Archive for June, 2005

Nieuwe onderstellen voor de Python

Wednesday, June 29th, 2005

Maar de verwarring is groot. Gister is men begonnen met het doortrekken van de treinen. Dit is om te kijken of de treinen en de body’s overal makkelijk door de baan heen kunnen en geen schade zullen aanrichten aan de baan of aan de treinen zelf. Toen viel gelijk iets op. In tegenstelling tot wat het vermoeden was, was KumbaK Coasters bezig met deze activiteiten. Het is dus niet zeker of het gaat om treinen van Vekoma. Mocht dit wel het geval zijn, dan gaat het waarschijnlijk om het nieuwe type treinen, de MK1211 zoals hieronder afgebeeld:

Vekoma - New Looping Coaster Trains
Copyright: Vekoma

De "stofzuiger"-neus die op deze afgebeelde treinen zit is aan te passen volgens Vekoma. Ieder gewenst ontwerp is binnen de limieten van de baan op deze treinen te zetten. Ook zijn de zijkanten van de karretjes aan te passen aan de wensen van de klant. Het is dus heel goed mogelijk dat de MK1211 treinen, als deze op de Python komen, er totaal niet uit gaan zien als de trein die hierboven is afgebeeld. Op het moment is hierover nog maar heel weinig te zeggen. De Efteling houdt de lippen stijf op elkaar en bij de Python zijn alleen nog maar onderstellen voor de nieuwe treinen gesignaleerd.

Afgelopen zomer is er, vermoedelijk, een ongeluk gebeurd met de Python waardoor deze baan maar met één trein heeft kunnen rijden de rest van het seizoen. De aard van het ongeluk is nooit bevestigd door de Efteling, maar het vermoeden gaat dat er een wielset van een trein is afgebroken waardoor deze trein voor de rest van het seizoen uit de roulatie is geweest. Waarschijnlijk was dit het signaal voor de Efteling om de treinen te gaan vervangen. Wanneer de nieuwe treinen operationeel gesteld zullen worden is nog niet bekend.

Rollercoaster Tycoon 3 – nu nog natter

Monday, June 27th, 2005

Veel bugs en problemen zijn met deze nieuwste uitbreiding van RollerCoaster Tycoon 3 opgelost. RollerCoaster Tycoon 3 – Dolle Waterpret is de eerste uibreiding op het miljoenen verkopende RollerCoaster Tycoon 3 (RCT3). En er is veel toegevoegd aan het nieuwe deel, en hierbij is vooral naar de fans geluisterd.

Zo is het vanaf dit deel weer mogelijk om ondergronds te bouwen, iets wat vele mensen mistten in RCT3, en dit is nog maar het begin. Zoals de titel al doet vermoeden draait dit deel van RCT3 vooral om water, veel water! Het is vanaf nu ook mogelijk om waterparken te maken met zwembaden, glijbanen, wildwaterbanen, bubbelbaden en nog vele andere attracties. Er zijn zelfs waterspuiten en achtbanen met water in dit deel toegevoegd om bij te dragen aan nog meer plezier met water!

Ook zijn er een aantal grote attracties die de revue passeren in dit nieuwe deel. Zo vind je de Huss Giant Frisbee (zoals Sledge Hammer) in het nieuwe pakket en zijn er ook vele nieuwe functies toegevoegd aan de wildwaterbanen. Ook de Disc’o van Zamerpla zit er nu in evenals de Volare van dezelfde bouwer. Een andere grote toevoeging is de mogelijkheid tot het maken van lasershows. Het componeren van vuurwerkshows is makkelijker geworden en ook zijn er meer vuurwerkeffecten bijgekomen in dit deel. In combinatie met de nieuwe lasers kun je nu de show van je leven maken!

Als laatste is het ook mogelijk om nog andere shows te maken, zoals een show met dolfijnen, orca’s en andere zeedieren. Deze zeedieren komen ook terug in het onderwater-deel dat te maken is in de nieuwe RCT3 door tunnels en rotspartijen. Themagebieden die betrekking hebben tot Altantis komen nu toch wel heel realistisch over. Maar zoals bij vele spellen is het ook hier het geval dat we nog maar het puntje van de ijsberg hebben besproken qua extra functies.

Rollercoaster Tycoon 3 – Dolle Waterpret is sinds zaterdag verkrijgbaar in de winkels. De adviesprijs ligt rond de 30 euro.

Kwartiertje op 128 meter

Monday, June 27th, 2005

Voor 10-15 minuten, bleef de achtbaantrein "perfect gebalanceerd" op de top van het tophat element staan totdat een Cedar Point technieker met de lift naar boven ging en de trein vooruit duwde, zei parkvertegenwoordiger Robin Innes. Het is de 5e keer sinds de opening in 2003 dat de hydraulisch aangedreven achtbaan boven op de top stilstond, de 2e keer met passagiers aan boord.

Niemand raakte gewond door het probleem, dat zich voor deed rond 18:20 uur. Zes van de 18 passagiers die in de desbetreffende trein zaten gingen daarna gewoon nog een keer in Top Thrill Dragster. Alhoewel Cedar Point de passagiers waarschuwd voor de kans op een rollback (wanneer de trein de top niet haalt en weer terugkomt om vervolgens weer een poging te doen), een trein die boven op de top blijft staan komt zelden voor.

