Tilburg in volle vaart!

Ook op Roze Maandag was er topdrukte met bijna 300.000 bezoekers. De gemeente en expoitanten zijn dan ook al voorzichtig tevreden over het resultaat tot nu toe.

Er is dit jaar veel veranderd in Tilburg. De opstelling van de attracties is op de schop gegaan om de hele kermis een ander uiterlijk te geven. Het reuzenrad, wat overigens dit jaar niet van Snep is, staat op het NS-plein vlak naast de Eclipse. Ook de afsluiters van de kermis zijn veranderd. Als laatste grote punt heeft men besloten om de nostalgische kermis uit te breiden, die loopt nu al vanaf de weg naar het stadhuisplein.

Ook zijn er dit jaar opvallend veel vervangers. Al stond er in vele lijsten vermeld dat de Magic zou komen, hij staat er niet. Ook de Nautilus en Sound Machine zijn vervangers van attracties die onverwachts niet konden komen; de Cool & Fresh, Over the Top, Space Roller en 2 Fast 2 Furious lieten het afweten. Dit maakt de kermis er niet minder op, net als vorig jaar gaat het dit jaar ook weer om 230 vermaakzaken die klaar staan voor het toegestroomde publiek!

Afgelopen maandag was de vijftiende Roze Maandag in Tilburg, dit lustrum werd dan ook groots gevierd. Glennis Grace opende de festiviteiten en net als ieder ander jaar vlogen de wuppies ook dit jaar weer over de toonbank. Dit keer een iets andere versie, een gouden kroontje sierde het bolletje stof. Het COC verkocht roze armbandjes om aandacht te vragen voor de kloof tussen homo’s en hetero’s. Ook deze armbandjes verkochten goed en na verloop van tijd kleurde de hele kermis roze. Op dit evenment kwamen uiteindelijk een slordige 300.000 mensen af!

Dinsdag was de gehandicapten middag, op deze middag is het makkelijker voor gehandicapten om de kermis te bezoeken. Ritprogramma’s worden aangepast en gehandicapten worden geholpen met instappen en uitstappen vanuit de attracties. Ook gelden er speciale tarieven. Woensdag is het de kinderdag, op deze dag zijn alle kinder-attracties te bezoeken voor de prijs van 1 euro of minder. Ook komt Totally Spies om op de kermis handtekeningen uit te delen en met de kinderen op de foto te gaan.

De dagen hierna (donderdag tot zondag) zijn er geen activiteiten meer. Om 23:00 uur op zondag zal de kermis afgesloten worden met een groots vuurwerk. De Tilburgse Kermis 2005 is tot nu toe al zeer succesvol ondanks het slechte weer. Men hoopt toch op beter weer in het afsluitende weekend!

Comments are closed.