Walibi geïnteresseerden en natuurlijk alle kinderen uit de buurt uit."

Om 14.00 uur zal voor het gemeentehuis in Dronten een ballonnenwedstrijd worden georganiseerd en kan iedereen alvast kennis maken met Walibi, onze nieuwste inwoner, die Nederland nog veel plezier zal gaan bezorgen!

Fanaten trotseren weer en wind in 24-uurs race

Monday, January 31st, 2005

Toverland heeft twee achtbanen. De ene is een indoor-achtbaan, Boomerang genaamd, bestemd voor de wat jongere kinderen en de andere is de vorig jaar geopende Booster Bike, die buiten staat.

Boomerang
Acht kinderen in de leeftijdscategorie tot 16 jaar begonnen vol goede moed aan de uitdaging. Uiteraard de grote vraag: zouden ze de vermoeidheid, de verveling en natuurlijk de misselijkheid kunnen trotseren. Waar op de andere achtbaan al snel klappen vielen ging het binnen urenlang goed. Enige tijd na de pauze met avondeten – er zaten er toen zo’n 9 uur op – sloeg de misselijkheid toe bij 1 van hen. Later moet er nog 1 afhaken, na behoorlijke aandrang van het hulppersoneel.
Uiteindelijk wisten dus 6 van de 8 kandidaten de 24 uur vol te houden. Er zaten er toen 650 ritten op.

Booster Bike
Het is het laatste weekend van januari, en Toverland heeft 8 mensen zo gek gevonden om te gaan proberen om 24-uur op een achtbaan te zitten. Sterker nog: er moest uit de aanmeldingen worden geloot. Deze achtbaan staat buiten, is voorzien van een lancering, en de zitpositie is als op een motor op deze Booster Bike. Je hoeft geen kenner te zijn om in te zien dat het hier een ware uitdaging gaat, waarbij ook het weer moet worden getrotseerd.
Vol goede moed ging het internationale gezelschap – naast 5 Nederlanders, waarvan twee vrouwen, deden er ook 2 belgen en een duitser mee – van start. Maar al na drie kwartier viel de eerste deelnemer af, misselijk. Na een uur was het de EHBO die een tweede deelnemer deed stoppen en weer een uur later is het voor nog 2 mensen te veel geworden. Toen waren er nog 4 deelnemers over, de twee Belgen, de Duitser en 1 Nederlandse. Zorgen bij de organisatie van Toverland, dat de Challenge in het honderd zag lopen. Het pauzeschema werd aangepast aan de barre weersomstandigheden.
De vier hielden het als groep lang vol: door ijzel, door sneeuw, door kou, door regen en door mist. Maar na ruim 19 uur moest de laatste Nederlandse deelneem(st)er afhaken. Ook hier had de EHBO een grote vinger in de pap. Toen het langzaam licht werd, en de poorten van het park weer bijna open gingen werd het duidelijk dat de drie overgebleven heren het wel zouden redden. De kleur op het gelaat kwam weer terug; de aanmoedigingen werden luider en de pers kwam.
Om 12 uur werd het allerlaatste rondje, nummer 363 gereden, voorin de achtbaan. De uitdaging zat er op. Wat veel achtbaanliefhebber vooraf voor schier-onmogelijk hadden gehouden, is deze drie deelnemers toch gelukt.

Meer over deze coasterchallenge in één van de komende edities van Whoosh Magazine.

Superman: the Ride wordt…

Sunday, January 30th, 2005

Enkele andere nieuwtjes zijn dat de attracties Double Invertor en Tornado uit het park gaan verdwijnen. De door storingen geplaagde attractie Tomahawk mag dus blijven. Ook zullen alle borden in het park vervangen worden door borden met daarop de mascotte Walibi. Ook worden enkele vijvers vergroot en/of aangepast.

Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de nieuwe attractie, Splash Battle, in volle gang. Walibi World zal op goede vrijdag haar poorten voor het eerst openen.

Toverland wint TourNed Attractie-Award 2004

Tuesday, January 11th, 2005

Tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs Utrecht is bekend gemaakt dat nieuwkomer Toverland is beoordeeld als ‘beste’ attractie van Nederland. Andere genomineerden waren de Efteling, Walibi World en Billy Birdpark Hemelrijk. De prijs bestaat onder meer uit een kunstwerk van de Maastrichtse beeldend kunstenaar Ton Freens.

Attractiepark Toverland heeft in mei 2001 haar deuren voor publiek geopend. De unieke combinatie van attracties en uitgebreide dagrecreatie in een grotendeels overdekt park is een weergaloos succes gebleken. Sinds de opening heeft het park tot het afgelopen hoogseizoen al meer dan 700.000 bezoekers mogen ontvangen. Reden te meer om uit te breiden en het park op de Europese kaart te zetten. Een grootschalige uitbreiding genaamd Magic Forest, inclusief 5,5 hectare Tovertuin is dan ook in het eerste weekend van juli 2004 gerealiseerd.

