Archive for July, 2005

ThrillPas houders krijgen vergoeding

Thursday, July 28th, 2005

Sinds vandaag worden er brieven verstuurd naar alle ThrillPas houders waarin Walibi World een alternatief aanbied. Dit is een korting van 30 euro op de toegangsprijs van 52,50 euro voor het festival Mysteryland dat op 27 augustus op het Floriade terrein in Haarlemmermeer gehouden wordt.

Ook kan er gekozen worden voor een vrijkaart voor Walibi World. Wanneer er voor de vrijkaart wordt gekozen moet de ontvangen brief worden ingevuld en ingestuurd waarna je binnen twee weken je toegangsticket toegestuurd krijgt. Ook is het mogelijk om de brief mee te meenemen naar de infobalie in Walibi World waar dan een toegangskaart opgehaald kan worden.

Bron: CoasterPlace

G-Force opent in Drayton Manor

Wednesday, July 27th, 2005

Maurer Söhne kreeg de opdracht om een achtbaan te bouwen op een zo klein mogelijk oppervlak. Dit lukte ze door middel van de nieuwe X car coaster techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat op zijn kop hangen geen pijnlijke ervaring wordt, maar een prettige sensatie. De eerste baan van dit type opende in Skyline Park en kreeg de toepasselijke naam Sky Wheel. De simpele layout van deze baan (lifthelling – inline twist – drop – remmen) is zo gemaakt dat de baan later kan worden aangepast naar een langere layout.

In Drayton Manor is ervoor gekozen om dit principe niet toe te passen. De baan zoals hij er nu staat zal altijd zo blijven, niet alleen omdat de ruimte er niet is, maar ook omdat Drayton Manor liever investeerd in nieuwe attracties dan in aanpassingen van oude. De rode baan met grijze supports tekent nu de skyline naast de Maelstrom die al in het park te vinden was. Voor deze nieuwe baan moest de Klondyke Gold Mine het veld ruimen. Deze Pinfari achtbaan had zijn beste tijd dan ook wel gehad. Na een flinke opknapbeurt is de Klondyke Gold Mine verplaatst naar het Engelse Funland Amusement Park.

G-Force is een baan van slechts 385 meter lang; de rit is dan ook na 50 seconden al afgelopen. De maximum hoogte van 25 meter wordt bereikt aan de top van de lifthelling waarna de trein met een snelheid van 70 kilometer per uur naar beneden raast. Hierna volgt een opmerkelijke heuvel waarna de cuban-eight wordt getrotseerd. Als laatste volgen nog 2 bochten waarna de remmen alweer zijn bereikt. Het klinkt allemaal niet zo spannend, maar toch zijn de kritieken over deze baan lovend.

Maurer Söhne hoopt binnenkort nog meer X car coasters te kunnen verkopen.

Dollywood breidt uit!

Wednesday, July 27th, 2005

Thunderhead, een baan die is gebouwd door GCI (Great Coasters International), uniek vanwege zijn layout en een aantal aparte manouvres. De treinen zijn zo gesegmenteerd dat er per karretje een setje wieltjes onder zit, dit zorgt ervoor dat er veel krappere bochten mogelijk zijn en dat de trein sneller van richting kan veranderen. Tegen alle verwachtingen in is de baan opvallend soepel. Bij de opening in 2004 durfde Dolly Parton het niet aan, maar al duizenden andere mensen hebben de baan wel getrotseerd.

Het succes van Thunderhead wordt niet onder stoelen of banken gestoken door Dollywood. Een nieuwe doelgroep is aangeboord. In tegenstelling tot de vergrijzende bezoekers die tot 2003 kwamen hebben nu ook vele jongeren het park weten te vinden. Om deze groep nog meer aan te spreken is er besloten om in 2006 nogmaals een uibreiding te doen in het park. Twee nieuwe attracties worden toegevoegd en een totaal nieuw themagebied geopend. De kosten worden geschat op ongeveer 20 miljoen dollar.

Het nieuwe themagebied zal aangekleed worden als een verlaten mijngebied. Hierin komen 2 nieuwe attracties, een Huss Topple Tower en een Gerstlauer Euro-Fighter. De achtbaan zal bijna volledig indoor zijn en ook vele effecten bevatten zoals vonkenregens, vuur en water. Ook zal deze baan uitgerust worden met een drop van 95 graden net zoals de Typhoon in Bobbejaanland. Het thema van de baan zal een oud en versleten transportsysteem zijn waar de gasten op worden meegenomen. De rit verloopt natuurlijk niet helemaal zonder problemen.

