Toverland wint TourNed Attractie-Award 2004

Tijdens de vakdag van de Vakantiebeurs Utrecht is bekend gemaakt dat nieuwkomer Toverland is beoordeeld als ‘beste’ attractie van Nederland. Andere genomineerden waren de Efteling, Walibi World en Billy Birdpark Hemelrijk. De prijs bestaat onder meer uit een kunstwerk van de Maastrichtse beeldend kunstenaar Ton Freens.

Attractiepark Toverland heeft in mei 2001 haar deuren voor publiek geopend. De unieke combinatie van attracties en uitgebreide dagrecreatie in een grotendeels overdekt park is een weergaloos succes gebleken. Sinds de opening heeft het park tot het afgelopen hoogseizoen al meer dan 700.000 bezoekers mogen ontvangen. Reden te meer om uit te breiden en het park op de Europese kaart te zetten. Een grootschalige uitbreiding genaamd Magic Forest, inclusief 5,5 hectare Tovertuin is dan ook in het eerste weekend van juli 2004 gerealiseerd.

Innovatie en expansie
De jury vermeldt in haar rapport, dat men het reuze knap te vinden om na zo’n korte tijd van openstelling een verdubbeling te realiseren van de onderneming en daarmee een grote speler te worden in markt van dagrecreatie. Daarnaast is het bijzonder dat juist de oprichter van Toverland vanuit een geheel andere branche de diep gekoesterde wens een attractie te bezitten heeft gerealiseerd.
Verder stelde de jury dat het concept van Toverland zo goed is overdacht dat er een onderscheidend product is gerealiseerd, terwijl er al zo’n ruim aanbod is. Toverland staat voor innovatie, durf en staat garant voor een dag vertier voor kinderen, waarbij ook aan het plezier van de ouders is gedacht.

ToerNed
ToerNed is een federatie waar een 40 tal Nederlandse dagrecreatiebedrijven bij zijn aangesloten. ToerNed kent onder andere attractieparken, musea, binnenspeeltuinen, rondvaartbedrijven en organisatoren van buitenactiviteiten als leden. ToerNed heeft als doel de bekendheid van haar leden onder het Nederlands publiek te vergroten en fungeert als platform voor kennisuitwisseling. De federatie is in 1970 opgericht.

Award
Doel van deze Award is het goede kwaliteitsniveau van de Nederlandse attracties te onderstrepen en tevens een extra impuls te geven aan de kwaliteit en attractiviteit van de Nederlandse dagrecreatiebedrijven.

De jury heeft bij het vaststellen van de genomineerden en de uiteindelijke winnaar gelet op de volgende aspecten:

  • Originaliteit en aantrekkelijkheid van de attractie
  • Vernieuwende aspecten in het productconcept (produktontwikkeling)
  • Wijze van promotie, publieksbenadering
  • Algeheel kwaliteitsniveau van de exploitatie

Eerdere Award Winnaars:

  • 2001 – Heineken Experience, Amsterdam
  • 2002 – Land van Ooit, Drunen
  • 2003 – Ravotapia/Ouwehands Dierenpark, Rhenen

En nu dus:

  • 2004 – Toverland Sevenum

Comments are closed.