Archive for December, 2005

Brand in Disney hotel

Wednesday, December 28th, 2005

Een 10,5 meter hoge kerstboom in de entreehal was in brand gevlogen.

Mensen moesten uren buiten wachten in de kou, soms zonder schoenen of kleren aan. Door de brand zijn twee licht gewonden gevallen. In het hotel ontstond rook- en waterschade.

Nieuws uit het filmpje;

De brand in het hotel brak omstreeks 3.00 (Amerikaanse tijd) in de nacht uit. Al vrij snel leek het een grote brand maar nadat alles geblust was bleek het wel mee te vallen. De grote kerstboom in de lobby was zwaar beschadigd even als het omliggende deel van de lobby. Alle slaapkamers van dit hotel zijn nog in tact en men verwacht dat iedereen rond 7.00 (Amerikaanse tijd) weer het hotel kan betreden.

Disney verwacht dat de lobby zelf binnen enkele dagen weer is opgeknapt.

Semi-hoogste achtbaan sluit!

Sunday, December 25th, 2005

De High Roller werd op 29 april 1996 met veel bombarie geopend op de bovenste verdiepingen van een wolkenkrabber in Las Vegas; de zeer opvallende Stratosphere Tower. De baan, gelegen op een hoogte van 226 meter groeide uit tot een publiekstrekker maar na de toevoeging van o.a. een S&S Power Tower en een extreme zweefmolen verloor de baan zijn aantrekkingskracht. Nu is dus bekend geworden dat de baan zijn laatste rondjes ingaat en een mogelijke vervanger al in de planning staat, wat dit precies gaat worden is nog onbekend.

Hiermee komt een veelbesproken baan tot zijn einde, want deze creatie van het Italiaanse S&MC komt door zijn unieke locatie in veel verschillende documentaires voor. Overigens was de locatie vanaf het begin wel zijn enige kracht, want in 1996 was een snelheid van nog geen 50 km/h en een lengte van 264 meter echt niks meer speciaals. We zijn benieuwd met welke noviteit ze vanaf volgend jaar de aandacht willen trekken.

Wereldwijde Bouwputten

Wednesday, December 21st, 2005

Veel foto’s, korte teksten . . .

Dat is het motto van deze bouwspecial. De reden hiervoor is simpelweg dat er weinig nieuws is over de bouwprojecten. Veel statistieken zijn in de vorige edities al gemeld en bovendien ligt de bouw op het moment op sommige plekken stil vanwege de kou. Dit neemt niet weg dat we nog veel leuk materiaal hebben liggen van de bouwprojecten, want in de afgelopen maand is er nog wel iets gebeurd!

Abisimo – Parques des Attractiones

Intussen heeft Parques des Attractiones iets meer vrijgegeven over hun nieuwe attractie. Zo is er een naam verschenen voor deze machine, maar ook heeft men meer info vrijgegeven over de attractie zelf. Zo zal de baan 46 meter hoog worden en een topsnelheid bereiken die rond de 105 km/h gaat liggen. De baan moet begin 2007 klaar zijn en met het bouwtempo wat men op dit moment handteerd moet dit zeker gaan lukken.

Black Mamba – Phantasialand

Sinds eind oktober heeft men in Phantasialand de bouw weer opgepakt van Black Mamba. In oktober gebeurde er weinig omdat er andere bouw werkzaamheden waren. Nu is men echter harder bezig dan ooit. Bijna de hele achtbaan is gebouwd, vorige week is de looping afgerond. Het wordt steeds duidelijker dat deze achtbaan een snelheidsmachine gaat worden, compact maar intens!

Tatsu – SixFlags Magic Mountain

Tatsu is de nieuwe achtbaan voor SixFlags Magic Mountain. Met deze toevoeging komt het aantal achtbanen in dit park op 17 te staan. Dat van deze 17 achtbanen er 5 niet werken dat is bijzaak, Magic Mountain is weer in het bezit van het record “meeste achtbanen in een park”. Tatsu wordt een flying coaster van B&M. Dit zal de meest intenste flying coaster worden die ooit is gebouwd.

Met zijn hoogte van ruim 50 meter zal de baan uit iedere hoek van het park te zien zijn. De topsnelheid ligt rond de 100 km/u en dit is knap hard voor een flying coaster. Bedenk hier 5 inversies en 1097 meter baan bij en je hebt een topper van formaat. Tatsu zal in 2006 zijn eerste vluchten maken.

Superman the escape – Warner Bros Movie World Australia

Over 2 weken verdwijnt deze achtbaan uit de bouwspecials, want dan staat de baan gepland te openen. In de afgelopen maand zijn er verschillende testen geweest met de baan en deze waren stuk voor stuk succesvol. Technisch gezien kan de achtbaan open, maar men is nu nog druk doende met het thematiseren van de achtbaan. Het logo staat er in ieder geval al, en de wachtrijen volgen over 2 weken wel!

