Dollywood breidt uit!

Thunderhead, een baan die is gebouwd door GCI (Great Coasters International), uniek vanwege zijn layout en een aantal aparte manouvres. De treinen zijn zo gesegmenteerd dat er per karretje een setje wieltjes onder zit, dit zorgt ervoor dat er veel krappere bochten mogelijk zijn en dat de trein sneller van richting kan veranderen. Tegen alle verwachtingen in is de baan opvallend soepel. Bij de opening in 2004 durfde Dolly Parton het niet aan, maar al duizenden andere mensen hebben de baan wel getrotseerd.

Het succes van Thunderhead wordt niet onder stoelen of banken gestoken door Dollywood. Een nieuwe doelgroep is aangeboord. In tegenstelling tot de vergrijzende bezoekers die tot 2003 kwamen hebben nu ook vele jongeren het park weten te vinden. Om deze groep nog meer aan te spreken is er besloten om in 2006 nogmaals een uibreiding te doen in het park. Twee nieuwe attracties worden toegevoegd en een totaal nieuw themagebied geopend. De kosten worden geschat op ongeveer 20 miljoen dollar.

Het nieuwe themagebied zal aangekleed worden als een verlaten mijngebied. Hierin komen 2 nieuwe attracties, een Huss Topple Tower en een Gerstlauer Euro-Fighter. De achtbaan zal bijna volledig indoor zijn en ook vele effecten bevatten zoals vonkenregens, vuur en water. Ook zal deze baan uitgerust worden met een drop van 95 graden net zoals de Typhoon in Bobbejaanland. Het thema van de baan zal een oud en versleten transportsysteem zijn waar de gasten op worden meegenomen. De rit verloopt natuurlijk niet helemaal zonder problemen.

Timber Terror is een Huss Topple Tower die volledig gethematiseerd aan dit gebied zal worden toegevoegd. Het principe Topple Tower kennen we al van Bellewaerde waar dit jaar El Volador is geopend. Timber Terror zal gethematiseerd worden als boomstam die nog in het transportwater moet vallen. In het water liggen en staan al vele boomstammen overeind en ook de fonteinen worden niet vergeten om de angstige bezoeker nat te spuiten.

Op het moment worden er al voorbereidingen getroffen voor de nieuwe projecten van Dollywood. Wanneer de bouw gaat starten is nog niet helemaal bekend maar men verwacht dat dit rond november zal zijn.

Comments are closed.