G-Force opent in Drayton Manor

Maurer Söhne kreeg de opdracht om een achtbaan te bouwen op een zo klein mogelijk oppervlak. Dit lukte ze door middel van de nieuwe X car coaster techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat op zijn kop hangen geen pijnlijke ervaring wordt, maar een prettige sensatie. De eerste baan van dit type opende in Skyline Park en kreeg de toepasselijke naam Sky Wheel. De simpele layout van deze baan (lifthelling – inline twist – drop – remmen) is zo gemaakt dat de baan later kan worden aangepast naar een langere layout.

In Drayton Manor is ervoor gekozen om dit principe niet toe te passen. De baan zoals hij er nu staat zal altijd zo blijven, niet alleen omdat de ruimte er niet is, maar ook omdat Drayton Manor liever investeerd in nieuwe attracties dan in aanpassingen van oude. De rode baan met grijze supports tekent nu de skyline naast de Maelstrom die al in het park te vinden was. Voor deze nieuwe baan moest de Klondyke Gold Mine het veld ruimen. Deze Pinfari achtbaan had zijn beste tijd dan ook wel gehad. Na een flinke opknapbeurt is de Klondyke Gold Mine verplaatst naar het Engelse Funland Amusement Park.

G-Force is een baan van slechts 385 meter lang; de rit is dan ook na 50 seconden al afgelopen. De maximum hoogte van 25 meter wordt bereikt aan de top van de lifthelling waarna de trein met een snelheid van 70 kilometer per uur naar beneden raast. Hierna volgt een opmerkelijke heuvel waarna de cuban-eight wordt getrotseerd. Als laatste volgen nog 2 bochten waarna de remmen alweer zijn bereikt. Het klinkt allemaal niet zo spannend, maar toch zijn de kritieken over deze baan lovend.

Maurer Söhne hoopt binnenkort nog meer X car coasters te kunnen verkopen.

Comments are closed.