Timber Terror is een Huss Topple Tower die volledig gethematiseerd aan dit gebied zal worden toegevoegd. Het principe Topple Tower kennen we al van Bellewaerde waar dit jaar El Volador is geopend. Timber Terror zal gethematiseerd worden als boomstam die nog in het transportwater moet vallen. In het water liggen en staan al vele boomstammen overeind en ook de fonteinen worden niet vergeten om de angstige bezoeker nat te spuiten.

Op het moment worden er al voorbereidingen getroffen voor de nieuwe projecten van Dollywood. Wanneer de bouw gaat starten is nog niet helemaal bekend maar men verwacht dat dit rond november zal zijn.

Tilburg in volle vaart!

Wednesday, July 27th, 2005

Ook op Roze Maandag was er topdrukte met bijna 300.000 bezoekers. De gemeente en expoitanten zijn dan ook al voorzichtig tevreden over het resultaat tot nu toe.

Er is dit jaar veel veranderd in Tilburg. De opstelling van de attracties is op de schop gegaan om de hele kermis een ander uiterlijk te geven. Het reuzenrad, wat overigens dit jaar niet van Snep is, staat op het NS-plein vlak naast de Eclipse. Ook de afsluiters van de kermis zijn veranderd. Als laatste grote punt heeft men besloten om de nostalgische kermis uit te breiden, die loopt nu al vanaf de weg naar het stadhuisplein.

Ook zijn er dit jaar opvallend veel vervangers. Al stond er in vele lijsten vermeld dat de Magic zou komen, hij staat er niet. Ook de Nautilus en Sound Machine zijn vervangers van attracties die onverwachts niet konden komen; de Cool & Fresh, Over the Top, Space Roller en 2 Fast 2 Furious lieten het afweten. Dit maakt de kermis er niet minder op, net als vorig jaar gaat het dit jaar ook weer om 230 vermaakzaken die klaar staan voor het toegestroomde publiek!

Afgelopen maandag was de vijftiende Roze Maandag in Tilburg, dit lustrum werd dan ook groots gevierd. Glennis Grace opende de festiviteiten en net als ieder ander jaar vlogen de wuppies ook dit jaar weer over de toonbank. Dit keer een iets andere versie, een gouden kroontje sierde het bolletje stof. Het COC verkocht roze armbandjes om aandacht te vragen voor de kloof tussen homo’s en hetero’s. Ook deze armbandjes verkochten goed en na verloop van tijd kleurde de hele kermis roze. Op dit evenment kwamen uiteindelijk een slordige 300.000 mensen af!

Dinsdag was de gehandicapten middag, op deze middag is het makkelijker voor gehandicapten om de kermis te bezoeken. Ritprogramma’s worden aangepast en gehandicapten worden geholpen met instappen en uitstappen vanuit de attracties. Ook gelden er speciale tarieven. Woensdag is het de kinderdag, op deze dag zijn alle kinder-attracties te bezoeken voor de prijs van 1 euro of minder. Ook komt Totally Spies om op de kermis handtekeningen uit te delen en met de kinderen op de foto te gaan.

De dagen hierna (donderdag tot zondag) zijn er geen activiteiten meer. Om 23:00 uur op zondag zal de kermis afgesloten worden met een groots vuurwerk. De Tilburgse Kermis 2005 is tot nu toe al zeer succesvol ondanks het slechte weer. Men hoopt toch op beter weer in het afsluitende weekend!

Kingda Ka; the long wait is over?

Tuesday, July 26th, 2005

Het heeft menig achtbaanliefhebber in zijn ban gehouden. Zal Kingda Ka nog heropend worden dit seizoen? ‘s Werelds hoogste en snelste baan stond sinds een incident tijdens een test op 8 juni j.l. stil en gezien de geruime schade werd de reparatietijd op enkele maanden geschat. De schade ontstond toen een bout tijdens een lancering los liet en een zwaar plastic deel vrij kwam en in volle vaart tegen de onderzijde van de trein werd geslagen. Hierbij werden zowel de remmen bij de launch als de trein aanzienlijk beschadigd. In latere interviews weigerde het park antwoord te geven op de vraag of bezoekers mogelijk gevaar hebben gelopen. Die vraag was volgens het management "hypothetisch" en behoefde geen antwoord.