Dit heeft te maken met de weerstanden en snelheden. Hoe meer weerstand van onder andere de wind er is, hoe meer kans op een rollback. Top Thrill Dragster lanceert passagiers van 0 naar 193 km/u in 4 seconden. De attractie bleef gewoon in bedrijf na het incident.

Topdrukte in het Land van Ooit

Sunday, June 26th, 2005

Het attractiepark Land van Ooit in Drunen heeft zondag kort voor twaalf uur zijn poorten moeten sluiten, omdat het maximaal aantal bezoekers van 9000 al was bereikt. Duizenden mensen die nog onderweg zijn, kunnen niet meer naar binnen, liet de directie weten.

De toeloop naar het park is volgens de directie het gevolg van het mooie weer en een speciale actie van het Land van Ooit samen met een grote drogisterijketen. Op de A59 richting Drunen stonden kort voor 12.00 uur in beide richtingen files van ongeveer vier kilometer.

Hoge G-krachten minder slecht!

Thursday, June 23rd, 2005

Dr. Douglas Smith, een wetenschapper die verbonden is aan het Pennsylvania Hersenbeschadigingen en Genezings Instutuut heeft onderzoek gedaan naar het schadelijk effect dat hoge G-krachten zouden hebben op de hersenen. Achtbanen blijken hierin een zeer veilige situatie te zijn met G-krachten die zelden hoger zijn dan ongeveer 4 G (dat komt neer op vier keer de normale zwaartekracht).

"Anderhalf miljoen Amerikanen krijgen jaarlijks te maken met hersenletsel, een achtbaanrit als oorzaak komt niet eens op onze oorzaken lijst," aldus Dr. Smith.

In 1990 is al eens onderzoek gedaan naar de effecten van achtbanen op het menselijk lichaam. Toen bleek ook al dat deze te verwaarlozen waren en dat veiligheidsborden die voor de attractie stonden vaak overdreven en overbodig zijn. Door de berekeningen en metingen die worden gemaakt voordat een achtbaan mag worden geopend voor het publiek zijn de G-krachten goed uitgebalanceerd en kunnen ze geen noemenswaardige schade aanbrengen aan de hersenen.

Het gaan zitten op een stoel zorgt voor een schok van 10,5 G. Dit is 2,5 keer zoveel als de G-krachten die men te verwerken krijgt in een achtbaan.

Close-Up van Cop Car Chase

Wednesday, June 22nd, 2005

In 1996 werd deze attractie opgeleverd door Intamin. In datzelfde jaar opende Warner Bros. MovieWorld Germany. Aangezien één plus één nog altijd twee is, zal het niemand verbazen dat deze achtbaan, die destijds nog Lethal Weapon Pursuit heette, het middelpunt van Warner Bros. MovieWorld zou worden.

Afgelopen woensdag brachten we al een sfeerimpressie van de European FanDay 2005. Deze week keren we op Whoosh Woensdag terug naar het Roergebied om de achtbaan Cop Car Chase wat nader te bekijken. We hebben onderzocht wat deze baan nu zo bijzonder maakt. En we hebben geprobeert deze roemruchte attractie vast te leggen in een aantal foto’s.

Kortom, we presenteren deze Whoosh Woensdag met gepaste trots een HTML Artikel en een Foto Verslag van Cop Car Chase.

Rita vrijgesproken

Monday, June 20th, 2005

Een woordvoerster van Alton Towers: "Een compleet en diepgaand onderzoek is gehouden met betrekking tot Rita: Queen of Speed door zowel Alton Towers als door de Health and Safety Executive. Het onderzoek concludeerde dat de attractie veilig is, en er geen veranderingen hoeven worden gemaakt aan de attractie, de lengte-beperkingen of de draaiprocedures."

Deze mededeling werd bevestigd door een woordvoerder van de Health and Safety Executive. Hij voegde hier aan toe dat, mocht er in de nabije toekomst nog een ongeluk plaatsvinden op Rita, het onderzoek dan weer heropend zal worden.

30 jaar Europa-Park

Friday, June 17th, 2005

Het grootste pretpark van Duitsland viert feest dit jaar. Met de opening van een nieuwe attractie is dit al voorzichtig ingeluid. Maar in de zomervakantie gaan ze helemaal los, 8 dagen lang word er flink feest gevierd met verschillende prominenten en activiteiten. Het jubileum wordt afgesloten met een midzomernacht. Het park en alle attracties zullen voor het eerst sinds de opening tot 24.00 savonds geopend zijn waarna de avond wordt afgesloten met een groots vuurwerk.

Hieronder een korte samenvatting van de activiteiten en festiviteiten in deze week.

9 juli
– Officiele start van de verjaardags-week.
– Speciaal geprijsde toegangskaarten.
– Groots feest in het Europa-Park dome!

12 juli
– Het park is exact 30 jaar oud!
– Alle bezoekers die in 1975 geboren zijn hebben gratis toegang.
– Verjaardagstaart voor iedere bezoeker!

14 juli
– Een grootse verjaardagsviering in het franse parkdeel.
– Vele franse specialiteiten in het park.
– Het park is tot 20.00 geopend.

16 juli
– Park tot 24.00 geopend!
– Speciale avond-tickets beschikbaar!
– 70’s open air disco.

17 juli
– SWR1 party.
– Thema: MAMA MIA!
– Alle originele abba hits.