Innovatie en expansie
De jury vermeldt in haar rapport, dat men het reuze knap te vinden om na zo’n korte tijd van openstelling een verdubbeling te realiseren van de onderneming en daarmee een grote speler te worden in markt van dagrecreatie. Daarnaast is het bijzonder dat juist de oprichter van Toverland vanuit een geheel andere branche de diep gekoesterde wens een attractie te bezitten heeft gerealiseerd.
Verder stelde de jury dat het concept van Toverland zo goed is overdacht dat er een onderscheidend product is gerealiseerd, terwijl er al zo’n ruim aanbod is. Toverland staat voor innovatie, durf en staat garant voor een dag vertier voor kinderen, waarbij ook aan het plezier van de ouders is gedacht.

ToerNed
ToerNed is een federatie waar een 40 tal Nederlandse dagrecreatiebedrijven bij zijn aangesloten. ToerNed kent onder andere attractieparken, musea, binnenspeeltuinen, rondvaartbedrijven en organisatoren van buitenactiviteiten als leden. ToerNed heeft als doel de bekendheid van haar leden onder het Nederlands publiek te vergroten en fungeert als platform voor kennisuitwisseling. De federatie is in 1970 opgericht.

Award
Doel van deze Award is het goede kwaliteitsniveau van de Nederlandse attracties te onderstrepen en tevens een extra impuls te geven aan de kwaliteit en attractiviteit van de Nederlandse dagrecreatiebedrijven.

De jury heeft bij het vaststellen van de genomineerden en de uiteindelijke winnaar gelet op de volgende aspecten:

  • Originaliteit en aantrekkelijkheid van de attractie
  • Vernieuwende aspecten in het productconcept (produktontwikkeling)
  • Wijze van promotie, publieksbenadering
  • Algeheel kwaliteitsniveau van de exploitatie

Eerdere Award Winnaars:

  • 2001 – Heineken Experience, Amsterdam
  • 2002 – Land van Ooit, Drunen
  • 2003 – Ravotapia/Ouwehands Dierenpark, Rhenen

En nu dus:

  • 2004 – Toverland Sevenum

Opnieuw bezoekersrecord Europapark

Tuesday, January 11th, 2005

Met 300.000 bezoekers is de Winteropening opnieuw een succes geworden. Ruim 10 % meer bezoekers dan het vorig jaar, reden om de openingstijden te verlengen.

Europa-Park-Chef Roland Mack: “We zien een duidelijke trend tot korte vakanties. Bijna 1 op de 4 bezoekers blijft minstens 2 dagen in “Europa-Park”. Deze ontwikkeling is opnieuw een bevestiging dat het park een goede keus heeft gemaakt het Colosseo, het nieuwste parkhotel met 1450 bedden, te bouwen. Het zal het eerste hotel zijn dat het hele jaar openblijft. Met een bezettingsgraad van 90 % zijn de hotels zeer succesvol.
Roland Mack: ” We bieden deze speciale vorm van korte vakanties voor vrijwel elke leeftijdscategorie, van kleinkind tot grootvader. ”

Op 19 maart opent het park opnieuw de poorten en beginnen de “Endlich wieder offen”-weken. Dan met een nieuwe attractie, de splash.

Disneyland Resort Parijs kondigt nieuwe attracties aan

Tuesday, January 11th, 2005

Buzz Lightyear
Al een bekende attractie in de Amerikaanse parken, maar ook in Parijs zal deze attractie verschijnen. Het is een interactieve darkride, waarbij de bezoekers moeten schieten op doelen en op deze wijze het heelal beschermen tegen de boosaardige Zog. Naam wordt "Buzz Lightyear’s Laser Blast". Opening zal plaatsvinden in 2006.

Toon Studios
De nu nog erg kleine Studio’s krijgen een uitbreiding in 2007. Hier maken de gasten kennis met tekenfilms vanuit ingewijden-standpunt. In deze werk-studio zijn de cast en crew je "favoriete toons". De attractie is bedoeld films om je heen tot leven te brengen. De omschrijving is dus nogal vaag, maar belooft in ieder geval een unieke attractie.

Tower Of Terror
De absolute topattractie in het Studio’s park in Orlando is ongetwijfeld Twilight Zone Tower of Terror. Ook Japan en Anaheim hebben inmiddels de toren gekregen, en in 2008 is Parijs aan de beurt. Een uitbreiding van formaat dus, letterlijk en figuurlijk, voor de Walt Disney Studios.

2005 – Mack Powered Coaster naar Drievliet

Tuesday, January 11th, 2005

De baan wordt 262 meter lang en de maximale hoogte zal 11 meter bedragen. De layout strekt tot aan de magic cinema en zal voornamelijk boven attracties als de huidige treintjesbaan lopen. De layout is speciaal voor het park ontworpen.

Inmiddels is het oude waterorgel en ballenbak verdwenen. Het station van de nieuwe baan zal dan ook op die plek verschijnen. De ingang van de paardenbaan is iets verplaatst om voldoende ruimte te krijgen.
De thematisering sluit aan bij die van de Kopermijn en zal dus ook een mijntrein-uiterlijk krijgen. Het zal de eerste achtbaan van dit type in Nederland worden. Bij onze zuiderburen vinden we ze in Bobbejaanland en Plopsaland. De treinen zijn niet zo lang als de meesten van dit type. De trein zal bestaan uit 5 treintjes, waarvan 1 locomotief., waardoor de maximumcapaciteit per rit 22 personen bedraagt. De zitplaatsen zijn voorzien van separate beugels, zoals deze ook in De Draak in Plopsaland zijn toegepast.