De reparatie liet langere tijd op zich wachten omdat het merendeel van de beschadigde onderdelen gemaakt moest worden door specialisten van het Zwitserse bedrijf Intamin AG. Tevens werden de gewraakte bouten vergroot en vermeerderd in de hoop verdere problemen te voorkomen. Nu zijn ze dan eindelijk klaar met alle reparaties en de tests kunnen beginnen alvorens binnen enkele weken de attractie weer geopend zal worden voor publiek.

Medewerkers van het park en van bouwer Intamin begonnen afgelopen week met testen en inmiddels wordt gemeld dat de baan volledige rondjes draait. Het wachten is nu op het vrijgeven van de baan na een grondige inspectie door lokale en regionale testinstanties. Tot die tijd zendt Six Flags Great Adventure geen reclamespotjes uit met Kingda Ka en melden ze zowel op hun website als buiten het park dat de baan gesloten is. Directeur Rick Curley geeft op de website inmiddels wel aan dat het lange wachten zijn einde nadert en bedankt het publiek voor hun geduld.

De vraag is nu of Kingda Ka zijn grootste kinderziektes gehad heeft of dat de baan net als zijn ietwat kleinere broertje Top Thrill Dragster een zorgenkindje blijft voor het park. De fans van het park wachten gespannen af…

Gezocht: de grootste lelijkerd van Nederland

Friday, July 22nd, 2005

De winnaar wordt vereeuwigd in het griezeltheater met een gipsafgietsel van zijn gezicht, maakte de Dungeon donderdag bekend. Lelijkerds of mensen die een heel eng gezicht kunnen trekken, mogen zich aanmelden op Fok.

De nieuwe attractie, die eind september de deuren opent, zoekt ook nog acteurs die mensen de stuipen op het lijf jagen, aldus een woordvoerster. De audities hiervoor vinden binnenkort plaats.

York, Edinburgh, Hamburg en Londen gingen Amsterdam al voor met een vestiging van het spookhuis. Bezoekers worden in de voormalige Nieuwezijds Kapel aan het Rokin op luchtige wijze geleid door de gruwelen van de Amsterdamse geschiedenis. Zo komen ze in aanraking met de pest, het veroordelen van heksen en de duistere kant achter de VOC-vloot.

"Go" voor miljoenenproject Land van Ooit

Friday, July 22nd, 2005

Het Land van Ooit in Drunen mag het miljoenenproject Tachtig Torens realiseren. Dit project zal bestaan uit een groot overdekt entertainment-complex. De provincie Noord-Brabant heeft woensdag ingestemd met de plannen.

Nu is het park vooral bestemd voor jonge kinderen, maar in de toekomst zullen ook volwassenen terecht kunnen in de wereld van Ooit.

Op het terrein van het Land van Ooit worden drie grote overdekte evenementenhallen gebouwd. Het gaat om een ontvangsthal, een hal in een arenavorm voor een circus en een rechthoekige hal voor concerten, een paardenconcours of congres.

Rond het terrein komen tachtig torens te staan uit de hele wereld, onder meer kerk- of kloostertorens. Ook het grootste Nederlandse pretpark de Efteling heeft enkele torens gedoneerd aan Ooit voor dit project. De plannen dateren al uit 1995 en kosten in totaal veertien miljoen euro. Medio 2007 is het project naar verwachting klaar.

Derde Gay Day in Movie Park Germany

Friday, July 22nd, 2005

Op 17 september 2005 zal het park in het teken van "Gay Day goes Broadway" staan. Op de NY Broadway stage is er een gevarieerd programma van live muziek, comedy en travestie.

Een hoogtepunt van deze dag zal het bezoek van het travestieicoon ‘Olivia Jones’ zijn. Andere optredens zullen verzorgd worden door ‘Kulturschock aus Köln’, ‘Edina Pop’, ‘Stephen Folkers’, ‘Stephan Runge’, ‘der Tanzsterne aus Leverkusen’, ‘der Stöckelgarde’ en ‘den Gay Sisters’.

Op het einde van de dag zal er een grote Gay Parade zijn waar iedereen aan kan deelnemen.

Iedereen die zich kenbaar maakt door middel van een regenboog (pin, shirt, etc) krijgt een korting op de normale entreeprijs (18,00 euro i.p.v. 25,00 euro).