Fanaten trotseren weer en wind in 24-uurs race

Toverland heeft twee achtbanen. De ene is een indoor-achtbaan, Boomerang genaamd, bestemd voor de wat jongere kinderen en de andere is de vorig jaar geopende Booster Bike, die buiten staat.

Boomerang
Acht kinderen in de leeftijdscategorie tot 16 jaar begonnen vol goede moed aan de uitdaging. Uiteraard de grote vraag: zouden ze de vermoeidheid, de verveling en natuurlijk de misselijkheid kunnen trotseren. Waar op de andere achtbaan al snel klappen vielen ging het binnen urenlang goed. Enige tijd na de pauze met avondeten – er zaten er toen zo’n 9 uur op – sloeg de misselijkheid toe bij 1 van hen. Later moet er nog 1 afhaken, na behoorlijke aandrang van het hulppersoneel.
Uiteindelijk wisten dus 6 van de 8 kandidaten de 24 uur vol te houden. Er zaten er toen 650 ritten op.

Booster Bike
Het is het laatste weekend van januari, en Toverland heeft 8 mensen zo gek gevonden om te gaan proberen om 24-uur op een achtbaan te zitten. Sterker nog: er moest uit de aanmeldingen worden geloot. Deze achtbaan staat buiten, is voorzien van een lancering, en de zitpositie is als op een motor op deze Booster Bike. Je hoeft geen kenner te zijn om in te zien dat het hier een ware uitdaging gaat, waarbij ook het weer moet worden getrotseerd.
Vol goede moed ging het internationale gezelschap – naast 5 Nederlanders, waarvan twee vrouwen, deden er ook 2 belgen en een duitser mee – van start. Maar al na drie kwartier viel de eerste deelnemer af, misselijk. Na een uur was het de EHBO die een tweede deelnemer deed stoppen en weer een uur later is het voor nog 2 mensen te veel geworden. Toen waren er nog 4 deelnemers over, de twee Belgen, de Duitser en 1 Nederlandse. Zorgen bij de organisatie van Toverland, dat de Challenge in het honderd zag lopen. Het pauzeschema werd aangepast aan de barre weersomstandigheden.
De vier hielden het als groep lang vol: door ijzel, door sneeuw, door kou, door regen en door mist. Maar na ruim 19 uur moest de laatste Nederlandse deelneem(st)er afhaken. Ook hier had de EHBO een grote vinger in de pap. Toen het langzaam licht werd, en de poorten van het park weer bijna open gingen werd het duidelijk dat de drie overgebleven heren het wel zouden redden. De kleur op het gelaat kwam weer terug; de aanmoedigingen werden luider en de pers kwam.
Om 12 uur werd het allerlaatste rondje, nummer 363 gereden, voorin de achtbaan. De uitdaging zat er op. Wat veel achtbaanliefhebber vooraf voor schier-onmogelijk hadden gehouden, is deze drie deelnemers toch gelukt.

Meer over deze coasterchallenge in één van de komende edities van Whoosh Magazine.

Comments are closed.