2005 – Mack Powered Coaster naar Drievliet

De baan wordt 262 meter lang en de maximale hoogte zal 11 meter bedragen. De layout strekt tot aan de magic cinema en zal voornamelijk boven attracties als de huidige treintjesbaan lopen. De layout is speciaal voor het park ontworpen.

Inmiddels is het oude waterorgel en ballenbak verdwenen. Het station van de nieuwe baan zal dan ook op die plek verschijnen. De ingang van de paardenbaan is iets verplaatst om voldoende ruimte te krijgen.
De thematisering sluit aan bij die van de Kopermijn en zal dus ook een mijntrein-uiterlijk krijgen. Het zal de eerste achtbaan van dit type in Nederland worden. Bij onze zuiderburen vinden we ze in Bobbejaanland en Plopsaland. De treinen zijn niet zo lang als de meesten van dit type. De trein zal bestaan uit 5 treintjes, waarvan 1 locomotief., waardoor de maximumcapaciteit per rit 22 personen bedraagt. De zitplaatsen zijn voorzien van separate beugels, zoals deze ook in De Draak in Plopsaland zijn toegepast.

Comments are closed.