Kingda Ka; the long wait is over?

Het heeft menig achtbaanliefhebber in zijn ban gehouden. Zal Kingda Ka nog heropend worden dit seizoen? ‘s Werelds hoogste en snelste baan stond sinds een incident tijdens een test op 8 juni j.l. stil en gezien de geruime schade werd de reparatietijd op enkele maanden geschat. De schade ontstond toen een bout tijdens een lancering los liet en een zwaar plastic deel vrij kwam en in volle vaart tegen de onderzijde van de trein werd geslagen. Hierbij werden zowel de remmen bij de launch als de trein aanzienlijk beschadigd. In latere interviews weigerde het park antwoord te geven op de vraag of bezoekers mogelijk gevaar hebben gelopen. Die vraag was volgens het management "hypothetisch" en behoefde geen antwoord.

De reparatie liet langere tijd op zich wachten omdat het merendeel van de beschadigde onderdelen gemaakt moest worden door specialisten van het Zwitserse bedrijf Intamin AG. Tevens werden de gewraakte bouten vergroot en vermeerderd in de hoop verdere problemen te voorkomen. Nu zijn ze dan eindelijk klaar met alle reparaties en de tests kunnen beginnen alvorens binnen enkele weken de attractie weer geopend zal worden voor publiek.

Medewerkers van het park en van bouwer Intamin begonnen afgelopen week met testen en inmiddels wordt gemeld dat de baan volledige rondjes draait. Het wachten is nu op het vrijgeven van de baan na een grondige inspectie door lokale en regionale testinstanties. Tot die tijd zendt Six Flags Great Adventure geen reclamespotjes uit met Kingda Ka en melden ze zowel op hun website als buiten het park dat de baan gesloten is. Directeur Rick Curley geeft op de website inmiddels wel aan dat het lange wachten zijn einde nadert en bedankt het publiek voor hun geduld.

De vraag is nu of Kingda Ka zijn grootste kinderziektes gehad heeft of dat de baan net als zijn ietwat kleinere broertje Top Thrill Dragster een zorgenkindje blijft voor het park. De fans van het park wachten gespannen af…

Comments are closed.