"Go" voor miljoenenproject Land van Ooit

Het Land van Ooit in Drunen mag het miljoenenproject Tachtig Torens realiseren. Dit project zal bestaan uit een groot overdekt entertainment-complex. De provincie Noord-Brabant heeft woensdag ingestemd met de plannen.

Nu is het park vooral bestemd voor jonge kinderen, maar in de toekomst zullen ook volwassenen terecht kunnen in de wereld van Ooit.

Op het terrein van het Land van Ooit worden drie grote overdekte evenementenhallen gebouwd. Het gaat om een ontvangsthal, een hal in een arenavorm voor een circus en een rechthoekige hal voor concerten, een paardenconcours of congres.

Rond het terrein komen tachtig torens te staan uit de hele wereld, onder meer kerk- of kloostertorens. Ook het grootste Nederlandse pretpark de Efteling heeft enkele torens gedoneerd aan Ooit voor dit project. De plannen dateren al uit 1995 en kosten in totaal veertien miljoen euro. Medio 2007 is het project naar verwachting klaar.

Comments are closed.