Steath – Thorpe Park

Thorpe Park had zich een strak schema opgesteld bij de bouw van hun nieuwe achtbaan. Eind 2005 moest de pull-through (een karretje door de baan heen bewegen voor controle op obstakes of oneffenheden) voltooid zijn en in 2006 zou men de baan op volle snelheid gaan testen. De tests op volle snelheid zijn vervroegd, afgelopen week verschenen de eerste foto’s van een werkende Stealth op het internet, inclusief inzittenden!

Goliath – SixFlags Over Georgia

De top van de lifthelling is gelegd en intussen staat ook de tweede heuvel al van de Goliath. De bouw gaat hard in Georgia. Ook het weer zit mee, op dit moment blijft de kou nog uit in dit deel van Amerika waardoor men hard kan doorwerken aan deze baan.

Expedition Everest – Animal Kingdom

Welkom in het Disney deel, hierin 3 Disney projecten die kort onder de loep worden genomen. Het eerste project is Expedition Everest, de nieuwe achtbaan voor Animal Kingdom. De achtbaan is klaar en de eerste ritten met mensen zijn voltooid. Vanaf februari zullen er soft openings zijn om de attractie te testen en kinderziektes eruit te halen. Volgens geruchten staat er een gigantische Jeti in de berg, maar er is nog geen foto geweest met bewijs hiervan.

Leuk detail, links de foto van 9 januari 2005, rechts de foto van afgelopen week!

Tower of Terror – Walt Disney Studios

De bouw van de Tower of Terror in de Walt Disney Studios staat op dit moment in de vijfde versnelling. Bijna 24 uur per dag wordt er gewerkt aan de toren en men bouwt ongeveer met een meter per 2 dagen. Dit is ook wel te zien op de foto’s, zeker wanneer je gaat vergelijken met de afbeeldingen van een maand terug. Volgens planning moet half januari het hoogste punt bereikt zijn. Daarna kan de afwerking beginnen.

Tower of Terror – Tokio Disney Sea

Niet alleen in Parijs is men bezig met een Tower of Terror. Ook in Tokio staat een toren klaar om in gebruik genomen te worden. In Disney Sea is men druk bezig met de afwerking van hun Tower of Terror. Deze toren zal in gotische stijl worden afgewerkt en hiermee absoluut niet lijken op de andere torens die over de wereld te vinden zijn. Dit unieke project wordt even als de Tower in Parijs midden in een bestaand park gebouwd.

Met dank aan CoasterPlace voor het gebruik van de foto’s.

Druk, drukker, drukst!

Monday, December 19th, 2005

Halloween was een groots succes in Disney. In plaats van een feestavond had men er twee ingepland, en beide avonden waren zo goed als uitverkocht. Ook op de dagen zelf zat het park stampvol, bezoekersaantallen van 70.000 per dag waren geen uitzondering en deze trend lijkt zich voort te zetten.

Sinds 5 december heeft het park moeite om de grote toestoom van bezoekers in de hand te houden. Al enkele dagen heeft men de poorten van het park voortijdig moeten sluiten omdat het park vol zat. Wachttijden van ruim 2 uur waren dan ook geen uitzondering meer. Disney verwacht dat de drukte zal blijven tot na de kerstperiode in het pretpark.

TV-spot Bellewaerde bekroond

Sunday, December 4th, 2005

De apen zetten de attracties in werking, olifanten wiegen heen en weer in het vliegend schip, giraffen amuseren zich op de roetsjbaan en de nieuwe attractie El Volador zie je tegen de achtergrond van het maanlicht.

Bellewaerde Park is zeer tevreden met de prestigieuze prijs. De spot zal ook de volgende jaren nog gebruikt worden om promotie te maken voor het pretpark.

Bron: Het Nieuwsblad

Goed nieuws voor Alton Towers

Thursday, December 1st, 2005

In eerste instantie was het voor Alton Towers toegestaan om maximaal één keer per jaar een vuurwerkvoorstelling te houden. Dit is nu verhoogd naar drie keer per jaar en tevens mag men een onbeperkt aantal concerten houden. Ook is de grens van geluidsoverlast verhoogd van 32 dB naar 40 dB en is de boete van 5000 pond verlaagd naar 3500 pond.

De BALPPA (British Association of Leisure Parks, Piers and Attractions) heeft een waarschuwing naar de leden gestuurd dat deze zaak een aanleiding kan zijn voor andere mensen om een rechtzaak te beginnen tegen een recreatiegebied naar aanleiding van het geluidsoverlast.